Fırat Beyazıt ÇELİK


DOSTLARIN YENİ YIL MESAJLARI?

2017 yılına dair...


Her yıl olduğu gibi, geleneksel hale getirdiğim ?DOSTLARIN? yeni yıl mesajlarını bu yılda yayınlıyoruz.

        Sizden söz ederken değerli  insanlar, Doğubayazıt kokusu salıp gidiyor yanımda, hepiniz birer fidan, birer verimli meyvesiniz.

Özgürlük kuşu yanımdan uçuyor ve sizlerden bana mutluluk abidesi getiriyor. Biz ki, Türkiye´nin her yanına yayılmışız, mutluyuz,kederliyiz, biz Doğubayazıt´lılar Ehmede Xanı´nın torunlarıyız, kendimizden ödün vermemiş,aç kalmışız,susuz kalmışız amma ve lakin soframızdaki aşımızı her kes ile paylaşmışız.Çünkü biz Doğubayazıt´lıyız.

       İsmini verdiklerim dostlarımın bazıları Doğubayazıt´lı olmuyabilir, ama onlarda bizim kadar Doğubayazıt sevdalısıdırlar.

Çünkü her Doğubayazıt´lı onlara kucak açmış, onlara Doğubayazıt´ın sıcaklığını vermiş. Yediğimiz aşımızı onlarla paylaşmış, onlara dostluk elimizi uzatmışız.

Nitekim uzattığımız dostluk eli havada kalmamış,onların sıcak elleri ile ellerimiz kenetlenmiştir.

         Özümüz var, sözümüz var, ne bir çıkar uğruna,ne bir haram lokma için, kimseyi kırmayıp, hiç kimseden medet ummadık, dedim ya! Biz Doğubayazıt´lıyız.

Bizim bize sözümüz var.

       Biz kardeşler evden çıkarken, rahmetli annemiz Naime Çelik´e, ?ana bir isteğin varmı?, diye sorardık? rahmetli annemin cevabı şu olurdu: ?Yüzünüz ak, başınız dik, anlınız açık olsun. Allah işinizi rast getirsin.? Evet  rahmetli annemin duası tuttu, yüzümüz hep ak oldu,başımız dik, anlımız açık oldu,asla berberlere para veripte, yüzümüzü karaya çıkartmadık.

       Benim penceremden bakmayın yeni yıla, ben sanki körüm, 2016 yılını karanlık gördüğüm, gibi 2017 yılını da öyle görüyorum. İnşallah yanılırım.

        Geride bıraktığımız 2016 yılını acısıyla-tatlısıyla hep beraber geçirdik.

Doğrusunu isterseniz 2016 yılı benim için tam bir kabus yılı oldu. İzmir´de bulunan aile büyüğümüz ağabeyim  Yusuf Çelik´in ölümü, geçirdiğim Felaket bir kaza, göz ameliyatı v.s. Ama buna da şükür, deyip geçelim.

Beterin,beteri var boşuna dememişler.

        Öte yanda, çok sevdiğim ağabeyim Musa Turan´ın kalp krizi geçirmesi, Kadir Okçu´nun ameliyat olması, Süleyman Çevik eniştemin Eskişehir´de vefat etmesi, bizi gerçekten derinden üzdü.

        Namussuzların başarısız darbe girişimi Allahtan başarılı olamadılar, halkın iradesi ile başa çıkamadılar, yoksa ülkemiz bir felakete giderdi.

       MESAJLAR?

      İRFAN KENANOĞLU Doğubayazıt eski Kaymakamı,Ankara Vali Yardımcısı.

        Tüm Doğubayazıt´lıların ve yurdumun insanlarının yeni yılını kutluyor, her kese yeni yılda her kese Sağlıklı yeni bir yıl diliyorum.

     MUSA TAURAN İş adamı.-İstanbul

           Yeni yılda sadece barış,barış istiyorum.Hiç kimseler ölmesin.Yurduma ve Dünyaya barış gelsin,ne olur barış.

         METİN ÖZTÜRK İş adamı, Müteahhit.-İstanbul-Eskişehir

        Bu güzel yurdumun tüm insanlarını seviyorum, her kesin yeni yılını kutluyorum her kes mutlu olsun, mutlu kalsın.

            ALİ ERYILMAZ İşadamı.-Bodrum.

         Herkesin yeni yılını kutluyorum, isteğim odur ki, her kes mutlu olsun, mutlu kalsın.

        Prof.Dr.ÇETİN KOTAN-Van

            Herkesin yeni yıla sağlıklı, mutlu girmesini isterim.Allah erkese sağlıklı,mutluluk ve esenlik versin.Her kese  nice mutlu  yıllar versin.

      HÜSEYİN TURAN İş adamı (hem Türkçe,Hem Kürtçe mesajı)-İst.

           Yeni yılda insanların duygu birliğinde biriktirdiği, mazlumların halini hissedecekleri insan hak ve hukukun, adaletin olduğu  çıkar savaşlarının olmadığı  başta yaşadığımız coğrafya  olmak üzere  tüm dünyaya, Barış ve huzur  dolu bir yıl olması  dileği ile.

        (Hevindaram sala nü di ve erdnigariyamede ü hemü deveren cihane  de bıbe sala Aşitiye ü  aramiye.)

        Op.Dr.AHMET  KOÇ-Van

         Her geçen yılın bir önce ki, yılı arattığı bir ortamda bulunuyoruz.Umarım  2017 yılı hemşerilerimiz ve ülkemiz  için savaşlardan, çatışmalardan  uzak yaşanabilir  huzurlu bir ortam olması vesilesi ile olur.Her kese  mutlu yıllar.(Salaweya teze pirozbe)

     YILMAZ DAŞ Gazeteci-Yazar-Ağrı

           ?Her yeni yıl sadece takvimlerde değişen bir yaprak değil.Aynı zamanda bizler için de yenilenme: hayatı yeniden gözden geçirme fırsatıdır.Bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekir.Geçmiş yıllarda ki, başarılarımızı daha ileriye götürülmesi; eksik kaldığımız yerlerde hatalarımızı her kesin ve başta sizin ve Gazete çalışanlarınıza da yeni yılı kutlu olsun.Her şey her daima gönlünüzce olsun.?

DİĞER DOSTLARIN KISA  MESAJLERI?

     M.Emin Öztürk-İst.,

Fevzi Aras Azerbaycan,

Oğuz Kafkaslı-Gebze, Kadir Okçu-İzmir,Ekrem Aras-İzmir, Ali Tanrıverdi Doğubayazıt-Bolu,Gülenay İzgiey-Erzurum,Filiz Aladağ Çelik-Mehmet Çelik-Muğla,Mahmut Okçu-İst.-Bakü, M.Nuri Barış-İst., Muzaffer İsmailoğulları-İst.,Aynur Aladağ-Ankara,Turgay Kafkaslı-Gebze,Tamer Aladağ-Derince, Tülay Kafkaslı-Gebze, Ferit Ay-İst., Lütfü Toktaş-Eskişehir, Zübeyde Ay-İst., Dr.Akif Aladağ-Eskişehir,Yılmaz Daş-Ağrı,

Ahmet Mithat Taştan-Aydın,

Rami Yıldız-İst., Nihat Taştan-Aydın, Fahrettin Kaya-İst.,Mim.Hasan Turan-İst., Yaşar Olgun (Milli Eğirim Müfettişi)-Bursa, .,Mim.Metin Durmazçalışır-Edirne-İst.,Dr.Abdurrahman Safsin-İst.,Mehmet Kahrman-Giresun,Ceyhun Dilekoğlu-Giresun,Süleyman Öztürk-Almanya-İst.,Sidar Öztürk Ayhan ( Özel Yaşam Ana Okulu)-İst.,Cahit Eker Bolu-Antalya,Arzu Kafkaslı Rize-Gebze,Halit Demirbaş-İst.,İhsan Yıldız Müteahhit-İst.Murat Baycan-İst.,Sedat Yıldırım,Suat Yıldırım-İngiltere,Burhan Akar-İst.,Burhan Özkan-Ankara,Aleattin Aslan AGC Başkanı-Ağrı,Veysi Elmas-Mardin,Zabit Akdağ-Karayazı,Hakan Arda-Bingöl,Zeki Semetay BAY-DER Eski Başkanı-İst.,M.Emin Tanrıverdi-Iğdır,Yaren Çelik-Manisa,Ümit Aras-İst.,Ahmet İptaş-Bursa,Şahin Can-İst.,Ömer Çelik-İzmir,Reşit Kızıl-Urfa,Nizamettin Demir-Irak,Ayhan Aladağ-Bursa,Murat Baycan-İst.

HERKESE 2017 YILININ HAYIRLARA VESİLE OLMASI DİLEĞİYLE?

  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52