MEHMET KOÇ


DEMOKRASİ SEÇİMİ

.


Bilindiği üzere, Demokrasi, halkın seçtiği temsilciler tarafından yönetildiği, çağdaş ve modern bir sistemdir.  O sebeple yerel idareler, demokratik sistemin önemli bir parçasını oluşturuyor. 

Başka bir ifade ile demokrasi, halkın egemenliği demektir ve tamamen halka dayanır. Buna  göre, yerel idareler de halkın iradesi ile oluşuyor.

Önümüzdeki seçimlerde Doğubayazıt halkına demokratik bir nizam içinde hizmet edecek bir belediye başkanı seçilecek. Kısacası yapılacak iş DEMOKRASİ seçimidir.

Çünkü belediyeler tarafından yapılan her tasarruf, halkın seçtiği temsilcilerin kararıyla vücut buluyor. O nedenle halk iradesi, belediye kararlarına tamamen hakim olmak durumundadır.

Çünkü belediye yönetimi, şehrin idaresini, düzenini, yönetimini, ulaşımını, su - kanalizasyon ve temizlik gibi temel ihtiyaçlarını sağlamakla görevlidir. 

Belediye yöneticileri, milletvekilleri gibi Ankara'da oturup kısa sürede halka yabancılaşan, ulaşılmaz ya da kutsanan kişiler gibi olamazlar. 

Belediye başkan ve meclisi, halk ile birlikte aynı mahalde ikamet ettikleri için mevcut sorun ve sıkıntıları, en az halk kadar biliyorlar ve yaşıyorlar.  Dolayısıyla çözüm için de çaba göstermek durumundalar. O sebeple belediye seçimleri milletvekili seçimlerinden çok daha önemlidir.

Unutulmaması gerekir ki vatandaşlar, yerel yönetimlerde daha fazla söz sahibi olabiliyor ve sorun ve sıkıntılara  daha yakından odaklanabiliyorlar. Belediye başkanına her zaman ulaşmaları mümkün olduğundan ihtiyaç duydukları hizmetlere ulaşabiliyorlar. Nitekim Doğubayazıt'ta, son zamanlarda bunun etkileri çok daha fazla görülmüştür.

Doğubayazıt Belediyesi, yakın zamanda halkın istem ve ihtiyaçları doğrultusunda çok ciddi hizmet ve yatırım yaptığı için Belediye Başkanı Yıldız Hanım’ın bu faaliyetler halk arasında yoğun ve yaygın olarak dillendirilmektedir. 

Başkan, vatandaşları demokratik yönetimin vazgeçilmez bir parçası olarak görmekte, bu sebeple sürekli dinlemekte, onların istem ve ihtiyaçları doğrultusunda, yerindelik ilkesine göre yatırım ve hizmetlerini sürdürmektedir. 

Bir başka ifade ile ilçenin acil ihtiyaçları ne ise onlara odaklanmak suretiyle gereksiz yatırımlardan ve israftan kaçınılmaktadır. 

Böylece son aylarda yapılan belediye çalışmalarına bakıldığında geçmişte bir türlü ulaşılamayan hizmetlerin kolaylıkla yapılabileceği görülmüştür.

Belediye çalışanları arasında kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması, kadın temizlik işçilerinin özgün kıyafetleri ile sokaklarda temizlik yapmaları, çevre temizliğine önemli bir katkı sağlamıştır.

Binaenaleyh her zaman ifade ettiğim gibi belediyeler, siyaset yapmak için değil hizmet yapmak için varlar. Onun için de seçilen belediye yönetimleri, kanunla verilen yerel hizmetleri layıkıyla yapmakla yükümlüdürler.

 

 

  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32