MEHMET KOÇ


DOĞUBAYAZIT'IN OTOPARK SORUNU

İLÇENİN BU ÖNEMLİ SORUNU MUTLAKA ÇÖZÜLMELİ


Rahatlıkla söylenebilir ki şu anda kiminle konuşursanız her kes, ilçedeki otopark sorunundan şikayetçidir. 

Çünkü günün başlaması ile birlikte cadde ve sokaklar sağlı sollu  bir şekilde arabalarla kapatılıyor. Dolayısıyla bütün hemşerilerimiz bu durumdan son derece rahatsızdırlar. 

O nedenle ilçenin bu önemli sorunu mutlaka çözülmeli, cadde ve sokaklar yaşanabilir, geçilebilir bir duruma getirilmeli ve halkın istifadesine sunulmalıdır.

Tabi ki yılların ihmali olan bu sıkıntıyı bir anda ortadan kaldırmak o kadar da kolay değil. Elbette bu meseleyi çözmek için kısa, orta ve uzun vadeli plan ve projeler gerekiyor. 

Sadece ceza vermekle de bu sorunun çözmek mümkün değil. Çözüm, ancak topyekun bir mücadele ile sağlanabilir.

Onun için otopark konusunda her hemşerimiz destek olmalı, en azından önerilerde bulunmalı, böylece sorunun çözümü noktasında yetkililere yardımcı olması icap eder.

Sağ olsunlar bazı varlıklı hemşerilerimiz Cami, Okul gibi hayır ve eğitim kurumları yapıyorlar ya, aslında bir hemşerimiz çıkıp ilçemize bir otopark yapsa, bunu halkın istifadesine sunsa, inanınız o da çok çok sevap kazanmış olur.

Kısa Vadede Yapılabilecekler;

1. İlk etapta Kamuya ait açık alanlar, gerekirse ücretsiz olarak araç parkına açılmalıdır. 

2. Daha da önemlisi tatil dönemlerinde okul bahçelerinden de pek ala yararlanılabilir.  Okul Aile Birliklerinin bundan bir miktar gelir temin etmeleri de mümkündür.

3. Belediye'ye ait açık alanlar da yine ücretsiz otopark olarak tahsis edilmelidir.

4. Halen ilçede buluna mevcut otoparklar, bir süreliğine ücreti belediye tarafından karşılanmak suretiyle araç sahiplerinin istifadesine sunulmalıdır.

Bu ve benzeri tedbirlerle ilçedeki cadde ve sokaklar düzene girdiğinde, görülecektir ki hemşerilerimiz de çok mutlu olacaklardır. Çünkü mevcut durum, onların yaşamını olumsuz etkiliyor.

Bu itibarla Doğubayazıt'ın park sorununun çözümü konusunda başka başka fikirleri olan hemşerilerimiz varsa, lütfen düşüncelerini bizimle paylaşsınlar, biz de onların önerilerini yetkililere sunalım. 

Amaç elbirliği ile bu sıkıntıdan kurtulmanın yol ve yöntemlerini bulmak.

  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23