NEZİR ÇELİK


DOĞUBAYAZIT DEVLET HASTANESİ KIYMETE BİNDİ?

Hastane yetkilileri ne iş yapar merak konusu, hastanenin çevresi ise inşaat halindeki bir bina gibi.


Yıllardır vatandaşların nedir bu hastanede çektiği anlaşılır gibi değil. Doğubayazıt Devlet Hastanesi kimin eseridir tartışması sürerken hastanenin çevresi inşat halindeki bir bina gibi.

        Biz konumuza dönelim. Hastane bahçesi darma duman, çevrede biriken molozlar yetkililerin çok ta dikkatini çekmemiş olacak ki aylardır manzara aynı şekilde duruyor. 
Hastaneye gelen vatandaşlar, ?buranın başhekimi yada sorumlu müdürü yok mu, böyle hastane mi olur, her taraf dökülüyor, her taraf vukuatlı? diyerek tepki ve hayretlerini dile getiriyorlar.

   Yönetsel yetersizliği nedeniyle başına buyruk hastane bir türlü düzelmedi gitti. Elini nereye atsan dökülüyor. Muhatap olacak bir yetkili de bulunmayınca vatandaşların sağlığı Allaha emanet.

        150 yataklı Doğubayazıt Devlet hastanesi yönetsel beceriksizlikler yanında hasta tedavisinde de topal kaldı.

 Şehir merkezine uzaklığı nedeniyle hasta vatandaşlar çok mecbur kalmadıkça hastaneye gitmiyor. Çünkü yürüyerek hastaneye gitmek mümkün değil.

ÖTE YANDAN,

Doğubayazıt Devlet Hastanesi sadece mesai günlerinde hastane gibi çalışıyor, akşam 16`dan sonra ise hastane kimseye deva olamıyor, üstelik acil servise gidenleri daha da hasta ediyor. O sebeple mesai saatleri dışında Doğubayazıt Devlet Hastanesine, hastane denilemez. Çünkü bu konuda hiç bir belirti yoktur.

Mesai saatleri dışında Hastanede sadece bir doktor nöbete kalıyor. Yaklaşık 120 bin nüfuslu Doğubayazıt`ta, acil hasta sayısı nerede ise mesai günlerinde gelen hasta sayısı kadar oluyor. Onun için acil hastalar saatlerce kendilerine sıra gelmesini beklerken, ekonomik durumu iyi olanlar ise bu beklemelere ve düzensizliğe tahammül etmeyerek hastalarını Iğdır ya da Ağrı`ya götürmek zorunda kalıyorlar.

Böyle bir imkanı olmayan hastalar yerlerde acılar içinde inlerken, bırakınız doktorun geç gelmesini, Hastanenin en çok çalıştığı saatlerde, bu şekilde ihmal edilmesi, baş hekimin yeterince ilgilenmemesi, ayrıca bütün bu sıkıntılara duyarsız kalması ise daha da insanları hasta ediyor.

SIRA ALMA REZALETİ DE CABASI?

Doğubayazıt Devlet Hastanesi Polikliniklerinde muayene olmak isteyen hastalarında sabahın erken saatlerinde kuyruk oluşturması dikkatlerden kaçmıyor.  Hastanede yaşanan sıra alma rezaletini sizler için yayınlıyoruz.   Edinilen bilgilere göre, Doğubayazıt Devlet Hastanesi Polikliniklerinde muayene olmak isteyen hastalar muayene olmak için de sabah erken saatlerinden itibaren muayene sırası alabilmek için yoğun bir izdiham yaratıyor.

Hastaların durumu hastane yönetimine şikayet etmeleri karşısında hastalara en kısa zamanda tüm sorunlar giderilecek cevabının verilmesi halinde bile günlerdir konuya çözüm üretilmemesi ise dikkatlerden kaçmıyor?

  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli

Ağrı

18.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:56
  • YATSI 20:20