MEHMET KOÇ


BARIş ıÇıN ÇALIşMALIYIZ?


         Kabul etmek gerekir ki Türkiye?de ilk defa barışa ve demokrasiye bu kadar yakın olundu.  Umarım AK Parti hükümeti tarafından başlatılan bu demokrasi ve açılım süreci başarı ile sonuçlanır. Bu nedenle AK Parti tarafından başlatılan bu barış ve demokratik çalışmasını, toplumsal sorumluluk duyan bütün kesimlerin katkıda bulunması ve destek vermesi gerekir.


         Başbakan Sayın Erdoğan başlatılan bu kardeşlik projesini 81 ılde anlatacaklarını, vatandaşa bu süreç hakkında detaylı bilgi vereceklerini ve açılımın gerekliliği konusunda halkı ikna etmeye çalışacaklarını söylüyor. Aslında bu ikna ve açıklamalar konusunda, Türkiye?de huzur ve güven isteyen her kes kendisini doğal bir görevli gibi görmelidir. Bu itibarla başlatılan barış sürecine zarar verecek davranış ve beyanlar son bulmalıdır.


         Çünkü bu konuda işin zor tarafı başarı ile atlatılmış durumda. Birincisi Milli Güvenlik Kurulunun onayı alınarak, mesele bir devlet politikası haline getirilmiş, ikincisi ise muhalefetin tüm itiraz ve engellemelerine rağmen demokratik açılım projesi TBMM ?de başarı ile tartışılmıştır. Dikkat edilirse CHP?nin sona doğru meclis toplantısını terk etmesi bile fazla yankı yapmadı.


         Daha önceki yazılarımda da dile getirdim. Konu devlet politikası haline geldiğine göre başta il valileri olmak üzere devletin her kademedeki görevlilerinin de, bu sürece bir şekilde katkıda bulunmaları gerekir.


Zira bu demokratik girişim sadece Kürtler için değil, aynı zamanda bütün vatandaşlar için gereklidir. Bağımsız gözlemcilerin tamamı bu şekilde düşünüyor. Sürecin başarı ile tamamlanması halinde sonuçta Türkiye nin kazançlı çıkacağını, ülke ekonominin sıçrama yapacağını ve kısa sürede Türkiye?nin dünyadaki yerinin değişeceği ifade edilmektedir.


         Dikkat edilirse Avrupalılar benzeri sosyal meseleleri fazla bir sıkıntı yaşamadan çözmüşlerdir. Demek ki orta yerde hayata geçirilmiş çözüm modelleri de mevcuttur. Böylece batı dediğimiz dünyada her inançtan ve her ırka mensup insanlar biri birlerinin hak ve hukukuna saygılı bir şekilde birlikte yaşayabiliyorlar.


         Dolayısıyla bu açılımı bu çerçevede anlamak ve anlatmak gerekir. Başka toplumlar benzeri meseleleri rahatlıkla çözebildikleri halde biz neden yapamayalım? Bu nedenle özellikle il valileri ve ilçe kaymakamları, devletin bu politikasını her vesile ile dile getirmeli, yapacakları çeşitli etkinliklerle mikro düzeyde bu meseleye kamu oyu desteği sağladıkları takdirde çözüm daha da rahat olur.


         Sonuçta gençlerin dağa çıkmamasını, annelerin göz yaşı dökmemesini, şehit cenazelerinin son bulmasını, genç insanlarımızın boş yere ölmemesini, çocukların yetim kalmamasını sağlamak için gösterilen çabalardan daha hayırlı ve daha insani ne olabilir ki?...

  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52