MEHMET KOÇ


CESİM GÖKÇE...

.


1 Kasım seçimlerinde, Ağrı´da, AK Parti yeniden yetki aldı. Yetki aldı diyorum çünkü bu tarihten beş ay önce yapılan7 Haziran seçimlerinde Ağrı Halkı, AK Partiye görev vermemişti. 
 
AK Parti, Ağrı´daki oy kaybının sorgulamasını süratle yaptı, yaptıkları hataları tespit etti, aday belirlemeleri sırasında geçmişte yapılanın aksine bu kere daha çok halka danıştı, böylece 1 Kasım seçimleri için Cesim Gökçe´yi listenin 1. sırasına oturttu. 
 
7 Haziran seçimlerinde aday tespitleri yapılırken daha çok ildeki bürokrasi çevrelere danışılarak listelerin düzenlendiği konusunda yaygın söylentiler vardı. O yöntem, başarısızlıkla sonuçlanınca, son seçimde Ağrı Halkının görüşleri doğrultusunda vekil adayları belirlenmişti.
 
AK Partinin, Ağrı´da, bir milletvekili çıkarmış olması demokrasi açısından önemli bir sonuçtur. Daha da iyisi, bölgede yaşayan bir hemşerimizin milletvekili olarak seçilmiş olmasıdır.
 
Neden iyi olmuştur? Çünkü Cesim Gökçe yıllardır Ağrı´da yaşıyor, bu sebeple de ilin sorun ve sıkıntılarını çok iyi biliyor. 
 
Ağrı´da bürokrat olarak çalışmış,  İl Müdürlüğü yapmış, Özel İdare Genel Sekreterliği yaparken milletvekili seçilmiştir. Bir başka anlatımla Devletin işleyişini, yerel sorun ve sıkıntıların nasıl halledilebileceğini bilen bir insandır. Dolayısıyla kendilerinden, halkın beklentileri çok çok fazladır.
 
Öte yandan Gökçe´nin seçilmiş olmasının bir başka anlamı da şudur; Ağrı´yı yönetenler bundan böyle daha dikkatli olmak durumundadırlar. Zira Cesim Gökçe Ağrı´yı çok iyi biliyor ve Ağrı´dan geliyor. 
 
Genellikle Ağrı milletvekillerinin hiç biri doğrudan Ağrı´dan gelmedi. Hatırladığım kadarıyla Gökçe dışında Musa Konyar ve İbrahim Taşdemir, Ağrı´da ikamet ettikleri sırada milletvekili seçilmişlerdi. 
 
Milletvekillerinin, Ağrı´dan Ankara´ya gitmiş olmalarının, halk için çok faydası vardır. Böyle bir vekil, sonuçta Ağrı´da yaşadığı için sorun ve sıkıntıları çok daha iyi biliyordur.
 
Ayrıca yerel bürokraside kim çalışıyor, kim çalışmıyor, kim çalışır gibi yapıyor, kim karıştırıyor, kim istismar ediyor, en azından bunların farkındadır.
 
Ya da kim yolsuzluk yapıyor, nerelerden koku geliyor, bunlar hakkında da bilgi sahibidir. Onun için Gökçe´nin seçilmesi ile birlikte Ağrı bürokrasisinde de bir iyileşme olması bekleniyor.
 
Binaenaleyh görevlerinde yamukluk yapmayı düşünenler kendilerine bir çekin düzen verseler iyi olur. 
 
Çünkü her zaman yasalara uymak ve tarafsız davranmak, kamu görevlilerinin olmazsa olmazıdır.
 
 
 
  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43