Fırat Beyazıt ÇELİK


BAY-DER NELER EDER?...

.


       On beş yıla aşkındır İstanbul Aksaray´da faaliyet gösteren ve kısa adı, BAY-DER olan Doğubayazıt Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Ahmet Dumlu öncülüğünde yeni yönetim işe hızlı başladı.

            Her hafta 3-4 gün sürekli dernekte toplanan yönetim yapacakları icraatları masaya seriyorlar. Nedir yapacakları icraat? Bunları anlatmaya çalışacağım.

             Dernek bünyesinde 303 öğrenciye verilen burslar aralıksız ve kesintisiz devam edilecek araştırmalar sonucu .Hastalara, yoksullara, yardıma muhtaçlara yardımlar yapılacak.

Dernek taziye evinden öteye taşınacak,Tüm Doğubayazıt´lıları bir araya getirebilmek amacı ile 1500-2000 kişilik bir yer tutulacak ve geceler düzenlenecek.

Gecelere katılacak sanatçıların tümü Doğubayazıt´lı kökenli olacak. Piknik yeri yeniden araştırılacak ve daha geniş kapsamlı bir piknik yeri ayarlanacak. Piknik alanına kurulacak protokol masasına titizliklen dikket edilecek. Yeni tutulacak piknik alanının wclere ve ibadethanelere dikkat edilecek. Piknik ve gecelere katılacak sanatçı ve misafirlerin masrafı dernek tarafından karşılanacak. Arabası olmuyanlara Dernek çeşitli yerlerde servisler kaldıracak.

            Sadullah Demirbaş´ın on yıllık Başkanlığından sonra,başkanlık koltuğuna oturan Malimüşavir Ahmet Dumlu ve ekibi çalışmalarına hızlı bir şekilde başladılar.

              Fikirlerini paylaştığım  BAY-DER yöneticileri kendilerinden çok emin olarak,samimi bir şekilde fikirlerini beyan ettiler.

       BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu, daha yeniyiz, yeni olduğumuz helde arkadaşlarlan öz veri bir şekilde çalışıyoruz. Bu dernek birilerinin değil, tüm Doğubayazıt´lıların hem malı, hem de yerleridir. İsteyen Doğubayazıt´lı gelip toplantılarımıza katılabilirler ve her türlü fikirlerini açıklıyabilirler. Biz her türlü haklı eleştırilere açığız. Göreceksiniz en kısa zamanda BAY-DER çok güzel yerlere gelecek, Doğubayazıtlılar hak ettikleri bir BAY-DER görecekler.

         BAY-DER Yöneticisi İş adamı Musa Turan, Derneğimizin hizmetleri daha geniş kapsamlı devam edecektir. Benim her zaman üzerinde durduğum burs olayıları zamanında öğrencilerimize ulaşılacak. Şunu da belirtmekten fayda var, biz bursları dört yıllık  üniversitede okuyan kardeşlerimize veriyoruz. Ben ve kardeşlerim yirmi yıla aşkındır bine yakın öğrencilerimize burs verdik ve vermeyede devam edeceğiz, ancak bu kardeşlerimden  önemli önerim okul bitip, iş sahibi olduklarında onlarda durumu iyi olmayan kardeşlerimize sahip çıksınlar ve onlara burs versinler.

             BAY-DER Yöneticilerinden iş adamı Halit Tozbey, Biz arkadaşlarla haftada 3-4 gün ya dernekte yada benim ofisimde bir araya gelerek, BAY-DER´in daha iyi yerlere gelebilmesi için humalı bir şekilde çalışıyoruz. Bundan sonra yapacaklarımızı, yaptıklarımızı bildiri şeklinde tüm Doğubayazıt´lılarlan paylaşacağız. Doğubayazıt´lı hemşerilerimizi bir araya getirebilmek amacıyla 1500-2000 kişilik yer arıyoruz, bulduğumuz yerlerlen diyaloğa geçtik, en kısa zamanda yer sorununu halettikten sonra Doğubayazıt´lıları bir araya  getirerek onları eğlendireceğiz, her kes bir birileri ile tanışacak, kaynaşacak, gençlerimiz bir birleri ile telefon alışverişinde bulunacaklar, yabancılık ortadan kaldırılacak. Dernek için geniş kapsamlı bir yerde bakıyoruz, şimdiki yerimiz Doğubayazıt´lılara dar  geliyor, yani kısacası Doğubayazıt´lıya ve Doğubayazıt´a yakışam ne ise onu fazlasıylan yapacağız.

           BAY-DER Yöneticisi Avukat Salih Kotan, BAY-DER için yapacağımız çok iş var. Bazı olumlu işlerden çok geri kalınmış, yönetim olarak en kısa zamanda bu eksiklikleri giderip, BAY-DER´i iyi yerlere getireceğimize eminim. Yeni yönetimde olan arkadaşlarada güvenim sonsuzdur.

          BAY-DER yöneticisi iş adamı Hayrettin Fidan ise icraatları yapacağız, yaptıktan sonra konuşsak daha iyi olur, şeklinde fikrini beyan etti.

        Ne diyelim bizde BAY-DER´in yeni yönetimine başarılar diliyoruz ve en kısa zamanda verdikleri sözleri yerlerine getirmelerini bekliyoruz ve Doğubayazıt Gazetesi olarak işin takipçisi olacağız...

 

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43