MEHMET KOÇ


BAYAZITSPOR


         Bu güne kadar futbolda ilçemizi temsil eden Doğubayazıt Belediye spor Kulübü isim değişikliği yaptı. Kulübün yeni adi ?Bayazıtspor? oldu. Bundan böyle spor kulübümüz sadece ilçemizin ismi ile anılacak.


         Sizler neler düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bence yapılan bu değişiklik, yerinde ve isabetli bir çalışma olmuştur. Spor kulüpleri gibi halkın önemli ortak değerlerini temsil eden sivil toplum kuruluşlarının, bazı resmi kuruluşların isimleri ile tanımlanmaları çok doğru değil.


         Çünkü resmi kuruluşlar tüm halkı temsil etmedikleri için, onları benimsemeyen hemşerilerimizin de olabileceğini de düşünmek gerekir. Dolayısıyla sırf isim nedeniyle, bazı hemşerilerin kulübe yardımcı olamayabileceğini de hesaba katmak gerekir.


         Bir diğer sorun ise şaibelik ve haksız rekabet konusudur. Resmi kurumların takımları aidiyet nedeniyle ister istemez ilgili oldukları kurumun himayesinden her zaman yararlanıyorlar. Örneğin Ağrı TEDAS spor kulübünün bütün finansmanının, doğrudan ya da dolaylı olarak TEDAş tarafından sağlanıldığı ve sporculara da istihdam olanağı verdiği birçok kişi tarafından ifade ediliyor.


         Böyle durumlarda tabi ki spor centilmenliği yok oluyor ve haksız bir rekabet oluşuyor. Dolayısıyla karşılaşmalarda sürekli şaibeli sonuçlar ortaya çıkıyor ve gerçekten hangi takımın daha başarılı olduğu tam olarak anlaşılamıyor.


         Bir başka ifade ile resmi kuruluşlara ait takımların etki, menfaat, baskı ve torpil ile şampiyon olmaları her zaman mümkündür.  Bu nedenle bu gibi takımlarla sağlanan başarılar, diğer takımlar gibi heyecan vermediği gibi sonuçlar etik de görülmüyor.


         Bir diğer sıkıntı da şudur. Spor kulüplerinin başarıları, bir yerde himayesinde oldukları kuruluşlarının basarîsi ya da basarîsizliği ile de paralel oluyor. O nedenle spor olayını mümkün olduğunca siyaset ya da resmi kurumların etki alanından uzak tutmak gerekir.


         Bu günkü belediye yönetimi tarafından oluşturulan ya da desteklenen bir spor kulübünün, bir başka belediye yönetimi tarafından da benimseneceğinin garantisi yoktur. Çünkü henüz o siyasi olgunluğa gelmiş değiliz. O yüzden spor kulüplerinin mutlaka siyaset dışında yaşamaları gerekir. O zaman hemşerilerimiz daha etkin bir şekilde sahiplenir ve kulübe maddi destek de sağlar.


         Dolayısıyla Doğubayazıt Belediye sporun Bayazıtspor olarak isim değiştirmesi çok iyi olmuştur. Böylece ilçemizin spor takımı, bir siyasi kurulusun himayesinden çıkmış, tüm Doğubayazıt halkının şefkat ve himayesine girmiştir.


         BAYAZITSPOR? a başarılar...

  • Salı 18.4 ° / 5.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli

Ağrı

23.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:27