MEHMET KOÇ


CEMİL ERHAN'A VEDA

83. YAŞINDA ARAMIZDA AYRILAN CEMİL ERHAN


Ağrı eski milletvekillerinden ve TBMM'nin Cemil abisi , 83 yaşında sessiz sedasız aramızdan ayrılarak ebediyete intikal etti. 

Sessiz diyorum çünkü sayın Erhan hastalanmadı, son ana kadar ayaktaydı ve çok düzenli bir hayatı vardı. 

Her gün yürüyüşlerini yapar, ayrıca temizlik ve hijyene son derece dikkat ederdi.

Her yönüyle güzel ve örnek bir insan olan Cemil abi, bunun sonucu olarak dünya hayatında kimseye yük olmadı, eziyet çekmedi, yakınlarına da hiç bir sıkıntı yaşatmadan ömrünü tamamlamış oldu. 

Kısa süren bir kalp rahatsızlığı sonucu vefat etti. O nedenle de ölümü şaşkınlık yarattı ve büyük bir acı ve keder bırakarak aramızdan ayrıldı.

Gece saatlerinde kalp krizi geçiren Cemil Erhan, Acilen Ankara Acıbadem hastanesine kaldırılıyor, ancak yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamıyor ve vefat ediyor. 

Merhum Erhan, Vasiyeti üzerine cenazesi uçakla Ağrı'ya getirilerek ata diyarı Patnos'ta toprağa verildi.  

Doğuda önemli bir kanaat önderi olarak da tanınan Cemil Erhan, yakın tarihte ismini duyduğumuz Hüseyin Paşa'nın torunudur. 

Merhum Cemil Erhan, 3 dönem Ağrı milletvekilliği yapmış, 90'lı yıllarda da, Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde Devlet Bakanı yapmıştı.

Yine 90'lı yıllarda merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen TOBB Başkanı Yalım Erez; eğer hükümeti kurabilseydi Cemil Erhan, yeniden önemli bir bakanlığa getirilecekti, 

Merhum Cemil abi, mütevazi, kibar, ve bir o kadar da ince bir ruh yapısına sahipti. Her zaman temiz ve şık giyinirdi. Yumuşak dili ile insanları mutlu eder ve çok tatlı sohbetleri vardı.

Siyaset yaptığı dönemlerde Ağrı'yı layıkıyla temsil etti. Adalet Bakanlığında uzun süre bürokratlık da yaptığı için Devleti çok iyi biliyor ve geniş bir bürokrasi ve siyasi çevresi vardı.

Devlet Bakanlığı yaptığı sırada Ankara'da çalışan Ağrılı bürokratlara, adeta kol kanat gerdi ve onları ciddi bir şekilde koruyarak sayılarını daha da çoğalttı ve kimseye ezdirmedi. 

Cemil Erhan, Ağrı'nın dernek ve vakıflar ile de yakinen ilgileniyordu. Ağrı ile alakalı tüm etkinliklerde hazır olur, onlara elinden gelen her türlü desteği sağlıyordu. 

Son olarak da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yapıyordu. Nitekim Kemal Kılıçdaroğlu da, bir vefa örneği gösterdi ve Patnos'ta yapılan cenaze törenine bir heyetle birlikte  katıldı

Ağrı'da yapılan cenaze törenine yeğenleri Ağrı eski milletvekili Fecri Alpaslan ile Van eski milletvekili Kerem Altun'da hazır bulundu.

Merhum Cemil abiye Allahtan Rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.

 

  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli

Ağrı

24.04.2024

  • İMSAK 03:38
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:28