NEZİR ÇELİK


AĞRI’YA ATANMIŞ MİLLETVEKİLLERİ (!)

AĞRI’YA VEKİLMİ ATANIR DEMEYİN, ŞİMDİKİ POZİSYON ÖYLE


Sevgili okuyucular yanlış okumadınız…

Ana başlığı tam gediğine oturtarak yazdığımın farkındayım. Bizi bilen bilir, yıllardır başta Doğubayazıt olmak üzere Ağrı sorun ve sıkıntılarını yazar dururuz.

Evet

Ağrı’ya vali atanmışını duydunuz İlçelere kaymakam atanmasını duydunuz ama AĞRI’YA VEKİLMİ ATANIR, ibaresini duymadınız.

Amma velakin, Ağrı’ya eğer vekiller atanmamış değilde, seçilmiş olsalardı, sözüm ona Ağrı’nın sorun ve sıkıntılarına vakıf olurdular.

Onlara sorsanız, muhalefet olduklarını deklere ederler, meclise öneride bulunuyorlar, kimse onları ciddiye almıyormuş. Vs. vs.

İyi güzel de madem sizler Ağrı’nın sorunlarını meclise taşıyamayacaksanız yada hiçbir vatandaşın sıkıntılarına vakıf olmayacaksanız o zaman sizin orada ne işiniz var.

HER NEYSE

Kabul etmek gerekir ki son dönemlerde seçilen Ağrı milletvekilliği çok rahat, bankamatik memurları gibi. İlin, sorun ve sıkıntıları hakkında sorumlulukları yokmuş gibi davranıyorlar. Hemşerilerimiz de, bu duruma alıştıkları için Ağrı milletvekilleri, gayet rahatlar.

Öyle ki eski dönemlere nazaran milletvekilleri arayan ve soranı çok azalmış. Daha iki dönem öncesine kadar Ankara´ya yolu düşen her Ağrılı, mutlaka soluğu mecliste alırdı. Milletvekilleri de gün boyu vatandaşların işleri ile meşgul oluyorlardı.

Tabiri yerinde ise geçmişte bazı Ağrı milletvekilleri, Ağrılılar için, adeta birer kalkan işlevi görüyorlardı.

Son birkaç yıl içinde sosyal medya öyle etkili olmaya başladı ki bir mesajla ortalık toz duman olduğu gibi, güllük gülistanlık da olabiliyor. Bu günlerde yaşanan güncel olaylara baktığımızda sosyal medyanın gücü çok daha iyi anlaşılıyor.

YANİ BİR ÇOK ÖNEMLİ HABERLERİMİZ ONLARIN PAYLAŞIMLARI KARŞISINDA TISSSS.

Bizim Ağrılı vekillerin bazıları da bunun farkındadırlar ve bu gücü iyi kullanıyorlar. Onun için de duydukları ya da gördükleri ne varsa hemen paylaşıyorlar.  Böylece yazdıkları mesajlar ile kendilerini her zaman gündemde tutmayı başarıyorlar.

Çünkü kısa bir sürede farklı kesimlerden binlerce kişiye ulaşmanın en kolay yolu, twitter, facebook ve instagram gibi araçlardır.

Kendileri bir şey üretmeseler de partideki yetkililerinin mesajlarını paylaşmak bile onları gündemde tutmaya yeter de artar.

Çünkü bir mesaj paylaşıldığı vakit, çoğu vatandaş bunun detayına girmeden “Bizim vekil çok güzel çalışıyor” diyebiliyor.

Yalan, yanlış ve gereksiz mesajlar, siyaset ve bürokrasiyi bilenler tarafından fark edilse bile yine de amacına ulaşabiliyor.

AĞRI’YA YAZIK EDİYORSUNUZ…

 

  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52