NEZİR ÇELİK


AHMEDE ğANı-YÜKSEKOKUL PROJESı YATTI


AHMEDE ğANı-YÜKSEKOKUL PROJESı YATTI


         Bir yıl önce tamamlanan ve ihale aşamasına gelen Ahmede ğani projesinden tamamen vazgeçildi. Söz konusu proje yerine, türbe içinde ve yanındaki mescitte onarım-boya-badana çalışması başlatıldı. Küçük onarım şeklinde yapılmaya çalışılan bu tamiratlar vatandaşların tepkisine neden oldu.


         Ağrı eski milletvekili M. Hanefi Alır?ın gayretleri sonucu Ahmede ğani Külliyesi oluşturmak üzere büyük bir proje yapılmış ve bu proje ilgili kurullar tarafından kabul edilerek kesinleşmişti.


         Bu projeye göre, türbe çevresinde kütüphane, sosyal tesisler, çevre düzenlemesi gibi tesisler kurulacak, ziyaret için gelen misafirlerin ihtiyaçlarına yönelik yatırımlar yapılacaktı.


         ılgisizlik nedeniyle diğer birçok hizmet ve yatırım gibi bu sosyal yatırımda gerçekleşmedi. Halbuki bütün hemşerilerimizin ortak arzusu olan bu hizmet özlemle bekleniyordu.


         Milletvekillerimiz, Doğubayazıt Yüksekokulunun açılması konusunda olduğu gibi, ne yazık ki bu konuda da duyarsız davrandılar. Sanki konu Doğubayazıt olunca her kes topu taca atıyor gibi.


         ınsanın aklı almıyor. Ağrı?nın seçilmiş temsilcileri bölgede yapılan haksızlıklara nasıl duyarsız kalabiliyorlar?


         Projesi olduğu halde  Ahmede ğani için yapılması gereken Külliye nasıl oluyor da basit bir onarıma dönüşüyor, vekillerimiz bundan rahatsızlık duymuyorlar mı, bir vekil çıkıp Kültür Bakanından bunun hesabını değil de, hiç olmazsa nedenini soramaz mı?


         Ya da yaklaşık on yıldır Bakanlar Kurulunca Kurulmasına karar verilen ve bağışlanmış arsası da bulunan Doğubayazıt Meslek Yüksekokulunun inşaatı bir türlü başlatılmıyor.


         Varsayalım ki vekillerimiz ilgili bakanlara ulaşamıyor ya da onlardan hesap soramıyor, peki Ağrıdaki Üniversite rektörüne gidip bunun hesabı soramazlar mı? Ağrı üniversitesinde öylesine despotik bir yönetim oluşturulmuş ki bırakınız Yüksekokul kurulmasını, bunu istemek ya da gündeme getirmek bile Sayın rektörün tepkisine neden oluyor. Böyle bir yönetim şekli olur mu?

         Sayın milletvekillerimizin bu ve benzeri sıkıntılar nedeniyle doğrudan bir müdahaleleri olmadığı gibi vekillerimiz bizim eleştirilerimize de tahammül etmiyorlar. Oysaki biz kimseye suç isnat etmiyoruz, sadece yapması gereken görevlerini hatırlatıyoruz o kadar?
  • Salı 18.4 ° / 5.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli

Ağrı

23.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:27