MEHMET KOÇ


ANNELER İÇİN

Hiç kuşku yok ki sevgi ve güzelliklerin en kutsalı, karşılıksız ve ölümsüz olanı annenin evladına duyduğu sevgidir.


Doğumundan itibaren bir bebeğin en zor ve özveri isteyen dönemlerinde yanında olan, onunla gülen, onunla ağlayan annedir.
Bir annenin yüreği, hangi yaşta ve nerede olursa olsun, hep çocuğu için çarpar. Bu sabır,ve özveriye karşılık, anneye duyulan sevgi ve saygının gösterilebilmesi, anlatılabilmesi için anneler günü iyi bir fırsattır.
Bilindiği gibi Anneler günü, Mayıs ayının ikinci Pazar günü bütün dünyada kutlanan bir gündür. İlk kez Amerika’da 1908 yılında ilan edilen Anneler Günü, Türkiye’de de 1955 yılından bu yana kutlanıyor.
Amerika’da annesini kaybeden Jarvis isimli bir kızın öyküsüne dayanıyor Anneler Günü. Aylarca annesini kaybetmenin üzün tüsünü yaşayan, hayatta kimsesi bulunmayan ve bu sebeple yaşama sevincini yitiren Jarvis, bu büyük acının ardından yaşama küsmüş, yemeden içmeden kesilmiştir.
Bir gün yaşlı komşusunun söylediği “ insanlar doğar, yaşar, ölür. Bu bir doğa kanunudur” sözü genç kızı çok etkiler. Ölümün de doğmak, yaşamak gibi doğal bir olgu olduğunu kavrayan Jarvis, zaman içinde annesini; ölümün soğukluğu ile değil sevginin sıcaklığı ile anmaya başlar. Böylece acılar azalır, içindeki sevgi daha da büyür.
Bir yılın sonunda annesini gözyaşları içinde değil de sevgiyle anan Jarvis, ölüm yıldönümünde her gün yaptığı gibi mezarı başında çiçeklerle güzel günlerini yad eder.
Daha sonra topladığı arkadaşlarına bir öneride bulunan Jarvis” Dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak hiçbir sevgi yoktur.Yılın bir gününü annelere ayıralım. O günü annelerimizle ilgili anılarla dolduralım. Böylece annelerimize olan sevgi borcumuzu ödiyelim” der.
Jarvis, daha sonra önerisini beğenen arkadaşları ile birlikte belediye başkanını ziyaret eder. Teklifi dinleyen başkan çok beğenir ve bu öneriyi basınla paylaşır. Büyük yankı yapan öneri kısa bir süre sonra da Amerikan kongresi mayıs ayının ikinci Pazar gününü Anneler Günü olarak kutlanmasını kararlaştırır.
İşte o günden bugüne Anneler Günü, dünyanın bir çok farklı ülkesinde kutlanır. O sebeple Anneler Günü, yaşayan her kesi alakadar ediyor.
Anneler Gününüz Kutlu Olsun

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43