NEZİR ÇELİK


Deforme Olan Yol Tam Soruşturmalık

HİÇ BİR YETKİLİ BU YOLDAN GEÇMİYORMU?...


Yıllar önce Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç'un talimatıyla ek ödenek bulunmak suretiyle yaptırılan İshakpaşa Sarayı yolu, bu güne kadar bir çok kez tamir edilmesine rağmen yine de dikiş tutturamıyor. Gün geçmiyor ki yolun bir tarafı çökmesin.

         Taşların alt yapısı usulüne uygun yapılmadığı için taşlar sürekli kayıyor ya da çöküyor. Öyle ki Saray yolunda tek elle araç direksiyonunu tutmak adeta imkansız. Araçlar çukurlara ve çöküntülere gire çıka ilerlediği için direksiyon kontrolü kaybedilebiliyor.

         Yapılmış olan bir yolun bu kadar kısa sürede bozulmasının aynı zamanda suç olduğuna dikkat çeken uzmanlar, böyle bir yolun hak edişi nasıl yapılmış anlaşılır gibi değil. Hele hele kesin kabulünün yapılması mümkün değildir. Belli bir süreye kadar yapılan iş garantilidir. Her hangi bir bozulma olduğunda onarılması gerekir” dediler.

BAŞKALDIRAN PARKE TAŞLARI AF ETMİYOR

            Bir çok Yetkili İshakpaşa Sarayı ziyaretine gitmedikleri için Saray'a giden yolun durumunu görmüyorlar.  Yetkililerimiz işlerinin yoğunluğu nedeniyle Saray yolu hakkında yayınlanan haberleri de okuyamadıkları için yol hakkında bilgileri yok. Yoksa dururlar mıydı(!)...?

            Bizden yetkililere tavsiye, sakın Saraya gitmeyin. Çünkü döşenen parke taşları başkaldırmış, geçen araçların lastiklerini yarıyor. Sakın gitmeyin yoksa sizde saraya giden turistler gibi mağdur olursunuz. Ne de olsa onlar turist yarın çekip giderler.

            Oysaki vatandaşlar her gün bu yoldan söz ediyor. Lastiklerinin patladığını, turist getiren araçların yolda kaldığını söyledikleri halde yetkililer daha duymamış. Yetkililer gazete de okumadığına göre onların gözleriyle görmesini bekleyeceğiz.

KARAYOLLARI TEKLİYOR

  Gelelim Karayolları cenahına, Herkesin bildiği gibi, Doğubayazıt saray yolu tam bir tuzak haline geldi. Daha önce Karayolları tarafından düzenlenen yol şimdi devre dışı. Bu manzarayı gören vatandaşlar acaba bölge müdürümü değişti” diye espri yapıyorlar.

İlçenin içinde geçen bu saray  yolunun Karayollarına ait olduğunu ifade eden vatandaşlar, Bu yol tamamen karayollarının denetiminde Karayolları buraya sahip çıkmıyor. Böyle olunca da acaba BÖLGE MÜDÜRÜMÜ DEĞİŞTİ diye espri konusu oldu. Çünkü konu hakkında haberler yayınlanıyor buna rağmen karayollarından hiç ses çıkmıyor diye konuştular.

Nerede o eski karayollarının etkinliği… Bütün yollarda karayollarının turuncu arabaları dolaşır, sorun ve sıkıntıları anında tespit ediyorlardı.

Zaman geçince karayolları teşkilatı da rehavete girdi ya da kurumun hizmet anlayışı değişti. Bir zamanlar bölgedeki bütün yolların hakimi olan 12 numaralı Karayolları Bölge Müdürlüğü şu sıralar neler yapıyor yada nasıl vakit geçiriyor merak ediyorum.

Bir de  geçmişte bu şekil haberler gazetemizde yayınlandığı  zaman Erzurum karayolları hemen müdahale eder ve gereğini derhal yapardı. Lakin aylardır bu konuda  haberler yayınlandığı halde karayolları adeta kulaklarını tıkamış durumda. 

Artık anlaşılmıştır ki  Karayolları Erzurum Bölge Müdürlüğünün Ağrı ayağındaki bir aksama mevcuttur. Söylenildiği gibi Ağrı bölgesi için pozitif ayrımcılık yapılmamaktadır. Bölgeye hizmet dağıtılırken eşit davranılsın yeter. 

  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21