Gülten Aras Korkmaz


DOĞDUĞU TOPRAKLARA SEVDALI GÖNÜLLER...

.


Ahhhhh memleketim...!!!

Eskiden arkamızda Ağrı Dağı gibi sırtımızı yasladığımız çok değerli büyüklerimiz vardı. Onlar varken birlik beraberlik vardı.

Biz dünyanın en mutlu insanlarıydık. Ne zaman ki onlar bizi bırakıp bu dünyadan göçtü ayaklar baş oldu işte o zaman bizde bittik hepsinin mekanı cennet olsun inşallah...

Şimdi yapacağımız tek şey Doğubayazıt´ın bağrından kopup gelen dostların hasret kokan türküleriyle geçmişi yad etmek...

Memleketimizin yetiştirdiği ender seslerden biri olan Serhat Karakaş kürt müziğine büyük emek veren yıllarca bu uğurda ülkesine hasret kalan yanık sesi ve farklı tarzıyla kulaklarımızın pasını silen SERHAT ÇARNEWA?

Sınıf arkadaşım kardeşim HÜSEYİN TURAN aslında okulda hiç türkü söylemezdi ya kardeşime sonradan ilham geldi yada bizi mahrum bıraktı o yıllarda güzel sesinden. Bazide sevdalı tek amacı bizlere geçmiş hatıraları yaşatmak olan yazdığı anlamlı şiirleriyle yüreğimizde ki hasreti depreştiren pehlivan torunu koca yürekli dost OSMAN EREN.

Güzel sesiyle ve saygılı duruşu ile hiç bir hemşerisini kırmayan yeni albümü ile gündeme damga vuran düğünlerimizi şenlendiren kardeşim MUSTAFA BARAN?

İBRAHİM TEKDEMİR şimdi Rojhılat kardeşim onun da sesi sözleri ile Esmer Eman derken, bizi bizden alıp götürür olmak isteyipte olamadığımız diyarlara...

Ve daha bağrı yanık adını sayamadığım memleketimde yetişen güzel yürekler.

Bunlar yürekteki acıları önce söze sonra dile dökerek haykırırlar. Onlar haykırır biz yüreğimiz yana yana gözlerimizden yaşlar süzülerek dinleriz...

YUNUS AGİRİ, "Gültekin" dengbeji tarzlarda çok güzel kürtçe uzun hava okuyan güzel yanık sesi ile düğünlerde halaylara da renk katan ama uzun havaları okuyunca da ciğerimizi yakan bir kardeşimiz?

Yanık türküleriyle gönlümüzde taht kurdular. Eşitsizliğin acısını acıklı türkülerle bastırmaya çalışıyoruz işte...

Allah hepsinin yolunu açık etsin inşallah...

MUSA TURAN abimi bilirim kendisi mütevazi yardım sever, hemşeri dostu iyi ve kötü günlerimizde hep yanımızda olan kıymetli hemşehrim. MAKSUT KONYAR´ı anlatmaya bile gerek yok o yıllarca aynı sıraları paylaştığım can arkadaşım insanlık ve eğitime katkı adına yaptığı hizmetlerden gurur duyduğum kardeşim. ABDULLAH SEMETAY?

Kardeşim kendisini iyilik yapmaya adayan güzel yüreği ve yardımlarıyla insanların derdine çare olan ve bunu hiç gündeme getirmeyen mütevazı saygı değer bir dost. Kardeşi ZEKİ SEMETAY da memleket sevdalısı oda hasretini hemşehrilerinden hiç kopmadan yaşayan hele son örneği bize eski Doğubayazıt´ı eski dostlarla yaşatması hiç unutulmayacak bir anı oda iyiki var.

MEHMET GÜLTEKİN eşimin can dostu, yıllarını gurbette geçiren toprağına hasret yaşayan bir değer kendisiyle yıllar önce güzel kızı ve eşi ile evime misafir olduklarında tanıştım anlattıklarını sohbetini can kulağıyla dinledim.

Toprağına olan hasreti doğuda yaşanan insan ayrımını anlatırken yüreğindeki acıyı gözlerinde gördüm.

NEZİR ÇELİK kardeşim kendisiyle inşallah Doğubayazıt ta yüz yüze tanışacağız burdan arkadaş olduk. Yazılarımı beğenerek bana gazetesinde yer verdi. Yazıya döktüğüm yüreğimde ki sesin daha büyük kitlelere yayılmasına sebep oldu, ona bu konuda minnet borcum var sağ olsun. Sonra yaptığı en büyük yatırımın dost olduğunu ögrendiğim memleketine fayda için kaleme sarılan mert yürekli kimseye eyvallah olmayan benim için gerçekten önemli bir değer beni de yüreklendirerek yazmama vesile olan kardeşim kendisine ayrıca teşekkür ederim. İyiki var iyiki varsınız.

Ya sen FIRAT BEYAZIT yüreği güzel insan senin de tek derdin memleketin ve hemşerilerin yazılarınla hepsinin gönlüne girmeyi başaran hep güzel yanlarından bahseden onları kusurlarıyla da seven yanlışları görmezden gelen koca yürek hatırını kırmadım yazdım sende iyiki varsın.

AHMET ERASLAN gönlü geniş insan bu kadar mal varlığına sahip bu kadar mütevazi bir insan varmı bilmiyorum ama kendisine ve ailesine bu konuda imrenerek ve gurur duyarak bakıyorum.

METİN ÖZTÜRK yüreği hasret kokan memleket sevdalısı kardeşim selamını aldım baş göz üstüne olurda birgün yüreğimde ki acılar biterse o zaman isteğin şeyleri yazacam söz veriyorum seninde icraatlarını gurur duyarak izliyorum.

Ve daha isimlerini sayamadığım saygı değer hemşerilerim böyle gönlü güzel dostlarımızın

Allah yollarını hep açık etsin inşallah...

Doğubayazıt´ın özgürlük için mücadele eden yiğitleri onları saymakla bitmez. Tüm arkadaşlarım benim için çok kıymetlidir.

Ama biri vardı ki ondan bahsetmeden geçemeyeceğim. Benim can kardeşim sınıf arkadaşım "TEKİN KIZILAY" O zamanlar bile onur ve gururundan ödün vermeyen haksızlık karşısında susmayan bize de kardeş gibi sahip çıkan hatta okul çıkışı evlerimize kadar geçiren koca yürek onu hiç unutmadım rabbim nurlarda yatırsın o güzel insanı inşallah...

Yazdıkça yazasım geliyor sonra destan oluyor.

Şimdilik benden bu kadar hoşçakalın ama ne olur hep dost kalın...

Sevgilerimle...

 
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21