Fırat Beyazıt ÇELİK


BUNLARI YAZMAK GEREK…

PROF.DR. ÇETİN KOTAN, DOKTOR OLACAK HABERİNİZ VAR MI?


         Kadim dostum, güzel insan sağlık alanında başarılı bir bilim adamıdır Prof.Dr.Çetin Kotan.

Yazının başlığı bir çoğunuzu şaşırtmıştır bilirim,” bu nerden çıktı?” Bir çoğunuz yazıyı tam okumadan çeşitli laflar ettiğinizi de biliyorum. O zaman merakınızı gidereyim.

      Çetin hoca bir ara Doğubayazıt’taydı. Ben Gazetemiz Sahibi Nezir Çelik çarşıda dolaşırken, Çetin hoca ile karşılaştık. Hal, hatır derken, bir kahveye gidip oturduk ve çay söyledik. Garson çayları getirdi, bardaklar tırtırlıydı, tırtırların kenarı pas tutmuştu, Çetin hoca garsona, “bu bardakları değiştirin, tırtırları göstererek, her tarafı mikrop topluyor, yani hastalık kapacak insanlar” derken, garson Çetin hocaya, senin doktor olman lazım, dedi.

Çetin hoca istifini bozmadan garsona, olacam, olacam senin hatırın için doktor olacağım, dedi.

 Biz çayları içtikten sonra, garsona parasını verdim ve konuştuğu kişinin kim olduğunu biliyormusun?, diye sordum, bilmem ama okuyup doktor olsa iyi olur, dedi.

Ve bende kendisinin Prof.Dr.Çetin Kotan olduğunu söylediğimde, garson hayretler içerisinde, Çetin Kotan omudur?, dedi ve çok ayıp ettim herhalde, dedi.

Özür diliyecekti, ama Çetin hoca ile Nezir çoktan çıkmıştılar dışarıya.

İşte böyle, buda bende bir anı olarak kaldığı için Çetin Kotan doktor olacak, diye yazdım ve sizlerle paylaştım.

         Sevgili dostum, yüreği güzel insan Op.Dr. Ahmet Koç ile Sevgili dostum insanlar alimi Prof.Dr.Çetin Kotan ile birlikte oluşturdukları kadroları ile insanlara çok güzel hizmetler veriyorlar ve vermeye de devam ediyorlar.Kendilerini ve ekipteki tüm arkadaşları kutluyorum.

        TAZİYE EVLERİ NEDEN KÜLTÜR MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLMÜYOR?

      Doğubayazıt’ın hemen, hemen her mahallesinde, yada caddesinde, ve ya sokağında hayırseven iş adamları tarafından yaptırılan taziye evleri var. Bu taziye evleri sadece taziyelerin yapılacağı zaman işe yarıyor ve çoğu zaman boş bırakılarak hiç bir işlev görmemektedir.

      Ancak bir kere taziye evi kelimesi toplumun içinde biraz abes kaçıyor ve taziye kelimesi insanları ürketiyor. Bu yapılan ve ismine taziye evi koydukları yerleri neden birer kültür merkezine çevirilip, halka başka konularda da hizmet

vermiyor?

Anlamış değilim.

Taziyelerin dışında toplantılar, sergiler, nişan, düğün gibi sosyal konular da da halka hizmet verse daha iyi olmazmı? Bu yalınız benim görüşüm değil, bir çok aydın, düşünür ve halkımız bunu istemektedir.

     “Taziye evi” yerine Kültür merkezi olarak hizmete sunulsa bence daha mantıklı ve ismende hoş olur. Ta bi ki, bu konuyu yazmak ve gündeme getirmek bir gazeteci olarak bizim görevimiz. Gerisi yetkililerin tercihine kalmış.

BELEDİYE BİNASI NE ZAMAN DEĞİŞECEK BİLENİNİZ VARMI?

        Doğubayazıt Belediyesine ait bina ne kerametse hiç bir yetkili tarafından ele alınmadı ve yeni bir belediye binası yapılmadı. Oysa biz bunu kaç kez yazdık ve gündeme getirdik.

        Doğubayazıt bir turzm beldesi. Ne yazık ki, belediye binası tam da turistlerin yoğunlukla kullandıkları yolun güzergahında. Adliye binası değişti, Hastane değişti ve hatta kamuya ait bir çok bina değişti, ama gel gelelim belediye binası bir türlü değişikliğe uğramadı. Konuşulan ve tartışılan konu ise , “belediyenin parasımı yok?” bence konu para değil, belediyenin bulunduğu bina sayısını bilmem ama kaç belediye başkanı değiştirdi ama ne yazık ki, hiç bir belediye başkanı belediye binasının değişmesi için hiç bir zahmete katlanmadı.

         Yok, yok biz öyle başkaları gibi itibar peşinde falan değiliz,bizim itibarımız bize yeter,artar  ancak söz konusu güzelim Doğubayazıt olunca biz konuyu gündeme getiriyoruz. Ve getirmeyede devam edeceğiz.

        Başkan Yıldız Acar, bu sıralar zamlar nedeni ile denetlemelere bizzat kendi çıkıyor, bu kayda değer güzel bir olaydır, ancak zahmet olacak birde belediye binasına bir el atsa çok makul olur.

      Doğubayazıt’ta yükselen binalar arasında cılız bir görünüm gösteren belediye binası, artık “beni azat” edin, diyor ama yetkililerden çıt çıkmıyor.

          OSMAN EREN İLE YENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ

          Şair-yazar dostum Osman Eren ile bir araya gelince, hep memleket hasreti, memleket kokusu ve faydalı insanlarından  söz ederiz. Osman Eren “gel bir sayfa açalım, Doğubayazıt’ın faydalı insanlarını ve onların faydalı fikirlerini toplum ile paylaşalım. Kim nerde, ne yapıyor? Onları dile getirelim” deyince, ben zaten onu yapıyorum,  dedim. “eyvallah dostum yapıyorsun, doğrudur emeğine sağlık, ancak ikimiz beraber yapalım, daha geniş ve kapsamlı olmazmı?” olur, dedim. Ve bu konu hakkında çalışmalara başladık, yakında görsel ve yazılı basında yer alır ve siz okurlarımıza sunmaya çalışacağız.

 

  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21