Fırat Beyazıt ÇELİK


DOĞUBAYAZIT´IN İLK´LERİ VE İLKELERİ BİTMİYOR?

İSTANBUL´DA 84 KUŞAĞI İFTARDA BULUŞTU


 İş Kadını Türkan Turan Gers ve BAY-DER eski Başkanı Zeki Semetay öncülüğün de  bir Doğubayazıt İlk´i ve ilkesi daha gerçekleştirildi.

            İstanbul´da Eraslan´lara ait Dosso Dossi otelinin restaurandında Doğubayazıt Lisesi 1984 dönem mezunları iftar yemeğinde bir araya geldiler.

         Kimi yurt dışında,kimi Doğubayazıt´ta,kimi İstanbul´un uçsuz,bucaksız semtinden geldiler.

Mutluluk abidesi ateşini birer mum ışığı ile yakıp masalara koydular.Gelenler hepsi uzun bir aradan sonra buluşmanın mutluluğunu yaşıyordular.Herkes çok mutluydu, kolay değil, 31 sene sonra bir araya gelmiştiler.

Kimi eşini,kimi genç çocuğunu yanına almış gelmişti. Espriler, konuşmalar, anılar anlatıldı. Bazende duygusal anlar yaşanıyordu, her kes birbirlerine sarılarak hasret gideriyorlardı. Kısacası ortam oldukça sıcaktı, sıcak olduğu kadar bir 84 Doğubayazıt kuşağının havası İstanbul semalarına savruluyordu.

           84  Mezunlarının çoğu yoktu, ama fırsatı olanlar gelmişti. Mazereti olanlar mesajlar yollamıştılar. Her kes bu anıyı ölümleştirmemek için fotoğraf makinasına sarılıyordu, şakır, şakır flaşlar patlıyordu.

Kederler Pıra Hemonun sularına atılmış, mutluluklarını yanlarına almış gelmiştiler.

            Kimler mi vardı?:

            ?Zeki Semetay, Ahmet Gültekin, Ahmet Dumlu, Uğur Tan, Ahmet Karaman (Tombiş), Nurettin Çelik, Fevzi Söyler, Türkan Turan Gerz, Berrin Özdemir, Murat Baycan, Olcay Korkmaz Şahin, Tülay Teomete Özbek, Remziye Kaçan Çabun, Salih Sarı, Yavuz Kaya, ve bu mutlu günlerinde onları yalınız bırakmayan Gülnur Eraslan Eren ve eşi Gürsel Eren.?

        Dedim ya! Her kes anılarını anlatıyordu, her kes geçmişini unutmamıştı, her daim başlarından geçenleri bir film şeridi gibi perdeye yansıtıyorlardı.

Geceye en çok Murat Baycan ile Zeki Semetay´ın esprileri damgasını vurdu. Arada bir ihtiyar heyetinden Gürsel Eren´de onlara katılıyordu.

       Saat 17´da 84´lüler toplandı gecenin 03´de ancak ayrılıp dağılabildiler.

       Seneye Doğubayazıt´ta toplanacaklarına dahi bir birlerinden söz aldılar, hatta toplanma tarihini belirlediler, uçak biletlerini şimdiden ayarlamaya başladılar.

        İstanbul´da bir Doğubayazıt ilk´i ve ilkesi daha damgasını vurdu.Darısı diğer kuşakların başına...

   UMUT MELEKLERİ DOĞUBAYAZIT´TA

         Doğubayazıt´lılar tarafından kendilerine ?Umut Melekleri? adını verdikleri, Gülnur Eraslan Eren, Türkan Turan Gers ve Arzu Eraslan bayramda üç bin kimsessiz ,fakir ve yardıma muhtaç çocuğa dağıtmak üzere ayakkabı, elbise, gömlek, çorap Doğubayazıt´a getirdiler. Getirdikleri yardımları Bu gün-yarın dağıtımına başlıyacaklar.

                  Bu yardımlar sadece Bayram nedeni ile dağıtacaklarını beyan eden, ?umut melekleri? okulların açılmasına bir kaç gün kala okul kıyafetleri ve kırtasiye yardımında da bulunacaklarını, bu 3000 kişiyi daha önce tesbit ettiklerini ve bunları sadece Doğubayazıt merkez ve mahallelerde bulunan çocuklara dağıtacaklarını belirttiler.

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43