Fırat Beyazıt ÇELİK


ARADA BİR DOĞUBAYAZIT´I YAD ETMEK...

.


Arada bir dostlarla bir araya geliriz, Doğubayazıt´ı konuşur, aramızda olmayan dostları yad ederiz. İyi dostlarımızla olan anılarımızı anlatır, onlara mertlık hırkasını giydirip, soframızda ağırlarız.
 
Bu sefer kalabalık değildik, Turgay Kafkaslı, Nihat Söyler, Kerem Bozyiğit ile Kadıköy´de bir araya geldik, Her birimiz İstanbul´un bir yerinde gelip toplandık, üşenmedik, mazeret bildirmedik, 
 
Sohbette Sertaç Yiğit´in Fevzi Aras gibi onun da Doğubayazıt´lılar için bir ekmek teknesi olduğunu duyardım, kendisine sorduğumda, hemşerilerime faydalı bir insan olabiliyorsam ne mutlu bana tabi ki, bunda İbrahim beyin (Yassuboğa) büyük katkısı var, demekle yetindi.
 
Sohbetimiz hep Doğubayazıt üzerine ve Doğubayazıt´lılarla ilgiliydi. Gördüğüm kadarı ile Sertaç Yiğit´in bilgi ve birikintisi oldukça fazlaydı, onun anlattıklarını can havlı ile dinlerken,hem dinlemesini, hem anlatma kavramı çok iyidi.  bilgi, birikimleri oldukça fazla, masamızda pek ticaret konuşulmadı, ama Doğubayazıt´lılar arasında bu gibi başarıları söylenir, bizde duyarız.
 
Dedim ya, eski günleri ve güzel dostları yad ettik. Kimlerden söz ettik, kimlerden kouştuk, kimler ile olan anılarımızı paylaştık. Bir kaçını yazmadan edemem. Baran Güzel, Gazetemiz Sahibi Nezir Çelik, Fevzi Aras, İbrahim Yassuboğa, Abdullah Dumlu, Ali Eryılmaz, Musa Turan, BAY-DER eski Başkanı Zeki Semetay, Yusuf Şahin, Oğuz Kafkaslı, Nihat Taştan, Abdullah Semetay, Ahmet Timur, Turgay Kafkaslı, Mahmut Kara, Hayrettin Fidan, Mehmet Mamoş Yıldız, M. Nuri Barış, Celal Semetay, Doğubayazıt Belediye Başkanı Murat Rohat Özbay, Av.Meliha Dursun, Prof.Dr.Çetin Kotan, Nurullah Çakır, Abdullah Özbek, İrfan Kenanoğlu, Lütfü Toktaş, M.Emin Ülgen, Fahrettin Kaya, Seyfettin Salman´i yad ettik, soframızda ağırladık. Sevmediklerimizden söz ederken,onlarıda buruşturup, çöp kutusuna attık. Av.Bahattin Eryılmaz, Asım Aladağ, Mehmet Okçu, İlhan Aladağ, Suat Şahin, Tekin Kızılay, İsmet Baycan, Mehmet Selk´iyi de rahmetle andık.
 
BELEDİYENİN ÇALIŞMALARI TAKDİRE ŞAYAN
 
Sohbetimizde Doğubayazıt Belediyesinin ve Belediye Başkanı Av. Murat Rohat Özbay´ın başarılı çalışmalarıda ele alındı. 
Bazı hemşerilerimiz Belediyenin özverili çalışmaları hakında bilgilerini gururlanarak anlattılar, Sertaç Yiğit´le ben uzun zaman oldu Doğubayazıt´a gitmediğimiz için, sadece dinledik. 
Bu kadar kısa bir zamanda, Belediyenin ve Belediye Başkanı Özbay´ın özverili çalışmaları gerçekten bizim açımızdanda takdire şayandır, tek dileğimiz böyle devam etmesi, temennisinde bulunduk...
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21