Fırat Beyazıt ÇELİK


DİYADİN-DER’DEN NÖBET DEĞİŞİMİ

DİLAVER ÖZDEN DERNEK BAŞKANLIĞINI NİZAMETTİN BAKIR’A BIRAKTI


2010 yılından beridir İstanbul’da aralıksız hizmetini sürdüren ve kısa adı DİYADİN-DER olan, Diyadin Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneği daha evvel İstanbul Aksaray’da hizmet vermekteydi. Daha sonra Başkan Dilaver Özden ve yönetim kurulunun başarılı özverileri ile İstanbul Avcılar’da bir yer satın alınarak, birkaç yıldan beridir DİYADİN-DER kendi mekanında hizmet vermeye devam etmektedir.

            DİYADİN-DER kurulduğundan bu yana Dilaver Özden dernek başkanlığını başarılı bir şekilde devam etmekteydi. Dernek yönetiminde olan ve derneğin kuruluşundan bu yana her zaman Dilaver Özden’in yanında olan, Nizamettin Bakır geçtiğimiz kısa bir zaman içerisinde Dernek Başkanlığını Dilaver Özden’den devir aldı.

         Geçenlerde Dernekte bir araya geldiğimiz ve her iki başkanla yaptığım görüşmede, Dilaver Özden, “ben başkanlığı dernek kurulduktan hemen sonra bir arkadaşımıza vermeye kararlıydım, ancak yer sorununu hal etmeden gerek yönetimde olan arkadaşlar, gerekse benim şahsi görüşüm bunun zamansız olduğuna karar verdik. Çok şükür duyarlı hemşerilerimizin sayesinde yer sorunumuzu çözdük, ben de gönül rahatlığı ile başkanlık görevimi sevgili hemşerimiz, dostumuz Nizamettin Bakır’a bıraktım. Gözüm arkada kalmıyacak gönül rahatlığı ile bıraktığım bu görevi Nizamettin bey başarı ile sürdüreceğine eminim ve hiçbir kuşkumda yoktur.”.

                DİYADİN-DER’in başına geçen, Nizamettin Bakır ise, ben bu işte acemi biri değilim, dernek kurulduğundan beri derneğin içinde yer almaktayım. Başarı ile bu görevi yerine getireceğime eminim. Yalınız hemşerilerimden tek ricam vardır, gelip aidatlarını ödeyip, ödememeleri hiç önemli değildir, sadece yanımızda bulunsunlar, bizlerin çayını içmeye gelsinler, hoş sohbetler edelim. Bizde kayıtlı 190’a yakın üyemiz var, kayıt dışı ise 400’e yakın hemşerilerimiz var. Sağ olsunlar derneğin ihtiyaçlarını iş insanlarımız ve yönetimde olan,  Mustafa Kaymak, Resul Kaymak, Vahit Arıkan, Mirbahattin Dere, Ziya Altın, Metin Canlı, Ramazan Dere,Fevzi Sarıhan,Abidin Avcı,Turan Taştan,Suat Özmen, ve yönetimde bulunan diğer arkadaşlarımız fazlasıyla karşılamaktadırlar. Hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Dediğim gibi tek ihtiyacımız olan hemşerilerimizin yanımıza gelip, bizleri yalınız bırakmamalarıdır, diye sözlerini tamamladı.

       BURS VERİYORMUSUNUZ,? SORUSUNA İSE

      Burs veriliyor. Gerek dernek yönetiminde olan arkadaşlarımız olsun ve gerekse bazı hemşerilerimiz ihtiyaç sahibi olan öğrencilere kendi bünyelerinde burs vermektedirler. Burs veren bazı insanlarımızın isimlerini ise Başkan Nizamettin Bakır şöyle sıraladı:

           “Mesut Çiftçi, Mustafa Kaymak, Resul Kaymak, Vahit Arkan, Ramazan Dere, Mirbahattin Dere, Dilaver Özden, ve yönetimde bulunan diğer arkadaşlar da ellerinden geldikçe öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışmaktadırlar.”

          Ben başkanlarla görüşürken, hemşerimiz Erdal Arık’ta orada sohbetimize katılıp, fikirlerini beyan etti.

          Gerçektende daha evvel yazıp belirttiğim gibi DİYADİN-DER’in yeri mükemmel. Zaten derneğin yer alımı için yardımda bulunan insanların isimleri yazılıp, dernek duvarına asılmış, ancak ne var ki, derneğin kuruluşunda ve açılışında bulunan ve o zamanlar iyi bir mevkide olan şahıs ve hatta derneğin açılışında yaptığı konuşmada o kadar gürlemişti ki, ama ne yazık gürlemiş, gürlemesine de ama hiç yağmamış.

                  Bu hafta da DİYADİN-DER’i dile getirmeye çalıştık, bir daha ki, yazıda başka bir başarılı derneğimizi yazmaya devam edeceğiz.

  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52