NEZİR ÇELİK


BUNDAN SONRA BEKLENEN?


8 yılı aşkındır iktidarda bulunan Ak Parti?ye güvenin hala devam ettiği son yapılan referandumla bir kez daha ortaya çıkmış bulunmaktadır. Hükümete bu kadar güvenen vatandaşa karşı da sanırım hükümetin kendi vatandaşına karşı da ivedilikle yapması gereken görevler vardır.        


ışçinin, memurun, emeklinin yaşam şartları kesinlikle insan onuruna yaraşır bir düzeye getirilmeli ülke insanının refah düzeyi insana yaraşır bur duruma getirilmelidir.


8 yılı aşkın bir iktidar sürdürenlerin halkın sayesinde burada bulunduklarını kesinlikle unutmamalı ve halkına karşı gereken özveriyi mutlaka ama mutlaka ortaya koymalıdır.


8 yıl 2002 yılından bu yana ülkede iktidarda bulunan AK Partinin ülkede yaptığı hizmetler birer devrim niteliğini taşımaktadır.


Bunu inkar etmek abesle iştigal etmek olur. Ancak işsizliğin, fakirliğin ve yoksulluğun önüne geçilmeme konusu yine hükümetin artı puanını zedeleyen bir durum olarak karşımızda durmaktadır.


ışte bu yüzden hükümetin de kendisine bu kadar güvenen ve kendisine bu kadar uzun süredir iktidar olma imkanını tanıyan halka karşı gereken hizmetin en iyisini yapma gibi bir zorunluluğunun olması gerekir diye düşünüyorum.


Hem genel seçimlerde hem de geçtiğimiz Pazar günü yapılan referandumda hükümetin yanında olduğunu bir kez daha kanıtlayan halkın da artık insan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyine ulaştırılması adına gereken somut adımların bir an evvel atılmasının da son derece yararlı olacağını düşünüyorum.


Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın vatandaşın yaşam düzeyini insan onuruna yaraşır bir düzeye ulaştırılması adına birçok talimatları verdiğini biliyoruz. Ancak bu talimatların tümünün yerine getirildiği söylenemez.


Bu yüzden hükümetini vatandaşa karşı kesinlikle ahde vefa borcunun olduğunu düşünüyorum.


Ben Referandumda ülke genelinin yüzde 58 ini alarak hem güven tazeleyen hem de muhalefeti bir bakıma susturan AK Parti hükümetinin bundan sonraki süreçte ülkede var olan sorunların çözümünde somut adımlar atacağına.


Vatandaşının olacağı bir konuma getirme adına da çalışmalar başlatacağı inancını edinmek isterim. Bu nedenle referandum sonuçlarının gerçekleşmesinden hemen sonra açıklamada bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın moralinin artık üst düzeye ulaştığını ve bu güne kadar gerçekleştirmekte geciktikleri reformları hayata geçirip vatandaşlarını mutlu etme adına gerçek manada somut adımlar atacağına da içtenlikle inanıyorum.


ıktidarda bulunan AK partinin de ülkemizdeki özellikle en büyük sorunu durumunda olan Kürt sorununu da bir an evvel çözüme kavuşturması adına cesur adımlar atmasını beklediğimizi de vurgulamakta yarar örüyorum.


Bu ülkede barışın tesis edilmesi insanlarımızın kardeşçe yaşamalarına ortam hazırlanması bin yıldır bir arada yaşayan bu halkın eski tertemiz duygularla yine birbirlerini aynı şekilde sevmesi öve kardeşçe yaşaması tüm ülke insanının en büyük dilek ve temennisidir.


ışte bu ortamın oluşmasına neden olacakları ülke insanı hiçbir zaman unutmayacak ve her zaman onları minnet ve şükranla anacaktır.

  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31