Fırat Beyazıt ÇELİK


DOĞUBAYAZIT´LI İŞ ADAMLARINA SESLENİŞ

SESLENİŞ


        Saygıdeğer Doğubayazıt´lı iş adamlarımız. Uzun zaman oldu sizlerden söz etmiyeli. Tabi ki, hayırsever, yardımsever, üniversitede okuyan öğrencilerimize burs verenleri sürekli yazıyoruz ve gündeme getirmeye çalışıyoruz.

          Mazeretim odur ki, arz edeyim:

           ?1-Doğubayazıt büyüdükçe işsizlik  sorunuda alıp başını gidiyor. Şuna inanıyorum ki, fazla değil, bir kaç Doğubayazıt´lı iş adamı bir araya gelseniz, Doğubayazıt´a çok güzel bir fabrika açarsınız ve sizin sayenizde bir çok insanımız iş sahibi olur ve evine ekmek götürür.

Hiç kimse bu feryadımı kaleye almasada sevgili Fevzihan Aras beni duyar, bu feryadımı göz önünde bulundurur ve buna öncülük edeceğine eminim.?

          ?2-Sadece BAY-DER´in bünyesinde 500-550 üniversitede okuyan öğrencilerimiz siz hayırsever iş adamlarımız tarafında verilen burslarlan kör-topalda olsa okuyorlar. Ancak asıl sorun, bu öğrencilerimiz üniversiteyi bitirdikten sonra işsiz kalmalarıdır.

Kusura bakmayın hani bir laf var ya!, diyorlar ?yiğidi öldür ama hakkını yeme´ Fevzihan Aras, Musa Turan, İbrahim Yassuboğa bunlardan birer örnektir benim için.

İş konusunda, Fevzihan Aras, Musa Turan ve kardeşleri Hüseyin Turan, Hasan Turan, Metin Turan, İbrahim Yassuboğa ve kardeşi Mehmet Yassuboğa arıyan,kapıya geleni boş çevirmemişler,ancak şunuda belirtmekte fayda var,kontejanları yettiği kadar özellikle Doğubayazıt´lılara iş konusunda  çok önem verdiklerini de belirtmek isterim.Adamcağızlar kontejanda boş yer yoksa ne yapsınlar?.?

          Gelelim diğer iş adamlarımıza, bir yakınım anlatıyor,bize yakın bir genç geldi,sürekli görüştüğüm bir iş adamından iş istememi rica etti,ben de aradım adama sanki ricada bulunmadık,hakaret ettik,yok,yok,yok, olmaz,kesinlikle olmaz, diyince ben şok oldum,telefonu kapattım,dedi.Ne olmuş yani hatırı sayılır biri sizi aramış,bir hemşerisine iş vermek için sizden ricada bulunmuş,müsait değilim,kontejanım dolu der,geçişir gidersiniz.

              Benim bildiğim şu İstanbul piyasasında yüzlerce  Doğubayazıt´lı iş adamı var,her kes yanında beş Doğubayazıt´lı çalıştırsa,biz Doğubayazıt´lılar açısında hiçte işsizlik kalmaz.Ben de bir yakınım için ben de  birini aramıştım,beni arasın kendisine yardımcı olurum,dedi ama gel gelelim 7-8 ay geçti hala yardımcı olacak.

        Evet yakında okullar açılacak,kimi kaldığı yerde devam edecek,kimi daha yeni başlıyacak.Yinede bir çoğunun sorunu maddi yönde olacak.Doğubayazıt´lı iş adamlarımız yinede siz bilirsiniz ama,Seyda´nın dediği gibi ?binaya değil,insanlığa yatırım yapın.?

          BAY-DER kurulduğundan beri,yani 20 yıla aşkımdır Musa Turan´ın başlattığı burs olayı devam etmektedir.Musa Turan´ın başlattığı burs olayına destek veren iş adamlarımızda şunlar:

        ?Mehmet Eraslan, Musa Turan, İbrahim Yassuboğa, Mehmet Yassubuğa, Hüseyin Turan, Mehmet Aras, Ahmet Turan, Ömer Oruç, Hasan Turan, Ahmet Yıldırım, Metin Turan, Resul Semetay, Fevzihan Aras, Zafer Turhan, Süleyman Saka, Cevat İssi, Mehmet Çoktin ve M.Sait Oral.?

         BAY-DER´den edindiğim bilgiye göre,iş adamları yolladıkları burs paralarını daha evvel verdikleri öğrenci listesindeki şahıslara gönderildiğini,yani burs dağılımı öylesine yada BAY-DER tarafından verilmiyor.

İş adamlarının belirlediği listeleri doğrultusunda dağılım yapılıyormuş. Bundan da beni yada Gazetemiz sahibi Nezir Çelik´i  burs için arayan öğrenci kardeşlerimiz haberdar olsun..

/resimler/2015-8/6/1032541891395.jpg

              

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43