NEZİR ÇELİK


BELEDİYE BAŞKANI İLE SÖYLEŞİ

DOĞUBAYAZIT'TA BELEDİYENİN ROTASI DEĞİŞTİ


Görüldüğü kadarıyla Doğubayazıt Belediyesi, 15 yıldan sonra ilk kez hizmet belediyeciliğine önem vermeye başladı.  Doğrusunu söylemek gerekirse belediye, bu zamana kadar hizmetten çok siyaset ağırlıklı çalışıyordu.

Son belediye seçiminden sonra yani 2014 Nisan ayından bu yana,  geçmiş 15 yıllık uygulamanın değiştirilmesi ve belediyenin hizmet ağırlıklı olarak çalışması için çok çaba gösteriliyor.

Bu dönemde, siyasetten çok belediyede hizmetler ön plana çıkmış, halkın sorun ve sıkıntılarını gidermeye yönelik çalışmalar hız kazanmıştır.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Rohat Özbay'ın samimi bir şekilde yaptığı açıklamalara bakılırsa belediye, artık hemşerilere kaliteli ve sürekli hizmet sunma gayretleri içine girmiştir. Bu politika tabi ki çok doğru bir yaklaşımdır.

 

Yeni belediye yönetimi, eski yönetimde devreden borçlara tamamen sahip çıkmış, bu yüksek borçlara rağmen arta kalan kaynaklarla da halka hizmet etmek için büyük gayret sarf ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Doğubayazıt Belediyesinin geçmişten devreden yüksek borçları bulunuyor. Başkan Özbay, bu durumu da demokratik ve şeffaflık anlayışı ile ifade ediyor. Kendisinden önceki başkan HDP'li olmasına rağmen başkan Rohat Özbay, bu sıkıntıyı halktan saklamıyor. Doğrusu da böyle olması gerekiyor.

Önceliklerinin borçların tasfiyesi olduğunu da açıklayan başkan Özbay, bunun için de tabiri caiz ise kılı kırk yarıyorlar. Borçları eda etmek için belediyenin bütün olanaklarını kullandığını söylüyor.

Öncellikle belediye mülkiyetindeki gayrimenkulleri değerlendireceklerini ifade eden başkan Özbay, belediye mülkiyetindeki gayrimenkullerin envanterini çıkarıyoruz, mülkiyetimizde ne var ne yok hepsini ortaya çıkaracağız. Kirada olanların kira durumlarını yeniden takdir edeceğiz, ödenmeyen kiralar varsa hızla tahsil edeceğiz ve mevcut kiraları günün şartlarına göre yeniden değerlendireceğiz” dedi.

Hizmet etmek için bütün imkanları zorladıklarını söyleyen başkan Özbay, belediyenin makine parkını zenginleştirdik. İller Bankasından sağlanan kredilerle bazı hizmet araçları satın aldık, bunlarla cari hizmetlerimizi kesintisiz sürdüreceğiz. Toplu taşımaya büyük önem veriyoruz. Çünkü ilçe çok dağılmış kenar semtler ile ilçe merkezi arasındaki mesafe hayli fazladır, o nedenle toplu taşım araçları seri bir şekilde seferlerini sürdürecektir” diye konuştu.

Alınan toplu taşım araçlarında her türlü konforun olduğuna dikkat çeken belediye başkanı Özbay, Öyle ki büyük kentlerde bile toplu taşım araçlarında engelli rampası olmadığı halde Doğubayazıt Belediyesi aldığı araçlara bu rampayı monte etmiştir. Bire de Cuma günleri özellikle kadınlara yönelik parasız toplu taşıma uygulaması da Doğubayazıt'a özgü bir yenilik” diye ifade etti.

Başkan Rohat Özbay şöyle devam etti:

Belediye hastanesi düzenli bir şekilde çalışıyor. Hastane kendi giderlerini karşılayacak duruma gelmiştir. Halen 2 hekim düzenli olarak muayene ve tedavi hizmeti vermektedir,

Şehir içi taşıma ücretleri tam bilet 1 lira öğrenci 50 kuruş olarak uygulanıyor. 65 yaş üstü vatandaşlardan ücret alınmamakta, Cuma günleri ise kadınlara ücretsiz taşıma hizmeti sunulmaktadır,

Eski hastane yeri Çevre Bakanlığının tasarrufuna bırakılmıştır. Bakanlık yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde söz konusu yerin park olarak yapılması mutabakatına varılmış bulunmaktadır,

Halen Belediye binası olarak kullanılan bina yakında yıkılarak yerine yeni bir bina yapılacak ve çevresi de Kent Meydanı olarak düzenlenecektir,

Doğubayazıt İshakpaşa yolunda sıklıkla meydana gelen tahribatlar tarafımızdan tamir edilecektir. Çünkü devlet yolu olmasına rağmen kimse alakadar olmuyor. İshakpaşa Sarayına gidip gelen yerli ve yabancı turistlerden de devamlı şikayet alıyoruz. O sebeple bu yola sahip çıkmak zorundayız,

Bu güne kadar 30 km. yol ihalesi yaptık, havaların düzelmesi ile birlikte bir çok cadde yeniden asfaltlanacaktır. İlçe merkezinde asfaltsız cadde bırakmayacağız,

Biliyorsunuz Zengezur köyünün adı devlet tarafından Sarıdana olarak değiştirilmişti. Daha sonra mahalleye dönüşünde adı Sarıgül Oldu. Bu kez Belediye Meclisi tarafından alınan kararla bu mahallenin adı yeniden Zengezur oldu. 

  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21