MEHMET KOÇ


DEMOKRATıK PROJE


         AK Parti iktidarı tarafından sergilenen Kürt açılımı, muhalefet partilerini hayli zora sokmuş görünüyor. Hükümetin ciddi adımlarına hazırlıksız yakalanan muhalefet, bir türlü tutarlı bir tavır sergileyemiyor. Ana muhalefet partisi dahil olmak üzere muhalefet partileri sadece duygusal söylemlerle günü kurtarmaya çalışıyorlar.



         Öyle ki Türkiye?de sanki muhalefet, hükümetin ?ak? dediğine ?kara? demek, her olumlu adıma karşı olmak mantığı ile şekillenmiş. Böylece popülizm ve hamaset en temel yöntem olmuş, kriz ve gerilim üretmek, muhalefetin varlık sebebi haline gelmiştir. 



AK Partinin yaptıklarını ya da yapmak istediklerini kötüye yormak, AK Partinin her girişimini dış güçlerle irtıbatlandırmak, Kürt açılımı için ?bu bir ABD projesidir?, Suriye vizeleri için, bu ABD nin Ortadoğu planlarının bir parçasıdır şeklinde değerlendiren bu muhalefet partileri ile nereye kadar gidilebilir.



         Oysa ki Hükümetin demokratik ya da Kürt açılımı, aslında çok önemli bir girişim. O nedenle bu önemli ve hassas konuya herkesin bir şekilde katkıda bulunması gerekir.Türkiye?nin ve dolayısıyla bölgenin yararları da bu yöndedir.



         Hükümet tarafından başlatılan demokratik süreç, Türkiye?de olduğu gibi dışarıda da dikkatle takip edilmektedir. Bu nedenle devletin başlatmış olduğu barış-kardeşlik ve demokrasi sürecine hiç kimsenin köstek olmaması gerekir.



         25 yıldan bu yana, nerede ise herkesin ocağına hüzün ve acı getiren bu sorun, barışçıl bir şekilde ortadan kaldırılırsa kimin ne zararı olur ki? Var olan sıkıntılardan bir an önce kurtulmak ve hep birlikte refah ve mutluluk yollarında hızla yürümek kötümü? Bu güne kadar çekilen sıkıntılara, barışçıl yöntemler kullanılarak dur demenin zamanı gelmiştir.



         Yaşım 50?nin üstünde. Düşünebiliyor musunuz yaşımın yarısı bu konuları konuşmakla geçti. Oysa ki konuşmamız ve kafa yormamız gereken çok daha güzel konular da vardı. Bu sebeple geriye kalan ömrümüzü artık başka şeyleri konuşarak geçirelim.



         Bu sebeple Ağrı, Batman, Diyarbakır ve Hakkarili, Kürt açılımından ne kadar umutluysa, aslında Yozgat, Trabzon, Afyon, ve Mersinli de bir o kadar umutludur. Dolayısıyla çok geniş bir halk tabanını alakadar eden konu, mutlaka akliselimle değerlendirilmelidir.



         Artık kan-gözyaşı dökülmesin. ınsanlar görüşlerinden ötürü gözaltına alınmasın ve insanlar siyasi görüşlerinden dolayı tutuklanmasın. Hazır AK Parti döneminde faili meçhul cinayetler ve işkence son bulmuşken, kolektif bir çaba ile bu barış projesi de pek ala yürürlüğe sokulabilir. Yeter ki gerçek dışı beyanlarla halk tahrik edilmesin.

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43