NEZİR ÇELİK


BAşBAKAN`IN GELışı


BAşBAKAN?IN GELışı


            Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan  önümüzdeki günlerde Ağrı ya gelecek. Başbakan Erdoğan Ağrı da bazı yatırımları hizmete açacak ve bazılarının da temellerini atacak.


Başbakan Erdoğan a birçok hükümet üyesi ile Ağrı milletvekilleri  ve IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı ıbrahim Çeçen de eşlik edecek.


         AKP Ağrı milletvekili Abdulkerim Aydemir den alınan bilgilere göre, ilk olarak Ağrı ıbrahim Çeçen üniversitesinin temelini atacak olan başbakan Erdoğan buradan da  baraj bölgesine gidecek ve su tutmaya başlayan Yazıcı Barajını hizmete açacak.


Yazıcı Barajı su tutmaya başlamış lakin kanaletler yapılmadığı için tutulan su üretimde kullanılamayacak.


         Başbakan ın Ağrı Hava Alanının temelini de atması bekleniyor. Başbakan Ağrı Hava Alanının uluslar arası hava alanı olacağı müjdesini de verecek.  Ağrı hava alanı 3 km uzunluğunda ve 45 metre eninde olacak ve bütün cihazlar ile donatılacak. 70 trilyon liraya mal olacak olan hava alanı takriben 2010 da hizmete girmiş olacak?


Daha önce Ağrı- Tahir orijinli olduğunu itiraf eden Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım da Ağrı Hava alanının genişletilmesi için çalışmalar başlattıklarını söylemişti. Mevcut hava alanı Ağrı eski milletvekili Mikail Aydemir in çabaları sonucu yapılmıştı.


Başbakan Tayyıp Erdoğan ın Sınır Ticareti konusunda da bir açıklama yapması bekleniyor. Başbakan bundan böyle yol yapım çalışmalarına Erzurum dan değil de Ağrı dan başlanacağı talimatını da vermesi bekleniyor. Çünkü gelen ödenekler öncelikle Erzurum bölgesine harcanıyor yıl sonu geldiğinde ödenek bitiyor ve dolayısıyla Ağrı bir başka bütçeye kalmış oluyor.


         Başbakan Erdoğan Ağrı Çevre Yolunun açılışını da yapacak. Ayrıca iş adamı şemsi Türkmen tarafından yapılan Anadolu Lisesini de hizmete açacak


         ıkisi özel ve ikisi resmi olan 4 adet öğrenci yurdunun da başbakan tarafından hizmete açılması bekleniyor.

Halit
25.06.2016 18:54:55
Allah vekil çok doğru söylüyor. Bizim derdimiz başka sorunumuz çözülsün de varsın başkanlık olsun ne zararı olur ki

Konyar
28.06.2016 02:30:04
Yoruma ben de katılıyorum. Başkanlık sistemi siyasi bir tercihtir dolaylısıyla Türkiye´nin sorunudur. Kürtler için önemli olan hak ve özgürlüklerdir. Mehmet beyin belirttiği gibi başkalık olduğunda Kürt sorunu daha kolay çözülür

  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30