MEHMET KOÇ


ARKOZ ÇİMENTO ÜRETİME HAZIRLANIYOR?

.


Başarılı iş insanı Emin Uçar´ın Doğubayazıt´a, Ağrı´ya dolayısıyla Türkiye´nin kalkınmasına sunduğu sunduğu ARKOZ çimento yakın bir tarihte üretime başlayacak.

Bu da demektir ki bölgede ve Türkiye´de çok canlı olan inşaat sektörü, ARKOZ  Çimento ile daha da gelişecek ve dolayısıyla maliyetler de bir miktar düşecektir.

Elbete her yatırım yararlıdır ve önemlidir. Boşuna denilmemiş, bir çivi bile çakandan Allah razı olsun. Çünkü sonuçta insanların geçimi ve mutluğu söz konusudur.

Cami yaparsınız, öncelikle ibadet teşvik edilir ve Müslümanlar daha rahat bir şekilde namazlarını kılarlar, sonuçta ibaddetin yapılması kolaylaştırılmış olur.

Okul yaparsınız, eğitim kurumları çoğalır veya modernleşir. Okul çok önemlidir, onun için özel teşebbüs okul yapmazsa, devlet yapmak zorundadır. Dolayısıyla okul yapmak, aynı zamanda Devlet bütçesine de katkı yapar.

Üretim tesisi, yada Fabrika yatırımı yapmak ise çok daha farklı bir teşebbüstür.

Çünkü Fabrika, hem üretir, üretimle birlikte mevcut ticaret gelişir, hem de ve en önemlisi İSTİHDAM sağlar.

Sevgili EMİN UÇAR bu fabrikayı yapmasaydı, Devletin Doğubayazıt´ta Çimento Fabrikası açma garantisi olmazdı. Zira iktisadi yatırımlar, artık eskisi gibi Devlet tarafından yapılmıyor. Mevcutlar bile özelleştiriliyor.

ARKOZ Çimento´nun üretime başlamasıyla birlikte, istihdam kadrosunun önemli bir bölümü bölgeden olacaktır. Köyde kurulan bu tesis, özellikle ara elemanı noktasında bölge insanları için çok önemli bir avantaj.

O nedenle bütün riskleri nazara alarak Doğubayazıt´ta bu tesisi kurma cesareti ve fedakarlığını gösteren sevgili iş insanı hemşerimiz Sayın EMİN UÇAR´a destek olmak, sahip çıkmak ve dolayısıyla onun işlerini kolaylaştırmak hepimizin görevi olmalıdır.

Sonuçta hepimiz bu yatırımdan az yada çok bir yarar sağlayacağız.

idris yaşar
4.04.2018 11:05:59
Sayın Emin bey memleketi için elinden gelemi yapıyor. Sayın Koç´un da ima ettiği gibi fabrika yatırımı; okul ve cami yatırımlarından farklı olup ticaret , üretim ve İSTİHDAM amaçlıdır. ARKOZ ÇİMENTO´nun faaliyeti ile birlikte fabrikada çok sayıda hemşerimiz çalışacaktır. Tebrikler Sayn Emin Uçar beyefendi, başarılarınızın sürekli olmasını dilerim. Yazı için Koç abiye de teşekkürler

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43