Fırat Beyazıt ÇELİK


BU METİN´İ İYİ OKUMAK LAZIM?

.


        Daha evvel ki, bir yazım da ?BENİM METİN´LERİM? diye bir yazımda Mimar Metin Durmazçalışır ve İş adamı Metin Turan´dan söz etmiştim.

        Şimdi de sevgili dostum, Müteahhit iş adamı Metin Öztürk´ten biraz söz etmeye çalışacağım.

         Metin Öztürk yıllardır Doğubayazıt´tan ayrılmış, Eskişehir´e yerleşip, orada müteahhitlik yapıp, çok kişiye ekmek verip, çok Doğubayazıt´lının sofrasına aş ve ekmek olmuştur ve hala da devam etmektedir.

Şimdi dört yıldan beridir İstanbul Pendik´te inşaatlar yaparak, İstanbul kurtlar sofrasındaki yerini o da almış, büyük ve dev projelere imzasını atmış. Eskişehir ve İstanbul arasında mekik dokuyor. Arada bir  fırsat buldukça da çok Sevdiği Doğubayazıt´ı da ihmal etmeyip, baba diyarını ziyaret ediyor.

Metin Öztürk babası Rahmetli Hacı Abdulhamit Öztürk´ün namına yaraşır bir evlat olarak, iş hayatına başladığı günden bu yana bazen zorlansada, hep  kendi ekmiş, kendi biçmiş. Ne kimseye hizmet etmiş, nede namerdin kapısında el-pençe durmuş. Çalıştıça çalışmış, sevilmiş ve halkına, milletine nandar olmuş. Ailesine ve halkına her zaman sadık kalmış.

           Tam anlamı ile harika bir baba, ağabey,kardeş, aile residir Metin Öztürk. Oldukça bilgi ve birikimi çoktur.

                METİN ÖZTÜRK´ÜN TÜM AİLESİ YANINDA

         Metin Öztürk  yaptığı işlerden dolayı belli bir süre sonra artık yorulmaya başlayınca Almanya´da yaşayan Makina Mühendisi kardeşi Süleyman Öztürk´ü da yanına alarak Pendik´teki  şirketin başına getirmiş.

        Yine kardeşi Jioloji Mühendisi Ömer Öztürk, Oğlu Mimar Mühendis Kadir Öztürk, Gelini Mimar  Esra Öztürk, Kızı Sidar Öztürk Ayhan´ın eşi, Makina Mühendisi Sedat Ayhan´ıda yanına alarak anlamlı ve faydalı aile şirketler kurup, onlarla beraber iş hayatını sürdürmeye devam etmektedir.

Her kesin yüksek okulundan söz ederken, birde espri yaptı, bende hayat üniversitesi mezunuyum. Aslında en yüksek okulu Metin Öztürk okumuş, hayata dair tercübeli, temkinli, bilinçli,bilgili.

          SİDAR ÖZTÜRK AYHAN´IN BAŞARILI ÇIKIŞI

          Sevgili Yeğenim  Pisikolok Sidar Öztürk Ayhan İstanbul Sultanbeyli ve Kurtköy güzergahında çok güzel bir Özel Yaşam Ana Okulu ve Aile Danışmanlık Merkezi kurmuş. Kırk, elliye yakın öğrenciyi okulunda barındırmaktadır.

          Okul ziyaretimizde Sevgili Sidar´da babası  Metin Öztürk ve Annesi Songül Öztürk gibi güler yüzlü ve cana yakınlığı ile bizi karşıladı. Okulu gezdirdi ve okul hakkındaki çalışmalarından bizlere bilgi-birikimini aktardı.

            Metin Öztürk sağolsun olduğum yerden gelip kendisi aldı. Şirketin önüne vardığımızda bina girişine asılan  ?ARWEN MERLİN? Şirketler Grubu tabelası gözüme çarptı. Sonra binadan içeri girerken, çalışanlar ayağa kalkınca Metin bey. ?lütfen rahatsız olmayın? kelimesi çok hoşuma gitti.

            Şirkete girerken her kapıyı araladığımızda hep yol gösterdi, önden buyur etti. Hep geriden geldi. Patron koltuğunda oturup ahkam kesmedi. Karşıma oturup, sohbete devam ettik. Yanında çalışanlara ?çay-kahve getirin? yerine lütfen getirirmisiniz?, kapıyı kapatırmısınız?? centilmenliğini elden bırakmadı. Sohbetimiz sırasında, ne kalem salladı, ne tesbih çekti, nede sallayıp durdu. Sadeliğini ve karekteri düzgün kişiliğini ortaya koydu.

       Metin Öztürk´ün bu hareketleri, aklıma şu sözleri getirdi:

         ?Hiç kimse parayı mezara götürmemiş, ama para çok kişiyi mezara götürmüş?.

           METİN ÖZTÜRK´ÜN HOŞUMA GİDEN ANLAMLI SÖZLERİ:

                  ALLAH VERSİN

      ?Bazen  öyle bir kızıyorum, durumu iyi olmuyan birisi, durumu iyi olan birisinden bir şey istiyince, Allah versin, be birader Allah sana vereceğini vermiş, sende başkalarına vereceksin, ne demek Allah versin.?

          ÖNCE CAN, SONRA CANAN

          ?Ben önce can, derim sonra canan. İş dağılım önceliğim önce ailem, sonra, Doğubayazıt´lı hemşerilerimden yana kullanıyorum. Bir soğanım, yarım kuru aşım olsada onlarla paylaşırım.?

          TANIŞ OLMAK

          Söz tanıdıklara yada nasıl tanıştınız? Sözlerine gelince, espri  ile karışık, başından geçen bir olayı anlattı,o da şöyle:

      ?Benim bundan yıllar evvel bir arkadaşım vardı, Onun derme-çatma bir şahin arabası vardı, biz Bostancı oto sanayiye girdiğimizde, latikçisi, motorcusu, kaportacısı, boyacısı, camcısı hepsine selam verip geçince, yaa, dedim, sen bunların hepsini nerden tanıyorsun, arabanın direksiyonuna elini vurarak, bunun sayesinde, dedi, gerçektende çok doğru tanımlama yapmış Bence.?

           ÖNCELİK ÇEVREMDEDİR

          ?Yeni bir iş sahası açarsam, eleman işe alsam müracaat formuna iyi bakarım. Bir hemşerim içinde olsa öncelik ona tanırım. Örnek kızım Sidar okula kendisine bir yardımcı alacak olmuş, bayan Sidar´a, ben de Doğubayazıt´lıyım, demiş ve Sidar beni aradı, hemen işe al, dedim.?

       DOĞUBAYAZIT´LI OLMANIN NEDENLERİ

         ?Her Doğubayazıt´lının bir birlerine kan bağı vardır. Ya amca çocuğuyuz, ya dayı çocuğuyuz, yada teyze çocuğuyuz, hiç birimiz birimizden uzak değiliz. Hiç kimse benim yanımda hiç bir Doğubayazıt´lıyı kötüleyemez, her kesin bir kötüsü vardır, Doğubayazıt´lının kötüsü de başımın tacıdır.?

            PARAYI HER KES TAŞIYAMAZ

        ?Bir söylenti var, para el kiridir, ya da aracı bir hizmettir. kıymetini bilirsen seni yüceltir, kıymetini bilmezsen, seni bir dereye uçurur, derenin içinde ne varsa onlara yem olur gidersin.?

                   BURS OLAYI

       ?Ben burs veriyorum, ama kendi çevreme, zaten biliyorsunuz aile geniş, Allah eksikliklerini göstermesin, ailede o kadar çok okuyan vardır ki, gerçekten bazen bende zorlanıyorum, ama çok şükür başa çıkmaya çalışıyorum.?

           HER KES BİR BİRİNE DÜRÜST OLMALI

          ?Bir akrabamız yanımızda çalışıyordu, doğru-dürüst çalışmayıp hep arazi oluyormuş, küçük kardeşim yanıma gelip, abi falanca kes çalışmayıp hep kaçamak yapıyor, deyince, olsun demek ki, azda olsa çalışıyor, çalışmasada biz ona bakmak zorundayız, dua etki azda olsa çalışıyor. Aile kültürümüz budur. Hep insanlara yardımcı olmamız gerek. Kardeşim araştırmaya koyulmuş ve bir müddet sonra bana gelip, haklısın abi, dedi.?

         İYİ BİR EŞE SAHİBİM

           ?Sağolsun eşim, çocuklarımın anası Songül hanımdan çok yardım alıyorum, nereye gitsem hep yanımdadır, ben eşimden memnunum, Allah bin kere razı olsun.?

           Metin Öztürk´ün yanında fazla kalamadım, çünkü doktor randevum vardı, gözümden ameliyat olacaktım. Bağışlasın gözümden dolayı yazıyı geciktirdim.

             Yani anlayacağınız Metin Öztürk benim açımda karekteri düzgün, iyi bir evlat, iyi bir eş, iyi bir baba, iyi bir ağabey, iyi bir kardeş, iyi bir kayınpeder, iyi bir  akraba, iyi bir iş adamı, iyi bir patron, iyi bir arkadaş, iyi bir Doğubayazıt´lı ve Doğubayazıt sevdalısı.

Ne diyelim, Metin Öztürk´ün önü açık, Ehmede Xanı yoldaşı olsun?

/resimler/2016-11/16/0936556408684.jpg

Ahmet koc
23.11.2016 08:01:42
Bu mahale ler arası toları yapınız bu şehirde oy aldıysanız hizmet içindir pkk ya yardım için değil edeepsizler

  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54