Fırat Beyazıt ÇELİK


BAY-DER´İN PİKNİĞİ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ,

DOĞUBAYAZIT KOKUSU İSTANBUL´A SAVRULDU?


    İstanbul Aksaray´da yermi yıla aşkındır,Doğubayazıt´a hizmet veren Kısa adı BAY-DER Doğubayazıt Sosyal,Yardımlaşma,Dayanışma ve Kültür Derneği her yıl geleneksel hale getirdiği pikniğinin 16.bu sene şölen havasından geçti.

       Pikniğin yapıldığı İstanbul Ümraniye´ye Doğubayazıt´lılar sabahın erken saatlerinde akın etmeye başladılar.Yaklaşık 5-6 bin kişinin katıldığı piknik alanı dar geldi.Çok sayıda sanatçınında katıldığı pikniğie,halaylar çekildi,insanlar doyasına eğlendiler.

         Pikniğe gelenleri BAY-DER yönetiminden Ahmet Dumlu,M.Sait Oral ve BAY-DER Sekreteri Yavuz Kaya karşıladı.

           BAY-DER Başkanı Sadullah Demirbaş yaptığı teşekkür konuşmasında,seçimden önce bir kaç dostumuzlan yaptığımız görüşmede,bana ?hocam barajı aşamasak,pikniğie ancak senin gibi bir kaç emeklinin dışında katılım olacağını sanmıyorum? çok şükür baraj  aşıldı,insanlarımızın buraya gelip katılmaları oldukça yoğun,bu yoğunluk beni ve arkadaşlarımı oldukça mutlu etti,her zaman böyle günlerimizde hep beraber olmak dileğ ile,hepinize çok teşekkür ederim.

          Piknike Doğubayazıt Belediyesi Eş Başkanlarıda katıldılar.Belediye Eş Başkanları M.Rohat Özbay ve Delal Tekdemir´de hem birer konuşma yaptılar,hemde sanatçı Yunus Agıri´ye eşlik ederek,türküler söylediler.

       EŞBAŞKANLAR MASALARI TEKER,TEKER  GEZDİLER

        Doğubayazıt Belediyesi Eş Başkanları M.Rohat Özbay ile Delal Tekdemir,pikniğe gelen Doğubayazıt´lıları masalarını teker,teker gezerek,her keslen kucaklaştılar.Gençler Eş Başkan Rohat Özbay ile bol,bol resim çektirip,bu günlerini ölümsüzleştirdiler.

           İnsanların yoğun bir şekilde pikniğe ilgi göstermeleri nedeni ile araçların çoğu piknik alanı dışına çıkartıldı.

        Çok sayıda sanatçıda pikniğe gelip katıldı ve insanları doyasıya eğlendirdiler.Sanatçı Mustafa Aditatar hem sunuculu yaptı,hem türküler söyledi.Mustafa Aditatar´dan sonra Yunus Agıri sahne aldı.1500 kişilik pist alanı halaya dar gelince,halay üç şerite oluştu.

       Sanatçılar sırasıyla sahane aldılar,Mustafa Aditatar,Yunus Agıri,Mustafa Bazidi,Hüseyin Turan (İşadamı),Erol Ağıt,Hozan Ramazan,Feyat  Ardıl,Mahmut Dilovan,Ebru Tanrıkulu ve Dost Müzik ekib,söyledikleri türkülerlen Doğubayazıt´lıları doyasıya eğlendirdiler.(Brusk Azat´ta pikniğe gelmiş,ancak başka yerde sahane alacağı için mazeretini bildirmiş ve gitmiş)

        Sevgili Dostum M.Nuri Barış ilk defa BAY-DER´in pikniğine katılmıştı.Nuri Barış ile piknik alanını dolaşıyorduk,Dostlarımızın arasına katıldık,her kesin sofrasında bulunduk.Musa Turan,Halit  Tozbey,Doç.Dr.Mahmut İlhan Beyazıt,Salih Deniz,Nihat Söyler,Ağrı Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Turan,İbrahim İsmailoğulları,Mehmet Zeki Dumlu,Burhan Akar,Halis Turan,Orhan Çakan,İbrahim Kaylu,Orhan Oruç,Yılmaz Baycan,Mehmet İsmailoğulları,Nimet Ekitaş,Fevzi Söyler,A.Bekir Kızılay,Av.M.Ali Kızılay,Musa Aras,Celal Semetay,Salih Dumlu,Sadık Özen,İrfan Çevik.Nihat Söyler´in deyimiyle, yerliler pek piknikte yoktu.

        Gazeteci Zeki Ertoğan ile dolaşırken beni bağışlasın ismini unuttuğum bir kardeşimiz Basın-Yayın Yüksek okulunda okuyormuş,gelip bizim ile tanıştı,Nezir Çelik ile Osman Eren´le de tanışmak istediğini,söylüyünce Nezir bey şu an Doğubayazıt´ta,Osman bey de yurt dışında olduklarından bir daha ki,sefere İnşallah dedim.

     TUVALETLER ÇOK PİS VE İNSANLARIN ABDEST

ALABİLECEKLERİ YER YOK

         Pikniğe gelenlerin çoğu namaz kılmakta,helalar o kadar pis ki,piknikçiler kendileri ile getirdikleri sular ile abdest alıp,namazlarını kılabildiler.Erkekler tuvaletler konusunda binebze idare ediyor,ama bayanlar çok zorluklar çekiyorlar.Piknikte bu çok konuşuldu ve çokçada sitem edildi.Gerçekten bir daha ki, piknikte BAY-DER´liler lütfen buna çok dikkat etsinler.Daha önceki piknikler fazla kalabalık olmadığından,bu sıkıntılar çekilmiyordu.BAY-DER´liler Birda protokol masasını bir elden geçirseler çok iyi olur.Her sene ambulans piknik alanında vardı,bu sene göremedim,yazmadan geçemiyeceğim,ama eski BAY-DER başkanlarından Zeki Semetay´ın olmamasıda büyük bir eksiklikti,bu gibi durumlarda uyarır,ikaz eder ve müdahaleden geç kalmazdı.Nedenini bilmiyorum,Zeki Semetay neden pikniğe gelmedi,yada geldide ben erken çıktım,göremedim.

    Sabah saat 06´da başlayan piknik akşam saat 20´ye kadar devam etti.Dengbejler söyledi,İstanbul dinledi,Doğubayazıt halaya durdu,İstanbul inledi.Kısacası Doğubayazıt´lı kendisine,Doğubayazıt´ın şanına yakışanını yaptı,hep birlikte,hep beraber daha nice güzel günlere....

DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI

İŞ ADAMLARI İLE BULUŞUYORLAR

       Doğubayazıt Belediyesi Eş Başkanları M.Rohat Özbay ve Delal Tekdemir 16 Haziran 2015´te BAY-DER´de İstanbul´da bulunan Doğubayazıt´lı iş adamları ile bir araya gelecekler.

            Eşbaşkanlar Özbay ve Tekdemir,Belediye hakkında bilgi ve birikimlerini iş adamlarına anlatacaklar.Pikniktede kısa bir açıklamalarda bulunan Eşbaşkanlar,Daha sonra iş adamlarının teklifi üzerine,Belediye hakkındakı çalışmalarının tüm detaylarını BAY-DER´de konuşmak ve tartışmak üzere yarın bir araya  gelecekler.

             Eşbaşkanların piknikteki sohbette,kesinlikle yapacağımız bu toplantı yardım toplamak amaçlı değil,sadece Belediyemiz hakkındaki icraatlerimizi sinevizyon eşliğinde halkımıza anlatmamız olacak. Ama illada birileri çıkıpta ben yardım etmek istiyorum,diyorsa çimento,tuğla bu gibi yardımda bulunabilirler,diye kısa bir açıklamanın altınıda çizdiler.

               Bu toplantı hakkındaki bilgi ve birikimleri daha sonra detayları ile siz okurlarımızlan paylaşacağız..

              

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43