Fırat Beyazıt ÇELİK


BAY-DER´İN DÜNÜ BU GÜNÜ?

.


        İstanbul Aksaray´da yirmi yıla aşkındır İstanbul´daki Doğubayazıt´lılara hizmet sunan ve kısa adı BAY-DER olan ,Doğubayazıt Sosyal Yardımlaşma,Dayanışma,Kültür Derneği.

        Bundan bir süre evvel kongreye gidildi, başkanlık  yarışı eski başkan Sadullah Demirbaş ile şimdiki başkan Ahmet Dumlu arasına büyük bir mücadele başladı. İş adamı Mehmet Eraslan ile Ertuğrul Eryılmaz´ında şeref konuğu olarak katıldıkları kongrede bir ilk yaşandı.

      Neydi bu ilk? BAY-DER´e üye olan, olmayan bütün Doğubayazıt´lılar oy kullandılar. Ama ne var ki, Ahmet Dumlu büyük bir farkla güven tazeleyip, yeniden başkan seçildi.

         BAY-DER´DE İFTAR VAKTİ

         Her sene gelenek haline getirilen İftar yemeğini bu yılda İstanbul´un seçkin mekânlarından bir yer tutuldu, Doğubayazıt´lılara yaraşır bir iftar verildi. Yine Doğubayazıt´lılar bir araya gelip, bu iftar yemeğinde kucaklaşıp,hasret giderdiler. Her zaman olduğu gibi BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu katılımcılara konuşma yaparak, teşekkürlerini dile getirdi, ancak bayanların fazla katılmamasını da nazikçe dile getirmekten geri kalmadı..

             BAY-DER´DE BAYRAMLAŞMA VARDI

      Geçtiğimiz cumartesi günü BAY-DER´de her zaman olduğu gibi, bir yıl içinde yüce Rabbimizin Huzuruna gidenler  başta kardeşimiz Asım Çelik ,Emekli eğitmen Yusuf Şahin´in eşi Özgül Şahin olmak üzere  her kesin mevlidi verilde ,Kuranı Kerim okutuldu.

          Bu acılı günümüzde bizleri yalınız bırakmayarak, bütün gün boyunca yanımızda olan, başta Doğubayazıt Belediyesi eski Başkanı Osman Baydar, İş adamı Ertuğrul Eryılmaz, Musa Turan, Ahmet Andiç ve kardeşleri, Ahmet Çoktin, BAY-DER Eski başkenı Zeki Semetay, Sadık Özen, Celal Semetay, Ömer Elçi, Mahmut Kara, Çeto Çamlıbel, Halit Tozbey, Gazeteci Zeki Ertogan, ve adını sayamadığım bir sürü hemşerilerimiz aramızda bulundular ve sağ olsunlar bizi yalınız bırakmadılar.

       BAY-DER´İN PİKNİĞİ 19 AĞUSTOS´TA

           BAY-DER  Gelenek haline getirdiği piknik tarihide belli oldu. Düm Doğubayazıt´lıların merakla beklediği piknik tarihi ve yeri de belli oldu.

BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu´nun verdiği bilgiye göre, Hemşerilerimizin iyi bir piknik ve eğlence yaşamaları için biz yönetim olarak çok çalıştık ve büyük araştırmalar sonucu başta bay, ve bayanların ibadet edebilmelerini sağlıyacak, protokol yerini çok iyi organize ettik. Yaklaşık olarak 4 bin yada 5 bin kişilik bir alan kiraladık. Sanatçılarımızı davet edeceğiz. Onlar insanlarımızın neşe kaynakları olacaklar ve onları eğlendireceklerdir. Şuna inanın ki, artık hiçbir sıkıntı yaşamayacağız.

      Büyük ihtimalle yine Mustafa Baran hem sunuculuk yapacak, hemde Doğubayazıt´lıları eğlendirecek, gözünü sevdiğim Yunus Agıri bir uzun havayla başlayıp, Topkapı Sarayından İshakpaşa sarayın  Doğubayazıt geleneğini inletecek.

         Biz Doğubayazıt´lıyız biz bize benzeriz, bunun ötesi yoktur. Haydi piknikte buluşalım.

PİKNİK YERİ VE MEKAN:

   19 Ağustos Pazar Belgırat Ormanı Kirazlıbent 3.Bölge  KEMERGURGAZ

Yavuz Akkurt
17.08.2019 11:00:18
İstanbul da yaşayan bir iş adamı ve Doğubayazıtlı olarak hepinizi selamlıyor ve derin muhabbetlerimi sunuyorum. Öncelikle takdire şayan çalışmalarınız için emeğinize, zihninize ve yüreğinize sağlık. sevgiler selamlar. Yavuz Akkurt

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43