MEHMET KOÇ


BDP`DE HİZMET DÖNEMİ

BDP?DE HİZMET DÖNEMİ


30 Martta yapılacak yerel seçimlerde Ağrı Belediye Yönetiminin tamamen yenileneceği tahmin ediliyor. Yapılan anketlere göre Ağrı merkez ve ilçelerde birçok belediye başkanlığını BDP adayları kazanacak. Bu da gösteriyor ki Nisan başından itibaren Ağrı’da yeni bir dönem başlamış olacak.
15 yıldan bu yana BDP’li belediyelerin yaptıkları çalışmalara baktığımızda, mahalli hizmet noktasında bir başarılarına tanık olamadık. Daha açıkçasını söylemek gerekirse BDP’li Belediyeler rutin belediye hizmetleri dışında bir faaliyet göstermediler.
Barış ve Demokrasi Partisine mensup belediyeler, 3 dönem boyunca daha çok siyasi faaliyetlerle dikkat çektiler. Seçim propagandaları sırasında daha iyi belediye hizmeti için bir söz ya da taahhütleri de olmamıştı zaten.
BDP’nin bu güne kadarki yerel seçim amacı, siyaseten bu seçimleri kazanmaktı. Rutin belediye hizmetleri onlar için ikinci derecede bir hizmet olmuştur. Aslında yerel seçimlerde BDP’ye oy veren seçmen gurubu da, Belediye Başkanlarının hizmetten ziyade siyasi faaliyetlerle alakadar olmasını istiyorlardı.
Ancak zaman içinde BDP daha da güçlendi, tanındı ve siyasi varlığını her kese kabul ettirdi diyebiliriz. Barış Sürecinin başlaması ile birlikte Kürtlerin muhatabı olarak da kabul görünce, bu kere yerel yönetimlerde siyasi faaliyetler yanında halka hizmet noktasında da konsept değişikliğine gitti.
Onun içindir ki BDP bu yılki yerel seçimlere çok daha güçlü adaylarla giriyor. Birçok yerde parlamenterlerini belediye başkan adayı olarak saha sürmüştür.
Öyle anlaşılıyor ki, BDP’nin bundan sonraki hedefi bölgede yerel seçimleri kazanmak, akabinde de Ağrı halkına kaliteli ve kesintisiz belediye hizmetleri sunmaktır. Çünkü Ağrı’da görev yapan belediye başkanlarının yetersizliği sebebiyle, hemşerilerimiz AK Patinin sağladığı yerel hizmetlerden hakkıyla yararlanamadı.
Nitekim bu politika değişikliğinin sonucu olarak Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Ağrı’ya belediye başkan adayı olarak gösterilmiştir. Sakık’ın adaylığı, yeni politikaların ipuçlarını açık bir şekilde vermektedir. Yoksa Sakık yerine Halil Aksoy’da aday gösterilebilirdi. Partinin amacı mutlak kazanmak olduğu için, o nedenle ünlü ve yetenekli kişileri başkan adayı gösteriyor.
Eş başkan olarak da Mukaddes Kubilay gibi deneyimli eski bir belediye başkanı aday gösterilmiştir. Bilindiği gibi Mukaddes Kubilay, çok zor dönemlerde 10 yıl süre ile Doğu Beyazıt Belediye Başkanlığını başarı ile yapmış, yetenekli bir hemşerimizidir.
Bu da gösteriyor ki Sırrı Sakık daha çok siyaset yapacak, eş başkan ve belediyeci Mukaddes hanım ise belediye hizmetleri ile alakadar olacaktır. Böylece Ağrı her zaman Türkiye gündeminde olabileceği gibi yerel hizmetlerden en iyi şekilde yararlanmış olacaktır.
Öte yandan Sırrı Sakık, aynı zamanda Ağrı milletvekillerine de destek olacak ve onların yarattığı siyasal boşluğu da kapatmaya çalışacaktır.
Bilinen bir gerçek var ki vekillerimizin hükümet nezdinde bir etkinlikleri yoktur. Entelektüel birikimleri olmadığı için TBMM Genel Kurulu veya komisyonlardaki yasama çalışmalarında, oy kullanmak dışında bir katkıları olmuyor, dolayısıyla hükümeti etkileyemiyorlar, o sebeple sözleri de geçmiyor.
Bu itibarla Sakık ile yapılacak bir işbirliği mutlak surette Ağrı’nın hayrına olacaktır.

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43