NEZİR ÇELİK


DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİNDE KARARLILIK ÇOK ÖNEMLİ?

Belediye Eş Başkanı Delal Tekdemir?den Gazetemize Ziyaret


Doğubayazıt Belediye Eş Başkanı Delal Tekdemir’in esnafın sorunlarına çözüm ortağı olmak için birçok caddeye gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri devam ediyor.
Eş Başkanı Delal Tekdemir, Gazetemize’de nezaket ziyaretinde bulundu.
Belediyenin mevcut durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Belediye için gelir kaynakları yaratmak istediklerini de ifade eden Eş Başkan Tekdemir, “öncelikle belediyenin gayrimenkul yerlerini tesbit edip, belediyeye ait diğer varlıkları da en iyi şekilde değerlendireceğiz. Aksi durumda belediyenin borçlarını tasfiye etmemiz çok zor olur” diye konuştu.
Eş Başkanı Delal Tekdemir herkesle yaptığı yüz yüze görüşmelerle esnaf ve vatandaşların sıkıntıları hakkında sürekli bilgi alıyor.
Eş Başkan Tekdemir göreve başlamalarıyla birlikte Doğubayazıt’taki kaldırım işgallerine de artık son verilmesi gerektiğini de dile getirdi.
Doğubayazıt’ta yılların alışkanlığına son vermek için tüm yükü Belediye üzerine atmak da olmaz, basın ve kamuoyu olarak bu konuda Belediyeye sonuna kadar destek sunmalıyız. Basın olarak üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız.
Doğubayazıt bu tür manzaralardan kurtulmalı, bunu da birlik ve beraberlik içinde yapmalıyız.
Kaldırım işgallerine son verilmesi için Belediye birinci derecede sorumlu kurum. Devlet Belediyelere sonuna kadar yetki vermiş.
Bunu oy kaygısı veya istihdama engel olmama olarak düşünebilirsiniz ama herkes eline aldığı tezgahla kaldırıma çıkarsa kaldırımlarda yürüyecek yer kalmaz. Bir kural varsa buna da uyulmalı, uymayanlar hakkında yasal ne işlem varsa yapılmalıdır.
Doğubayazıt Belediye Başkanı Rohat Özbay ile Eş Başkan Delal Tekdemir, sürekli ve fırsat buldukça çarşı-pazar gezerek, seyyar satıcıların ve kahvelerin kaldırım işgallerine son vermesi çağrısında bulunuyorlar.
Kimi yerlerde tepki gördüler, kimi yerlerde de destek buldu. Belediye Başkanı dolarak seyyar satıcılar ve kahveci esnafı ile ön görüşme yapmak tabi ki önemli. En azından kaldırım işgalleri için "uyarı yapılmadı" denmesin.
Kuralsa herkes bu kurala uymalıdır. Vatandaş sürekli e-mail göndererek, "kahveci esnafının kaldırımlara kürsü atmasından yakınır ve ekler; "Eşimiz, anamız, bacımız kaldırımlarda yürüyemez oldu. Kahveci esnafı da empati kurup kendilerini vatandaşın yerine koymalı. Kendileri yoldan yürüyen bir vatandaş olmuş olsa bu durumu kabul ederler mi..?"
Vatandaş bu konuda tabi ki haklı, herkes çarşı, pazarda, kaldırımda rahatlıkla yürüyebilmelidir. Kimsenin özgürlüğü kısıtlanmamalıdır.
Belediyenin en büyük sorunu zabıta kadrosunun, araç ve ekipmanının çok az olmasıdır. 100 bine yaklaşan Doğubayazıt nüfusuna 20-30 zabıta memuru ile birkaç araç yeterli olur mu?... Olmaz elbet.
Eşbaşkanlar kaldırım işgallerini önlemek için işe zabıta kadrosunu genişletmekle başlamalıdırlar. Rica-minnetle bu işler olmaz. Kararlılıksa kararlılıkla bu işin üzerine gitmelisiniz. Çünkü esnaf olarak, birey olarak kimse bizi dürtmeden düzene girmiyoruz. İllaki birileri bizleri dürtecek, dürten de Belediye olacak.
Belediye kaldırım işgallerine son verme adına eğer kararlı olursa, başka konularda da sözünü geçirebilir ama eğer bu meselede başarısız olursa hiçbir konuda sözünü geçiremez ve ciddiyetini tam olarak kaybetmiş olur. Belediye için bu iyi bir sınav niteliğindedir.
Bizlerde Belediyeye destek sunmalıyız. Her şeyi belediyeden de beklemek doğru değildir…

  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54