MEHMET KOÇ


BU GÜNÜN ANLAM ve ÖNEMİ

Bazı gerçekleri göz ardı etmemek gerek.


İnsan, sağlıklı bir şekilde yaşamaya devamken aynı zamanda çok da aldanıyor. 

Öyle sanıyor ki, hayat hep öyle devam edecek ve önünde bitmez, tükenmez sağlıklı günler ve yıllar hep olacaktır.

Böyle bir mantıkla geleceğin hesapları yapılıyor, çoğu insan yaşanılan anı, içinde oldukları günü yeterince değerlendirmiyor. 

Bir başka ifade ile bu gün yapılması gereken işleri hep erteleniyor, nasıl olsa bu günler sürekli olacaktır diye devamlı vakit kaybediliyor.

Oysa ki her kes biliyor ki yarın, belirsiz bir tarihtir, henüz gelmemiş ve belki de hiç gelmeyecek bir zamandır. 

O sebeple asıl yaşanması gereken bugündür, içinde bulunduğumuz, nefes alıp verdiğimiz, fiilen kullandığımız en önemli andır, bu gün.

Bir yazarımızın ifadesi ile 'hayat dediğimiz olay, bir nefeslik andan ibarettir'. Bu gün hepimiz  yaşıyoruz, yarın ise belirsizdir. 

Onun için yaşadığımız günü layıkıyla değerlendirmeli, zamanı doğru ve verimli bir şekilde kullanmalıyız. 

Zaman geçince pişmanlık duymamak, keşke dememek için, içinde olduğumuz günü, iyi değerlendirmeli, yapılması gereken iş ve hizmetler mutlaka icra edilmelidir. Büyüklerimiz ne güzel söylemiş. " Bu günkü işini yarına bırakma" diye.

Binaenaleyh "yarın yaparız, ederiz" hesapları yaparken, bir anda yarın her şeyin bitmiş olabileceğini, bütün iş ve projelerin ortada kalabileceğini, hatta  dostlarımıza elveda diyemeden ortadan yok olabileceğimizi unutmayalım.

Bir diğer önemli konu bugün aramızda bulunan büyüklerimize ve sevdiklerimize de gereken değeri vermeliyiz. Zira onları da yarın göremeyebiliriz.

Büyüklerimizi ve diğer sevdiklerimizi her vakit takdir etmeli, kendilerine gereken hürmet ve sevgi gösterilmelidir. 

Diğer taraftan insanlar, hayatın akışı içinde zaman zaman üzücü olaylar da yaşıyor. Böyle durumlarda üzüntüden süratle kurtulmak, meydana gelen nahoş hadiselerden ders çıkarmak, tekrarına fırsat verilmemelidir.

Çünkü hiçbir şey göründüğü kadar ağır ve zor değildir, olayları ağırlaştıran da, hafifleten de bizatihi kendimiz oluyoruz.

O nedenle ufak meseleleri dert edip kendimizi ve başkalarını gereksiz yere de üzmemeliyiz.

Unutulmaması gerekir ki bugün yapacaklarımız, yarınlarımız için yatırım olacaktır. Çünkü en sağlamı bu gündür, öyleyse içinde bulunduğumuz  bugünü boşa geçirmeden dolu dolu yaşayalım.

Sonuçta bugünü tam anlamıyla değerlendirmeyen sonradan çok hayıflanır.

 

  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54