NEZİR ÇELİK


BİR BARIŞ ELÇİSİ OLAN MERHUM HACI ABDULHAMİT ÖZTÜRK´ÜN ARDINDAN?

Metin Öztürk ise, Merhum babası Abdulhamit´in izinde gidiyor?


Eskişehir´de ikamet edip Doğubayazıt´lı değerli büyüklerimizden saygın kişiliği ile toplumda ağırlığı olan, Hacı Abdulhamit Öztürk, Temmuz 2015´te vefat etti.

Kanaat önderi Hacı Abdulhamit Öztürk, vefatından sonra Eskişehir´de defin edildi?
Bilindiği gibi, Doğubayazıt´ın saygın insanlarından Hacı Abdulhamit Öztürk uzun zamandan bu yana Eskişehir´de yaşıyordu.

Hacı Abdulhamit Öztürk Doğubayazıt´ta yaşadığı dönemlerde adeta bir barış elçisi gibi çalışıyordu. İnsanlar arasındaki sıkıntı ve nizaları bıkmadan usanmadan büyük bir sabırla çözmeye gayret ederek, onları barıştırır ve muhtemel olayları önlemeye gayret ediyordu.
Hacı Abdulhamit´in bu misyonu rahmetli babası İsmail Ağadan devam eden bir kültürden geliyordu. O nedenle Öztürk, tarafsız kişiliği ile her kese aynı pencereden baktığı için sözü son derece güven veriyordu, onun için de dinleniyordu. 
Nerede bir ölüm vukuu bulunsaydı Hacı Abdulhamit Öztürk, mutlaka taziye ziyaretinde bulunuyordu. O sebeple bir çok insan sürekli onu yad etmekte, bir olay olduğunda ?keşke burada olsaydı? demek suretiyle devamlı hatırlanmaktadır.

BÖYLECE DOĞUBAYAZIT BİR BÜYÜĞÜNÜ DAHA KAYBETTİ?

Merhum büyümüz Hacı Abdulhamit Öztürk´e Allah´tan rahmet, çocuklarına başsağlığı ve sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.

Merhum ABDULHAMİT ÖZTÜRK´ÜN Oğlu METİN ÖZTÜRK´e gelince...

Müteahhit iş adamı Metin Öztürk´ten biraz söz etmeye çalışalım.

         Metin Öztürk yıllar önce Doğubayazıt´tan ayrılmış, Eskişehir´e yerleşip, orada müteahhitlik yapıp, çok kişiye ekmek verip, bir çok Doğubayazıt´lının sofrasına aş ve ekmek olmuştur ve halende devam etmektedir.

Şimdi dört yıldan beridir İstanbul Pendik´te inşaatlar yaparak, büyük ve dev projelere imzasını atmış. Eskişehir ve İstanbul arasında mekik dokuyor. Arada bir  fırsat buldukça da Doğubayazıt´ı da ihmal etmeyip, baba diyarını ziyaret ediyor.

Metin Öztürk babası Rahmetli Hacı Abdulhamit Öztürk´ün namına yaraşır bir evlat olarak, iş hayatına başladığı günden bu yana bazen zorlansa da, hep  kendi ekmiş, kendi biçmiş. Ailesine ve halkına her zaman sadık kalmış.

Bilindiği gibi, Aynı zamanda bir çok sivil toplum kuruluşlarının bir çoğunda yönetimde olan Metin Öztürk tam bir hemşeri düşkünü. 

Merhum babası Abdulhamit´in izinde giden Metin Öztürk´e ise yaşamında sağlık ve esenlikler dileriz?

/resimler/2017-2/13/1458336272287.jpg

  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30