Fırat Beyazıt ÇELİK


DOST!...

"BAZEN ÇEŞİTLİ İNSANLARDAN DUYARIM, DOST DEDİĞİN NEDİR Kİ," Benim açımda gerçek dost candır, cana can katandır, insanın damarındaki kandır"


"BAZEN ÇEŞİTLİ İNSANLARDAN DUYARIM, DOST DEDİĞİN NEDİR Kİ," Benim açımda gerçek dost candır, cana can katandır, insanın damarındaki kandır"

 Dünyanın ve Türkiye´nin her tarafında, dostlarım var, ama  gerçek dost, yüzüme  gülüpte, arkamı döndüğümde beni hançerleyemiyecek dost. Dar günümde imdadıma koşan, ferah günümde halaya duran, bir kaçının ismini sizlere zikredeceğim..

 Bir ara Doğubayazıt´ta bir mekanda, sevgili kardeşim, gazetemizin babası Nezir Çelik ile yemek yerken, bana sevgili Nezir, "abi sen hiç dostlarını ihmal etmiyorsun, sürekli yazılarında onları yad ediyorsun" ben de dedim ki, sen ihmal ediyormusun?, "yok" dedi.

 Hayat bu ne zaman, nerede törpülenmiş hayatımız son bulacak belli değil, önemli olan arkanda bir kaç hatıra bırakmaktır. Dünya malı dünyada kalır, çukura gömüldüğümüzde bir karış toprakla haşır-neşir oluruz.

 Rahmetli Hasan Sarı bir gün gazeteye uğradı. Sigarasını yaktı ve bana baktı, bakması biraz uzun sürdü. "Hayırdır abi" dedim. gülümsedi, sen çok kindarsın, ama o kadar da adam gibi adamsın, dedi. "Hayırdır abi, dedim?," ne iyiliği nede kötülüğü onutan bir insansın"dedi. Abi dedim, sence nasıl bir insan olmalıyım?," olduğun gibi ol ve olduğun gibi kal" dedi.

 Rahmetli Asım Aladağ bize bu gazetecilik mesleğini öğretirken, birde insani yanlarını anlatıyordu. Nankör olmayın, yedi ceddinizde yabancı biride olsa onları iyiliklerinden dolayı yad edin.

 Unutmayın ki, Her canlı gelip geçicidir, kalıcı olan insanlıktır. Biz Rehmetli Asım dayımızdan bunu gördük ve bunu devam etmeye çalışıyoruz.

 Sevgili Nezir Çelik kardeşim gazetesini açmaya çalışırken, Rahmetli Asım dayımın ismini ebediyen yaşatmak için, Çağrı Gazetesini isim olarak kararlanır, hatta gazetenin kurucusu Asım Aladağ, diye dilekçesinde beyan eder, ama ne var ki, o zamanın şartlarına göre, Çağrı ismi yasak, diye, dilekçe kabul edilmiyor, sevgili Nezir ısrar eder, Çağrı ismi matbaaya konulur  ve gazetenin ismi Doğubayazıt olarak beyan edilir....

 Neyse asıl konumuza dönelim. Bizim Nezir benim gibi hiç kimseyi unutmaz, ölüsünü, dirisini herkesten söz eder. Haaaaaaaa, her kes haddini bilecek ve beri gelecek...

 Biz bu konuda her zaman ılımlı olurken, özellikle sevgili Nezir Çelik hiç kimseyi ihmal etmez, ve ölüsünü, dirisini yazar. Ama ne var ki, iyi olan şeyleri yazdığımızda bir kuru teşekkürü bize  çok görenler, biz gerçeklerden söz edince "eseflen beni kınıyorlar" sosyal medya üzerinde verip, veriştiriyorlar. Neyse biz işimize bakıyoruz, yirmi yıldır Doğubayazıt Gazetesi Nezir Çelik yönetiminde çıkıyor, ama hiç bir haksızlığa boyun eğmeyerek, haklı olarak yolumuza devam ediyoruz...

 Neyse dostlarımızdan biraz söz edelim. Ama gerçek dostlardan.

 Musa Turan İş adamı, Maksut Konyar Çapa Bilim Kolejlerinin kurucusu ve sahibi, İrfan Kenanoğlu Ankara Vali  Yardımcısı, Fevzihan Aras Sanayıcı iş adamı, Songül-Metin Öztürk Müteahhit, Oğuz Kafkaslı İş adamı, Ali Eryılmaz İş adamı, Yaşar Olgun Milli Eğitim Müfettişi, Ali Tanrıverdi İş adamı, Abdullah Semetay Müteahhit-İylik-der Yön.Kur.Üyesi, M.Emin Öztürk  İş adamı, Metin  Esen İş adamı, Halis Tan İş adamı, Osman Baydar Doğubayazıt eski Belediye Başkanı, Fuat Gül, ve kızları, Nilüfer Göllü, Sevdin Koç İş adamı, Hüseyin Turan İşadamı ve dengbej, Dr.Akif Aladağ, Ahmet Mithat Taştan Em.Nüf.Müd., Tülay Kafkaslı İş kadını, Burhan Aladağ, Prof.Dr.Çetin Kotan, Op.Dr.Ahmet Koç, Dr.Abdurrahman Savsin, Dr.Mahmut İlhan Beyazıt, Tamer Aladağ, Lütfi Toktaş, Nihat Taştan, Nizamettin Demir İş adamı, Mim.Hasan Turan, Aydın Aladağ, Arzu-Turgay Kafkaslı İş adamı, M.Nuri Barış İş adamı, Zübeyde-Ferit Ay, Filiz Aladağ Çelik, Sevgi Pankal, Yasemin İnci Soysal Tmizlik Şirket  sahibi, İrfan Aladağ, İrfan Çevik, Ebubekir Tanrıkulu  İstanbul Ataşehir AĞRI-DER YÖN.KUR.BŞK., Fahrettin Kaya, Dilaver Özden DİYADİN-DER BŞK., Ali Rıza Çalik Turizimci, Mim. Metin Durmazçalışır, Cemal Dündar İş adamı (Dersim´li), Sidar Öztürk Ayhan Özel Yaşam Ana Okulu Yön.Kur.Başk., Osman Eren Şair, Abdullah Dumlu İş adamı, M.Hanefi Dumlu İzmir  BAYAZIT-DER BŞK., Aynur Aladağ,  Sedat-Suat Yıldırım, Aleattin Aslan AGC Başkanı, Mahmut Okçu, Yılmaz Daş Gazeteci-Yazar, Gülten Aras Korkmaz Gazeteci-Yazar,Mehmet Kahraman, Namık Kemal Turan, İlhan Dumlu, Av.M.Ali Kızılay, Ayhan Aladağ, Serhat Muhammet Gürler, H.İbrahim Gürler, Sadullah Demirbaş BAY-DER eski başkanı, Yaşar Büyük ,BAY-DER eski başkanı, Zeki Semetay BAY-DER eski başkanı, Hamit Tayfur, Mehmet Gültekin, Selami Özen ,İhsan Yıldız Müteahhit, Murat Baycan, Halil Tozbey, Ömer İsmailoğulları, İsa Taşçı Güvenlik uzmanı, Yılmaz Baydar Emlakçı, Hüseyin Zeren Ses Sanatçısı, Ehmed Zerduş Ses Sanatçısı, Salih Deniz, Zehra Nilay Akıncı, Oktay Kafkaslı, Murat  Andiç, Necmi Öztürk Sigortacı, Arda Kafkaslı, Süleyman Öztürk, Şahin Kara, Hakan Tayfur, Hakan Arda,,Suat Sekin,Mehmet Arda,Ahmet İptaş,Celal Semetay,Yıldız-Muzaffer İsmailoğulları,Hakan Tayfur,Mehmet Özen İş adamı, Bayram Konyar, Kadir Okçu Turizimci, Hakan Arda, Hakan Çelik, Rahmi YIldız RE-CE Başkanı, Mehmet Arda, Suat Sekin, Ahmet İptaş, Şahin Can, Burhan Akar, DEMKA HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Demir ve adını unutupta yad etmediğim dostlarım kusura kalmasınlar her kese selamım olsun.

 Sevgili kadim dostum Stranbej İş adamı Hüseyin Turan´ın mekanına uğradım. Sağolsun misafirperverlikten ödün vermedi. Sevgi ve saygı bir ortam içerisinde çok hoş bir sohbetimiz oldu.

 Hüseyin Turan kişiliğinin ve karekterinin,sesinin güzelliği ötesinde bir başarıya daha imza atmış, saz çalmasını öğrenmiş, yanlış anlamayınız hak çalmasını değil, saz çalmasını öğrenmiş, hem saz çaldı, hem söyledi.

 Wallah ne yalan söylüyeyim, kulaklarımın pası silindi. Sen sağol Nezir Çelik, sen sağol Hüseyin Turan ve sizler sağolun sevgili dostlar...!

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43