NEZİR ÇELİK


DOĞUBAYAZIT GELİŞİYOR MU?...

Noter Sayısı Artıyor


Ticaretin yoğun ve yaygın olduğu dönemlerde bile Doğubayazıt'ta bir noter bulunurken, son yıllarda ilçedeki noter sayısı hızla yükselerek 3'e yükseldi.

Bu artışın noter işlerinin yoğunluğundan kaynaklandığı anlaşılması gerekiyor. O nedenle de Noter sayısının da yükseldiği varsayılıyor.

Ancak piyasaya bakıldığında ilçedeki ekonomik vaziyetin durgunluğu, noter sayısı ile adeta çelişiyor. Bu da acaba noter kurulma kıstasları mı değişti sorusu akla geliyor. 

Çünkü geçmişten beri bir bölgede  belli rakamların üstünde işlem yapıldığı vakit o şehirde yeni bir noter kurulması gündeme gelebiliyordu. 

O nedenle Doğubayazıt'ta, ya ekonomik faaliyetler yükselmiş biz fark etmemişiz ondan dolayı noter sayısı artmış, ya da noterlik bekleyen çok sayıda hukukçulara iş bulmak amacıyla ölçüler aşağıya çekilmiş.

Ne dersiniz?...

  • Perşembe 10.5 ° / -0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 10.9 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 6.7 ° / -0.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

02.04.2026

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 15:50
  • AKŞAM 18:39
  • YATSI 19:59