Gülten Aras Korkmaz


BU DÜNYA GAM DÜNYASI, GAM ÇEKENLER DİVANEDİR...

BÜTÜN DÜNYA SENİN OLSA EN SONUDA VİRANEDİR....


ÇOLİ...

Ona niye çoli demişler bilmiyorum ama benim hep çoli olarak tanıdığım bu koca yürek hayatın çilesine, insanların vefasızlığına, çektiği sıkıntılara, dünyanın ağır yüküne yüzünde ki yorgun çizgilere rağmen hep gülümseyen yüreği güzel vefalı, fedakâr, emektar DOST.

Yorgundu çoli çok yorgundu,yüreğiyorgun,hayalleri yorgun, umutları yorgundu.Hayatın çilesine, dünyanın ağır yüküne,yüzünde ki yorgun çizgilere rağmen hep gülümseyen emektar vefalı dost.Yıllar senden çok şeyler götürmüş olsada insanlığın saf temiz yüreğin Masumiyetin aynı kalmış kardeşim.

Hayat bazı insanlara hiç adil davranmıyor.muhakkak ki hepimizin kendine göre sıkıntıları vardır. hepimiz yaşıyoruz bi şekilde ama bazıları da hiç yaşamıyor be kardeşim. Yaşam eğer sadece karın doyurmak ise işte çoli de sadece bu şekilde yaşadı yaşamak denirse buna bugün de hala aynı şartlarda yaşıyor maalesef.

 Aslında o adamım diye gezen bir çok adamdan daha adam ama hayat ona gülmemiş hep sıkıntılarla boguşarak bu güne gelmiş yüzünden gülümsemesi eksik olmasada içinde hep fırtınalar kopan bir insan çünkü hayatta ki tek gayesi ekmek kavgası bugün bile hala ayağını sürüyerek kimseye boyun Eğmeden nafakasını çıkarmaya çalışıyor.

Birgün ona çoli sen hiç kendin için yaşadın mı diye sordum yüzüme baktı acı acı gülerek kürtçe ( ev çiye ) o ne demek dedi.acı ama gerçek birgün oda bu dünyadan göçüp gidecek ama hiç yaşamadan.Kardesim dilerim bu dünyada yasayamadıgın hayatı öbür dünyada cennette yaşarsın.Bu temiz saf yüreğinle cennete layık kardeşim Allah selametini versin. 
Hayatı hep yaşam kavgası ve ekmek parası uğruna didinen ama kimseye eyvallah etmeyen dürüst ahlaklı vefalı yüreği büyük insan.

İçinde binbir sorunla boğuşurken dışarıda hep gülen şakaları ve konuşmaları hatta küfürleri ile bile insanları gülümseten gönlü yüce kardeşim.Ben çoli yi ilk olarak bize gelen kömürü taşımaya geldiği gün tanıdım etrafa bağırıp cağırıyor küfrediyor kimsede sesini
çıkarmıyordu.

İçimden galiba bu deli dedim.Zaman gectikce onu tanıdıkça aslında onun deli olmadığını sadece vicdanını , merhametini hatta insanlığını kaybetmiş insanlarla dolu adaletsiz bir dünyada vicdan arayan bir insan olduğunu anladim peki buldumu? Tabi ki hayır biz buldukmu ki oda bulsun.

İşin tuhafı benim deli dediğim çoli arkamdan Anneme kürtçe Ana senin bu kızın delimi diyormuş :)))Aslında bende pek akıllı sayılmazdım Allah için o zamanlar:)O günden sonrada çoli hep bizde kaldı. Sabah gelir akşam giderdi aksilik edip gelmediği günde çok olurdu bizim evde cekindigi tek insan bendim ben bağırdı mı susar başka kimseyi dinlemezdi. Çoli bu bazen aksiliği tuttumu beni bile takmazdı.Küfürler savunur çeker giderdi.

Aslında çoli herkesin eğlencesi gibi görünse gözlerinde anlatmak isteyip te anlatamadiğım çok acılar ve hüzün vardı. Nasıl başarıyor hala anlamış değilim ama yinede hep gülerdi çoli. Yıllarca bize emeği geçen bu güzel yüreğin bizde çok anıları var anlatmakla bitmez Hiç unutmam birgün demliği mutfağın camın dan döktüm bir feryatla irkildim meğer çoli camın altındaymış küfürler havada uçuşuyor ben kahkahalar atıyorum annem bana kızıyor neyse çoli yanmadı Allahtan ama yıllar sonra saçı dökülmeye basladı doğal olarak ama onun suçlusu ben oldum her gördüğünde basar küfürü senin yüzünden kel kaldım der ben basarım kahkahayı.

Çoli yıllarca bizde çalıştı bir gün olsun bir yanlışını görmedik emin olun yerde beş kuruş görse getirir alın bunu derdi. Bu kadarda dürüst yüreği zengin bir insandı.
Bu resmi bu yıl beyazıta gittigimde Nuri Barış çekti yorgundu çoli yaşlanmıştı yorgun bacakları bedenini tasıyamıyordu ayaklarını sürüyerek yürüyordu yine gülümseyerek bana resmimi gönder bak dedi nasıl gönderim çoli telefonun varmı dedim yine küfretti kürtçe eniştenle gönder dedi tamam çoli dedim vedalaştık şişmiş bacaklarını sürüye sürüye işine döndü acı bir gülümseme ile ve ben arkasından sadece yıkılasın DÜNYA dedim sessizce....
Kardeşim bize geçen haklarını helal et varsa bizimde ufaktan bir hakkımız sonuna kadar Helaldir .ÇOLİ İnsanlığın samimiyetin çıkarsız dostluğun, emeklerin , bunca keşmekeşliğin arasında menfaatleri uğruna birbirini satan, vicdanını insanlığını kaybetmiş nice insanlara hayat dersi verir gibi umut insanın hakkı diyerek mücadeleden vazgeçmeyen bu kadar kirlenmiş bir dünyada hala tertemiz kalan güzel yüreğin için Sağol kardeşim.
Yazık oldu kardeşim maalesef insanlık öldü. Ama sen üzülme güneşin doğduğu her yerde umuda giden bir yol vardır...

Allah seninle olsun kardeşim...

 /resimler/2016-10/16/1043313248385.jpg

 

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43