Fırat Beyazıt ÇELİK


BAY-DER´İN PİKNİĞİ 28 MAYIS TARİHİNDE YAPILACAK

.


İstanbul Aksaray´da on beş yıla aşkındır faaliyetini sürdüren ve kısa adı, BAY-DER olan, Doğubayazıt Sosyal Yardınlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği her sene geleneksel hale getirdiği, pikniği bu sene 28 MAYIS´ta İstanbul Sarıyer Belgırat Ormanları Kirazlıbent 3. Bölge piknik alanında yapılacak.

         Geçen sene oldukça kalabalık geçen ve İstanbul dışındanda pikniğe gelen Doğubayazıt´lılar oldukça sıkıntı çekmiştiler.Bu sene bu sıkıntıların olmaması için BAY-DER yönetimi tedbirlerini almışlar.

BAY-DER´in yönetimini bu konuda eleştirmiştik. Mazeretleri Sadullah Demirbaş hocanın büyükleri olduğunu ve bir şeyler söylemediklerini beyan etmiştiler.Şimdi Sadullah Hoca yok,BAY-DER´in temel taşlarından biri olan ve kuruluşundan bu yana BAY-DER´in yönetiminde bulunan, yeni Başkan Ahmet Dumlu ve ekibi bu sene nasıl yapacak hep birlikte göreceğiz.

            Konu hakkında bilgi veren BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu, Bu yeri tutmak için çok uğraştık. Sağolsun hemşerimiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen azası Sedat Özkan çok yardımcı oldu.Bu piknik alanı oldukça büyük,büyüklüğü ötesinde mesciti var,abdeshaneler çok temiz.Masalar oldukca kullanışlı,umarım geçen sene yaşanan sıkıntıları,bu sene Doğubayazıt´lı hemşerilerimize yaşatmayız.Onların rahatı için ne gerekiyorsa tüm hazırlıklarımızı yaptık.

             Güneşin doğduğu yerin insanları İstanbul´daki, BAY-DER pikniğinde bir araya gelecekler. Dengbej Yunus Agıri´nın uzun hazası ile sabahın erken saatinde Doğubayazıt´lılar pist alanının etrafında toplanacak. Kanaatimce her şey çok güzel olacak,ancak. Niye güneşin  çocukları diyorum, Güneşin ilk Doğubayazıt iki Ağrıdağı´n arasında doğduğunu ve Güneş Doğubayazıt´ta ilk doğduğunda sevincinde takla atarak doğduğunu biliyormusunuz?..

              Geçen sene piknik alanında wecelerin yetersiz ve pis oluşu,insanların abdest alıp ve ibadet edebilecek yer bulmaması,hele o protokol masasının Allaha emanet edilmesi, ilgisiz-alakasız kalması,gelen misafirlerin  yer bulmaması, protokol masasının sandalyesini kapım, ağaçların gölgesine gitmesi, Sahene mikrofonun pozuk olup, sanatçıların zor anlar yaşaması vs.vs.

BOL SANATÇIYA GEREK YOK.

AZ OLSUN ÖZ OLSUN.

      Her sene çarşaf çarşaf sanatçıların isimlerinin davetiyelerde yer alması ve bu sanatçılarının çoğunun gelmemesi,gelenlerinde prova almadan sahane alması, o da yetmiyormuş gibi mikrofonun bozuk olması hem sanatçıları, hemde halay çekenleri canından bezdirdi. Demem odur ki, çok sanatçı çağırmaya gerek yok, 2-3 sanatçı çağırın, bir kaç gün önceden onları misafir edin,provalarını yapsınlar koçlar gibi sahane alsınlar.

       YUNUS AGIRİ HAKLIDIR

        Dengbej Yunus Agıri ile sürekli görüşürüz. Çok efendi ve saygıda kusur etmeyen bir kardeşimiz. Yine piknik üzerine konuşurken, Yunus haklı olarak tepkilerini dile getirdi:

          ?Abi ben Doğubayazıt´ı ve Doğubayazıt´lıları çok seviyorum.Tabi ki, piknikte bulunacağım,ama eğer o gün başka bir yerde sahnem olmazssa. Geçen sene çok sıkıntı çektik, provasız sahane almamız yetmiyormuş gibi, bir de elimize bozuk bir mikrofon verdiler. Anlıyacağın çok sıkıntı çektik inşallah bu sene o sıkıntıları çekmeyiz.? Yunus haklı ne diyeyim? BAY-DER?lilere duyurulur.

             Sunuculuğu Ses sanatçısı Mustafa Aditatar yapacak. Hem söylüyecek, gelen Doğubayazıt´lıları eğlendirecek,hem de sunuculuk  yapacak,Mustafa Aditatar   bu iki konuda da çok başarılı bir kardeşimizdir.

        ZEKİ SEMETAY, BEN YOKUM!

         BAY-DER  eski Başkanı Zeki Semetay ile görüşmemizde, ben bu sene pikniğe gelmem,nedenini sorduğumda?, benim halkım bu kadar acı çekerken,benim gidip halay  çekip,eğlenmem doğru değildir, haaaa, katılanlarada saygı duyarım, ama ben yokum..

HÜSEYİN TURAN´DA BİZİMLE OLACAK

        Hüseyin Turan çok sevdiğim iyi bir dostumdur,efendi kişiliğinin yanı sıra Kürtçesi çok düzgün ve çok güzel sesi var.Hüseyin Turan´da her zaman olduğu gibi aramızda olacak,o güzel sesi ile pikniğe gelenleri eğlendirecek.

        KİMLER ARAMIZDA OLACAK,

        Geçen sene pikniğe gelen Doğubayazıt Belediyesi Eş Başkanları Murat Rohat Özbay, Delal Tekdemir bu senede aramızda olacaklar, Milletvekilleri geçen sene gelmediler ama bu sene gelirlermi bilmem.?

        Azerbaycan´dan Fevzihan Aras, Mahmut Okçu, Aydın´dan Nihat Taştan, Eskişehir´den Lütfü Toktaş, İzmir´den Kadir Okçu, Gebze´den Turgay Kafkaslı, Ankara´dan ses sanatçısı Burhan Özkan, İzmit Dilovası Kaymakam Yazı İşleri Müdürü İbrahim Şahin, Bursa´dan Milli Eğitim Müfettişi Yaşar Olgun, Irak Kürdanistan´da uzun zamandır yaşayan ve İstanbul´a geri dönüş yapan, Şair Osman Eren.

      HİİİİÇ KUSURA BAKMAYIN!

        Bazı yerlerde bazı duyumlar alıyoruz, BAY-DER´in yeni başkanı Ahmet Dumlu Nezir Çelik ile Fırat Beyazıt Çelik´in akrabası olduğundan fazla eleştiri yapmıyacaklar. Bizim Gazetenin Editörü Hamza Salman´ın dört yaşında Musab adında çok şirin bir oğlu var. Bazı akrabalar Musab´ı severken hırpalıyorlarmış, telefon geldiği zaman Musab sorarmış, kim o?, diye. sevmediği biri olursa hemen telefonu kapar ve ?hiiiiç kusura bakmayın, biz evde yokuz sakın gelmeyin?

         Ben de diyorum hiiiç kimse kusura bakmasın, görevini yapmayan kim olursa olsun, eleştiri oklarımızın hedefi olur, görevini hakkı ile yapanın bizde hakkını veririz?

      GÜLER VE ALİ ERYILMAZ´IN  MUTLU ANLARI

       Çok sevdiğim sevgili ağabeyim Ali Eryılmaz ve Güler Eryılmaz´ların geçtiğimiz günlerde kızları Şevin Eryılmaz ile Suat Teomete´nin Doğubayazıt´ta düğünleri vardı.

Benim katılmam nasip olmadı. Sağolsunlar Gazetemiz sahibi Nezir Çelik ve Eryılmaz-Teomete ailelerini  dostları onları yalınız bırakmayarak, düğün salonunu hınca,hıç doldurmuşlar.

ÜÇ ALİ BİR ARADA KEDER BUNUN NERESİNDE?

       Ali Eryılmaz, Ali Tanrıverdi, Ali Gökboğa, ayrılmaz üçlü.

Buluştuklarında üç köşeli bir şeytan üçkenini oluşturuyorlar.

Anlatım şekillerini ve mazilerini anlatırken onların yanında olup,dinlemek ve duymak gerek. Büyük bir zevk ortamı. Özgürce ve esmer dilli konuşuyorlar. Sesleri gür çıkar, mertlikleri dillerinde dökülür. Dedim ya! Bu üçlünün ortamında bulunamadım, bu da benim için büyük bir kayıp oldu. Neyse yapılacak bir şey yok, İnşallah başka bir mutlu güne erteledik.

              Bu vesile ile Eryılmaz ve Teomete ailelerini kutlarken, yeğenlerime hayat boyu mutluluklar dilerim...

Herkes mutlu olsun,mutlu kalsın...

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43