Fırat Beyazıt ÇELİK


DOĞUBAYAZIT´TAN KOBANİ´YE UZANAN ELLER

DOĞUBAYAZIT´TAN KOBANİ´YE UZANAN ELLER


 İstanbul´da bulunan Doğubayazıt´lı iş adamlarının Kobani´ye yaptıkları insani yardım 6 aydır aralıksız devam ediyor.

          Özünde var mertlik, nandardır benim Doğubayazıt´lım. Misafirperverdir, ekmeğini bölüşmesini bilir. Kobani´deki kardeşlerini unutmadılar, ellerini onlara da uzattılar. Bir başkadır benim Doğubayazıt´lım.

Ehmede Xanı her zaman sizinle olsun, Dik olan başınız heybetli Ağrıdağı ile eşdeğer olsun. Allah her zaman yolunuzu açık etsin. Kobani´deki kardeşlerimizle yüreğiniz her zaman bir olsun..

        Doğubayazıt´lı hayırsever iş adamlarının Kobani´ye gönderilmek üzere şimdiye kadar topladıkları yağ, on, şeker ve yakıt olmak üzere, Suruç Belediyesine teslim edilip, Kobani´ye gönderiliyordu. Ancak bu bir kaç aydan beridir, Dönüşümlü olarak, Musa Turan, Ekrem Karaduman, Hüseyin Turan, Şerafettin Tanrıkulu, Cevat İssi, Tacettin Aşan, Metin Turan, Burhan Aslantürk öncülüğünde toplanan yardımlar tır filoları ile Kobani´ye götürülüp yetkililere teslim edilmektedir.

           Her ay düzenli olarak gönderilen 2 tırın maliyetinin 200 bin lira olduğu, ancak Ramazan dolayısıyla bu günlerde yaklaşık 35-40 tır yağ, un, şeker olmak üzere Kobani´ye bayramdan önce ulaştırılacaktır.

          Konu hakkında bilgisine baş vurduğum Doğubayazıt´lı iş adamlarından Hüseyin Turan ve Cevat İssi bilgi ve birikintilerini aktardılar. Hüseyin Turan´ın çok güzel üç kelimeli ve büyük anlam taşıyan laflarını aktarmadan geçemiyeceğim:

          ?Ben bir ara bir seyda ile sohbet ediyordum. Seyda bana çok güzel laflar etti, şu yer yüzünde üç şey için yaşanır. Bir yersiniz, içersiniz, giyinirsiniz, en iyi şekilde yaşantınıza bakarsınız, bu insanların doğal hakkı, ikincisi hayır yaparsınız, garibanları sevindirirsiniz, iyilikler yaparsınız, arkanızda bir eser bırakırsınız, öldüğünüz de insanlar hep sizin iyilikleriniz de ve yaptığınız hayırlardan söz etsinler, üçüncüsü bir taş bina dikersiniz, hiç bir şey yapmaz, ot gibi o taş binanın bekçiliğini yaparsınız, öldükten sonra taş binayı kendiniz ile götüremiyeceğine göre, İnsanlar diğer iki şıkı yapsalar bence daha mantıklı olmaz mı??

        Evet Seyda´nın bu anlamlı üç lafını hafızamıza sokmak lazım.

        Cevat İssi ise götürdükleri yardımları yerine ulaştırdığımızda, hem insanlarımız, hem de biz çok mutlu oluyoruz.

      Bayramdan evvel bu yüklü yardımların Kobani´ye ulaşması için, Doğubayazıt´lı iş adamları Hüseyin Turan, Cevat İssi öncülük edecek.

Ne diyelim Allah herkesin hayrını kabul etsin.

      Doğubayazıt İnsanı her konuda bir ekol olmuştur, bu hayır işinde de geri kalmamıştır. Şimdiye kadar yapılan yardımların bir milyon doları geçmiştir. Bu yardımlar aralıksız her ay düzenli olarak devam edecek.

Birileri hiç sevinmesin, Kobanı düşmüyecek, yardımlar her zaman devam ediyor ve tüm hızı ile devam edecek.

          

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43