Fırat Beyazıt ÇELİK


CELAL DUMLU’YU GENÇ YAŞTA KAYBETTİK.

CANIMIZ BİR KEZ DAHA YANDI


       "Ölüm Adın Kalleş olsun," Celal Dumlu daha hayatının baharındaydı.

Gençti daha yapacak çok şeyleri vardı, dostlarına sözü vardı, geleceğe dair çok umutluydu.

Hayata öyle bir bağlıydı ki, nerden bilirdik ki, bağlı bulunduğu hayat onu kanser illetine teslim edip, genç yaşta dalından koparıp, aramızdan alıp götürecekti.

Gücendik, üzüldük, yıkıldık onsuz geçecek anlamsız günlere ne denli alışacağız onun hesaplarını yapmaya çalıştık, ama kanaatimce çok zor olacak bizim için.

Ya kardeşlerine ne demeli?

 Yusuf Dumlu, Salih Dumlu, Aziz Dumlu, Ahmet Dumlu ayakta zor duruyorlardı. Kolaymı bir kardeşi genç yaşta kara toprağa teslim etmek.

         Mekanın Cennet olsun, Ehmede Xanı Komşun olsun, her zaman yüreğimizin içide o güler yüzün ile kalacaksın, güle, güle CELAL'ım...

      Doğubayazıt’ın tanınmiş ve önde gelen ailelerinden Dede Memed Dumlu’nun oğlu, Celal Dumlu savaş verdiği kanser illetine yenilerek genç yaşta hayata veda etti.

        Celal Dumlu için İstanbul'da BAY-DER'de taziye kabulu vardı. Taziyeyi Kardeşleri Yusuf Dumlu,Salih Dumlu, Aziz Dumlu ve BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu kabul etti.

       Taziyeye İstanbul, İzmir,Ankara, Doğubayazıt'ta ve diğer yerlerde bulunan Doğubayazıt'lılar, akrabalar, hemşeriler ve Celal Dumlu'nun sevenleri akın etti.

       Celal Dumlu için BAY-DER'de Kuran okutuldu, Mevlit verildi.Taziye süresince Dumlu ailesinin neferlerinden  M.Zeki Dumlu, M.Emin Dumlu, Sinan Dumlu, Faruk Dumlu'da gelen misafirlerle ilgilenerek taziye boyunca hazır bulundular.

          BAY-DER'deki taziyeye gelen bir çok dost ile karşılaştık, her şeyin boş olduğunu sevgili ASIM ile CELAL gibi bizlerde geçici olduğumuzu bir kez daha anladık ve anlatmaya çalıştık.

       Selamlaşıp kucaklaştığımız o kadar çok can vardı ki, bir kaçını saymadan geçemeyeceğim.

      Doğubayazıt eski Belediye Başkanı Osman Baydar, Ertuğrul Eryılmaz, Halit Baydar, Musa Turan, Mehmet Şahin, Hüseyin Turan,Veysel Çamlıbel, Abdullah Semetay, Hasan Turan, M.Nuri Barış,Yusuf Semetay, M.Necmi Öztürk, M.Zeki Timur, Metin Kızılay, Mehmet Kahramak, Gürsel Eren, Av.M.Ali Kızılay, Av.Aytuğ Aladağ, Ahmet Şahin, Fikret Şahin, Ahmet Kahraman  (Tobiş),Ekrem Karaduman.

         Bu vesile ile Sevgili Celal Dumlu'ya Allahtan rahmet kederli ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

      Sevgili CELAL'ımızın anısına bir dörtlükle bitireyim bu yazımı;

"dünyaya gelmişte ölmemiş insan varmıdır?

 öyleyse nedir batıla düşkünlüğünüz?

 yoksa üç günlük dünya sizin için karmıdır?

 yoksa üç metre bez değilmi götürdüğünüz?"

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43