NEZİR ÇELİK


BUGÜN AĞRI EĞİTİMİ NE DURUMDA?... EĞİTİMİN BAŞINDAKİLER NEDEN HEP REKLAM PEŞİNDE…

650 BİN NÜFUSLU AĞRI NEDEN BAŞARI GRAFİĞİNİ SERGİLEYEMİYOR?...


Anlaşılan o ki yetkililerimiz bütün mesailerini okul ve derslikleri daha da arttırmak için kullanıyorlar, Eğitimin kalitesi ve üniversiteye öğrenci gönderme kısmı yönünü görmezden geliniyor.

Nezir ÇELİK

Ağrı 650 binlik nüfusuna göre üniversiteye yeterince öğrenci gönderemiyor lakin, eğitimde de sondan birinciliğini kimseye kaptırmıyor.

ASIL MEVZUU ŞUDUR…

Eğitim süslü binalar demek değildir, öyle olsaydı şayet bugüne gelmiş en genci yarım asırlık olan tahsilli mesleğini hakkıyla icra eden başarılı insanlar olmazdı.

Zira onlar bu günkü neslin sahip olduğu hiç bir imkânı hayal bile edemezlerdi.

Eğitim, öğrencinin iyi bir öğretmenin elinde, müfredat dışı verilen artı deneme yanılma öğretisinin  şekil almış halidir.

Bir yerlerde büyük yanlışlar yapılıyor  bunun neticesinde, öğrencilerin ve onları bin bir zahmetle okutmaya çalışan ailelerin, maddi ve manevi sıkıntıları ile hüsrana dönüşüyor.

Kaybedilen zaman ise gençlerin hayata geç başlamasına bazen de hedefinin çok dışında bir alanda mutsuz olmasına sebep oluyor .

AĞRI bazında durumu değerlendirirsek, genel anlamda başarının düşük olması, elbette ki, eğitimdeki eksiklikleri ister istemez sorgulamaya yönlendiriyor bizleri.

Bu coğrafyanın defalarca deneme şansı yok hiç bir kaybı. Bu psikoloji ile bir çok genç dişini tırnağına takıp gayret gösterse de, okulların bir yerlerde kendi sistemlerini sorgulamaları lazım. Nerede eksik yapıyoruz, değerlendirmesine acilen kanalize olmaları gereklidir.

Yazımın başında da belirttiğim gibi, reklam okulun şekli şemali ile değil, öğrencisinin başarısı ile yapılır.

Bizim evlatlarımız, iklime, yokluğa ve eksik malzemelerine rağmen zor şartlarda okul ve evinin sorumluluğu bilincinde eğitimine gayret ediyorsa, en iyisini almak haklarıdır.

Totale bakıldığında, her imkâna sahip olup, sırf şımarıklığından okumayan gençlerin özel üniversitelerde okuma lüksünü de ne yazık ki sahip değildir. Düşününce bu yaman çelişki ayrı bir ironi elbette evlatlarımız adına.

Bu yüzden aynayı kendi hatalarımıza çevirerek, yanlışı, eksiği görmeye  başlamamız ayrı  bir önem  arzediyor.

Her başarı ilimiz, insanlarımız ve gençlerimiz için geleceğe güvenle bakma şansı.

Bir öğrenci bile okul ve eğitim adına, yüzlerce öğrencinin refansıdır. N.Çelik...

  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21