NEZİR ÇELİK


DOĞUBAYAZIT BELEDİYE EŞ BAŞKANI ROHAT ÖZBAY, TÜM SORULARA AÇIKLIK GETİRDİ?

Özbay, ?Belediyemiz ekonomik zorluk içerisinde. Şartları zorlayarak hizmet vermeye çalışıyoruz?


Gazetemizi ziyareti eden Belediye Başkanı Rohat Özbay, yapılan çalışmalar hakkında da çeşitli bilgiler verdi.

Göreve geldiği günden itibaren belediye çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü söyleyen Başkan Özbay, ?öncelikle su çalışmalarını tamamlayıp vatandaşlarımızın istifadesine sunduk.

Su çalışmaları tamamlandıktan sonra şimdide asfaltlama çalışmalarına başladıklarını ifade eden Rohat Özbay, alt yapısı bitme aşamasına gelen bir çok caddeyi asfaltlayacaklarını, daha sonra ilçedeki bütün yolların asfaltlanacağını, ilçede asfaltsız yol kalmayacağını söyledi. 

 Görüldüğü kadarıyla Doğubayazıt Belediyesi, 15 yıldan sonra ilk kez hizmet belediyeciliğine önem vermeye başladı. 

Doğrusunu söylemek gerekirse belediye, bu zamana kadar hizmetten çok siyaset ağırlıklı çalışıyordu.

 Doğubayazıt Belediye Başkanı Rohat Özbay´ın samimi bir şekilde yaptığı açıklamalara bakılırsa belediye, artık hemşerilere kaliteli ve sürekli hizmet sunma gayretleri içine girmiştir. Bu politika tabi ki çok doğru bir yaklaşımdır.

 Edinilen bilgilere göre, Doğubayazıt Belediyesinin geçmişten devreden yüksek borçları bulunuyor. Başkan Özbay, bu durumu da halktan saklamıyor. Doğrusu da böyle olması gerekiyor.

 Önceliklerinin hizmet olduğunu da açıklayan başkan Özbay, bunun için de tabiri caiz ise kılı kırk yarıyorlar.

 Başkan Özbay, ?Belediye binası olarak kullanılan bina yakında yıkılarak yerine yeni bir bina yapılacak ve çevresi de Kent Meydanı olarak düzenlenecek,

Bu güne kadar bir çok yol ihalesi yapıldı, İlçe merkezinde asfaltsız cadde bırakılmayacak,

ÖZBAY, ÇALIŞMALAR HAKKINDA ŞÖYLE DEDİ:

?Öncelikle eleştirilere hak verdiğimizi belirtmek isteriz. Çalışmanın bu mevsime denk gelmesi ve geç ilerlemesi teknik nedenlerden kaynaklıdır. Zira atık su (kanalizasyon) şebekeleri eğimin ayarlanabilmesi için deşarj noktasından döşenmeye başlanır. Bu sebeple atık su şebekesi döşeme işi çalışmalarına Hasankeyf Mahallesi´nde 2016 yılı nisan ayı içerisinde başlanmıştır.

Atık su projesi, 3.883.000-(Üç Milyon Sekiz Yüz Seksen Üç Bin)-Euroluk dev bir bütçe ile yapılmaktadır. Bütçenin % 85´i Avrupa Birliği, % 8.75´i belediyemiz ve kalan % 6.75´i Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır.

Sadece su ve kanalizasyon projeleri dolayısıyla Doğubayazıt Belediyesi´nin yükümlenmiş olduğu ödeme tutarı 15.000.000-(On Beş trilyon)-TL civarındadır. Bu tutara ilişkin ödemeler her ay Doğubayazıt Belediyesi´nin İller Bankası tarafından gönderilen payından kesilmektedir.

Şimdiye kadar Hürriyet Mahallesi, Hasankeyf Mahallesi ve Barış Mahallesi´ne toplamda 50-(Elli) kilometre atık su şebeke döşeme işi gerçekleştirilmiştir.

Kazı çalışmalarının akabinde zeminin oturması ve asfalt alt yapı çalışmalarının tamamlanması akabinde asfaltlama çalışması gerçekleştirilmektedir.

Ağrı Caddesi´ndeki çalışmaların bu zamana denk gelmesi tamamıyla teknik koşullardan kaynaklanmıştır. Aksi halde alt yapı ve asfaltlama çalışmalarının ilk olarak Ağrı Caddesi´nde gerçekleştirilmesi hedeflenmişti.

En kısa sürede Ağrı Caddesi´ndeki asfaltlama dâhil tüm çalışmaların bitirilmesi temel hedefimizdir.

Birde, Güvenlik gerekçesiyle gece çalışmaları yapılamamakla beraber çalışmaların ekim ayı sonuna kadar tamamlanması öngörülmektedir.? dedi.

KALDIRIMLAR?

Başkan Özbay,  ?bağlı ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında asfaltı döşenen yolların kaldırımlarına kilitli parke taşı döşeme çalışması başlatıldı. Rıfkı Başkaya caddesinde kaldırım döşeme çalışmaları ardından yeşillendirme kapsamında ağaçlar ve ışıklandırma çalışmaları ile tamamlanacak.

ÇEVRE YOLUNDA ARTIK GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLMAYACAK?

Doğubayazıt Çevre yolunda görüntü kirliliğine sebep olan hurdacı, mermerci ve ikinci el araç lastik tamircilerine daha önce yaptığı uyarılar sonucunda dikkate almaması üzerine görüntü kirliliğine yol açan hurdaları kökten temizleyeceğini vurgulayan başkan Özbay., ?İlçemizde uluslar arası transit yolu olduğundan trafiğin en yoğun yaşandığı yol üzerinde ilçemize yakışmayan bu görüntünün olması hoş değil. Esnaflarımızdan ricamız tarihi turistik bir kent olan ilçemizi bu tür görüntü kirliliği yaratmamalarıdır ? dedi.

BELEDİYE EKONOMİK OLARAK ÇOK ZORDA

Halkımızın öz kaynakları ödeme noktasında duyarlı olmaları gerektiğine değine Doğubayazıt Belediye Eş Başkanı Rohat Özbay, Genel olarak yaptığımız çalışmalardan zaten haberdarsınız. Bu çalışmaları yaparken belediye ekonomik olarak çok zorlanmakta. Özellikle halkımız su, çevre temizlik vergisi, emlak vergisi gibi borçlarını ödememekte. Belediyeye geri gelen öz kaynakları halkımız ödeme noktasında duyarlı olmalıdır? şeklinde konuştu.

İMKANLAR ÇERÇEVESİNDE VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINA VAKIF OLMAYA ÇALIŞIYORUZ?

´Halkçı belediyecilik´ anlayışını esas alarak esnaf ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Başkan, ?imkanlar ölçüsünde esnaflarımızı gezip, sorunları yerinde dinleyerek, neler yapılabilir görüş alış verişinde bulunuyoruz.

SARAY YOLUNA HIZ KESİCİLER YERLEŞTİRİLECEK?

Sürekli kazalara sebebiyet veren İshakpaşa yoluna belirlenen 3 ayrı noktaya kasisler (hız kesici) yerleştirileceğini, yolda araç trafiğini yoğun olması ve sürücülerin aşırı hız yapmasından dolayı gelen şikayet ve dilekçeler üzerine hız kesiciler yerleştirileceğini söyledi.

  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54