MEHMET KOÇ


DOĞUBAYAZIT ARKOZ ÇİMENTO

TEBRİKLER SEVGİLİ EMİN, BAŞARILAR ÖZGÜN ARKOZ?


Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını yaptığım sırada, ilçeyi çevreleyen çimento rengindeki tepelere baktığımda, aklıma hep bir çimento fabrikası geliyordu.

?Bir Çimento Fabrikası Kurulsa, bölgedeki bu ham madde değerlendirilse Ağrı için çok yararlı olur? diye düşünüyordum.

90´lı yıllarda bu konudaki düşüncelerimi raporlar halinde hem yetkililere hem TOBB sunmuştum. Bu düşüncemi, bakanlığı döneminde danışmanlığını yaptığım Sayın Yaşar Eryılmaz´a da anlatmıştım ve o da aynı düşüncede idi.

O yıllarda özel sektör bu gibi yatırımlar yapmıyordu, bu neviden yatırımlar Devletin tekelindeydi ya da öyle bir alışkanlık mevcuttu. Merhum Özal´ın, özel teşebbüsü bu gibi alanlara teşvik etmesi de yıllar aldı.

Sonunda hemşerimiz ünlü işadamı EminUçar, bu RÜYAMIZI gerçekleştirdi. Bu da gösteriyor ki bir şey içtenlikle arzulandığı zaman, bir gün mutlaka erbabı tarafından fark edilir ve sonunda vücut bulur. Çünkü aklın yolu bir tanedir.

Düşünebiliyor musunuz fabrikamız tamamlandığında yılda BİR MİLYON ton çimento üretecek. Bu fabrika tam 350 milyon liralık bir yatırım (350 trilyon), tam 260 dönümlük yer kaplıyor, Fabrikada yaklaşık 500 kişi çalışacak, bunun yanında da ticari ilişki olarak da bir o kadar da insan yararlanacaktır.

Bütün bu ticari, sınai ve istihdam da, Doğubayazıt´ta icra edilecektir. Dolayısıyla bu faaliyetten bütün hemşerilerimiz doğrudan ya da dolaylı olarak yararlanacaklardır.

Şu anda 700 işçi tarafından yapımı sürdürülen ARKOZ ÇİMENTO, gelecek yıl üretime başlayacak.

Bu verimli yatırımı hemşerimiz Emin Uçar, bölgemize sağlıyor. Bu yatırım,  Doğubayazıt´a yeni bir özellikler katıyor. Çok güzel ve örnek bir vefa örneği.

Başka bazı hemşerilerimiz de vefa örneği gösterdiler, Zaman zaman anlatırım Şerafettin Eryılmaz ve Mustafa Ünal, Doğubayazıt´ta ilk turistik otel yaptıklarında Erzurum ve Van´da bile aynı neviden bir otel yoktu.

Yine bir çok hemşerimiz özellikle eğitim ve inanç noktasında okul ve camii gibi bir çok sosyal yatırımlar yaptılar.

Bu gün ünlü zenginlerin geçmişine bakıldığında Merhum Sakıp Sabancı, Merhum Vehbi Koç, Merhum Halis Toprak ve Sayın Abdulbari Goozal gibileri, ilk yatırımlarını doğdukları topraklara yaptıkları görülüyor.

Sevgili Emin Uçar hemşerimiz de ilk sanayi yatırımını Doğubayazıt´a yaptı ve bundan sonra soyadı gibi UÇAR ve daha da büyür inşallah.

O nedenle Sadece İshakpaşa Sarayı, Meteor Çukuru, Nuh´un Gemisi, Ağrı Dağı gibi turizme yönelik değerler, ilçemizin kalkınmasına yetmiyor. Doğubayazıt´ta özellikle istihdama yönelik yatırımlara ihtiyaç vardır.

Onun içindir ki hemşerilerimiz, işsizlik sebebiyle gözünü GÜRBULAK kapısından ayırmıyor. Komşu İran´a gidecek oradan biraz ucuz yiyecek ya da yakıt getirecek satacak vs.

Bu da istikrarlı bir geçim kaynağı değildir. Bir gün olur, başka gün olmaz, sonuçta yabancı bir ülke, gümrük duvarları beklenmedik bir şekilde her an yükselebilir.  

TEBRİKLER SEVGİLİ EMİN, BAŞARILAR ÖZGÜN ARKOZ?

hilmi aksoy
18.10.2017 15:51:31
mehmet bey bir çok hemşerimiz özellikle eğitim ve inanç noktasında okul ve camii gibi bir çok sosyal yatırımlar yaptı. hatta haci sevdin bey bile birazda ilgili kurumlar destek olması lazım. katılıyorum yazdıklarınıza. Şu anda 700 işçi tarafından yapımı sürdürülen ARKOZ ÇİMENTO, gelecek yıl üretime başlayacak. işadamlarının da sizin kıymetinibilmesilazım.sebebi. siz onları sürekli yazıyorsunuz

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43