Fırat Beyazıt ÇELİK


BAY-DER ARTIK BURSLARLA İLGİLENMİYOR.

NEDENİ İSE VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR.


        Kısa adı BAY-DER olan Doğubayazıt  Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma Kültür Derneği yaklaşık on sekiz senedir İstanbul Aksaray´da faaliyet göstermektedir.

              Bu süre içerisinde çeşitli başkanlar geldi, gitti. Dernek Doğubayazıt´lılara hizmet etmek amacı ile yerinde kaldı.

                Ben defalarca yazdım, Doğubayazıt´lı iş adamı ve BAY-DER yönetim kurulunda yer alan çok sevdiğim sevgili ağabeyim Musa Turan üniversitede okuyan öğrencilerimize burs verme maratonunu başlattı,bu konuda başarılıda oldu ve hatta kardeşleri Hüseyin Turan, Hasan Turan ve Metin Turan´da bu burs verme maratonuna katılıp,sevgili ağabeyleri Musa Turan´ı yalınız bırakmadılar.

                  Bu maratona çok sayıda isim katıldı, İbrahim Yassuboğa, Fevzihan Aras, Metin Öztürk, Mehmet Eraslan, Dr.Abdurrahman Safsin, Cevat İssi, M.Emin Öztürk, Emekli Eğitmen Yusuf Şahin ,Abdullah Semetay, Prof.Dr.Mahmut İlhan Beyazıt, Av.M.Nedim Kolan v.s. burs vermeye devam ettiler. İsmini zikir etmediklerim bağışlasınlar dernektekilerle biraz sorunumuz olduğu için bilgi açısında yoksun kaldık.

                     GERÇEKLER HER ZAMAN KALEMİMİZİN MÜREKKEBİDİR!

                   Ancak ne var ki, listeler derneğe sunuluyor,ben bu kadar öğrenciye burs veririm,Dernek Başkanı Ahmet Dumlu listeleri yardımcısı ile birlikte hazırlayıp,öğrencilerin  Banka hesaplarını alıp,kendilerine verilen bursları hesaplarına aktarmaktalar.

                ALDIĞIM DUYUMLAR ÇOK VAHHİM,GENÇLERİMİZİN GURURU İLE OYNAMAYIN!

                  Her iş adamı derneğe liste sunuyor, önce can, sonra canan, diyorlar. Listede kendisine yakını kim varsa ona öncelik tanıyorlar, bu da  onların doğal hakkı, bir şey diyemem. Bu isimlerini yazdığım kişiler dışındakiler, hep makas atmışlar ,Dernek Başkan´ını ve Derneği zor durumda bırakmışlar. BAY-DER yönetimi ne yapmış,verilen sözler yerine getirilmemiş,Dernek kendi bünyesinde bu öğrenciler mağdur olmasın, diye hesaplarına bursları yatırılmış.

                   Dernek işin içinde kalkmıyacağını anlamış, ve bir karar almış, "biz bu burs işlerine artık karışmıyoruz ,kim kime ne burs veriyorsa, buyursun kendileri versin."

           Ben çok sevdiğim bir arkadaşımı ziyarete gittiğimde  o olan biteni bana anlattı. Bu arkadaşımın yalan ve dolanla işi olmaz, iyi bir aile yapısı vardı,can havli ile kendisini dinledim. Bu tür  gerçekleri ondan dinledim.

               Ben kendi açımdan anlatayım, birileri bundan kendilerine prim çıkartmasınlar. Doğrudur  Dernek Başkanı Ahmet Dumlu  ile limoniyiz, kimse kusura bakmasın Ahmet Dumlu´nun dürüst yanlarını da siz söz veripte yerine getirmediğiniz için yere çakmam. Ben bu konularda her zaman dürüstten yanayım, ki, keza Gazetemizin babası Nezir Çelik´te öyle.

           Önce sözünün eri olacaksın, hava atıp hoyrat kesilmiyeceksin. Öyle bir Doğubayazıt´lı olacaksın ki, namın yürüsün. Dernek yöneticilerini ve bu güzel insanları aptal yerine koyarsanız, kusura bakmayın,siz aptalın taaaa, kendisisiniz...!

              HASAN TURAN BİR ÖRNEK

          Mimar-Müteahhit Hasan Turan yurdunu ve insanını seven bir insan.Gözü yüksekte değil,yurdunun insanına laik olmya çalışan bir kişiliğie sahip,Ağrı Dernekler Federasyonu´na Av.Mehmet Bayram ile el attılar,maddi ve manevi çok yoruldular.Federesyonal İstanbul Fatih´te yer aldılar.Çepleri çok yandı ama sizin için canlarını yaktılar ve yararlanmadılar sonunda bırakmak zorunda kaldılar.

                OLAYIN ÖZETİNE DÖNELİM

              Öğrenci burs olayılarına bazınz sahip çıkmadınız,sahip çıkmadınız geride kaldınız.Derneği ve yönetimini zorda bıraktınız.Yazık çok yazık,ben siz Doğubayazıt´lıları gururle anlatırken,sizin yaptığınız hale bakın...

              Neyse biz işimizi dürüstçe yapıoruz .sizde işinizi ona göre yapın...!

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43