MEHMET KOÇ


AĞRI´NIN TANITIMI

.


Her yıl düzenli olarak yapılan Uluslararası EMITT fuarında, bu yıl, Ağrı, anlamlı bir şekilde temsil edildi. Bir başka anlatımla bu yıl yapılan temsil, geçen yıllara nazaran çok daha ses getirdi.
 
Öyle anlaşılıyor ki geçmiş yıllarda kıt olanaklarla fuara katılan İl Müdürü Muhsin Bulut, bu yıl yalnız değildi. 
 
Ağrı Valisi Sayın Musa Işın, fuar için sınırsız destek verdi ve fuar süresi boyunca da Ağrı standını yalnız bırakmadı.
 
Dolayısıyla, İl Valisi bizzat müdahil olunca, yetersiz olsa bile bazı kurum ve ticari işletmeler de, fuarda kendi tanıtımları ile birlikte dolayısıyla Ağrı´nın da enformasyonunu yaptılar.
 
Başta Ağrı IC Üniversitesi olmak üzere bazı resmi ve ticari işletmeler EMITT fuarında Ağrı standında yer aldılar.
 
Yine, Ağrı´nın çiçeği burnundaki AK Parti milletvekili Cesim Gökçe de, Ağrı standını ziyaret ederek görevlilere manevi destek vermiştir.
 
Standımızı ziyaret eden misafirlerden isteyenlerin ellerine kına yakılması, fuarda ilginç bir etkinlik olarak değerlendirildi.
 
Öte yandan ziyaretçilere ikram edilen özgün yemeklerimizden bir olan Helise ise, çok daha ses getirdi.
 
Bunların yanında Ağrı Valiliğinin desteğiyle sağlanan, Ahmede Xani´nin 3000 adet Memu Zin eseri de, isteyen ziyaretçilere hediye edilerek önemli bir kültür tanıtımı da yerine getirilmiştir.
 
Buraya kadar yapılanlar güzel de,  EMITT fuarında,  Helise ile birlikte Doğu Beyazıt´ın ünlü Abdigor Köftesi de sunulabilirdi. Belediye ya da bir işadamı hemşerimiz bu ikramı yapabilirdi.
 
O nedenle Doğu Beyazıt, bu arenada biraz pasif kaldı denilebilir. Fuarda sadece SİMER tesislerinin olması Doğu Beyazıt için yetmez, ilçemize ait başka başka stantlar da olmalıydı.
 
Çünkü İshakpaşa Sarayı, adeta EMITT´e taşınmış, Ağrı Standı, Saray şeklinde kurulmuştu. Gerçekten kim buna akıl etmişse tebrik etmek hatta takdirname ile ödüllendirmek gerekir. Çok yaratıcı bir düşünce.
 
Ağrı´da bir başka dikkat çeken ilginçlik ise Diyadin oldu. Diyadin´in domatesleri, izleyenlere hayal gibi geldi.´ Nasıl oluyor da Diyadin´de sera olur ve ciddi manada domates yetiştirilir´ diye. 
 
Sayın Abdulbari Gozal tarafından Ağrı´ya sağlanan bu olanak da gerçekten takdire değer bir ayrıcalıktır.
Bu da gösteriyor ki istenmesi durumunda her zaman bir şeyler yapılabiliyor. 
 
Her zaman yazdım ve söyledim. Ağrı gibi gelişmemiş illerin kalkındırılması için çalışkan ve üretken kamu görevlileri yeter de artar. 
 
Ağrı eski valisi Sayın Mehmet Tekinaslan Azerbaycan´a gidip Sayın Goozal´a sera teklifi yaptı, bunun üzerine Goozal da, kısa sürede bu yatırımı gerçekleştirdi ve sonuç ortada.
 
Çünkü yeterli kaynakları vardır Ağrı´nın. Tarım ve hayvancılık, Ağrı´nın doğal uğraş alanıdır. Ağrı halkı, tarım ve hayvancılık konusunda uzmandır.
 
Dış Ticaret konusunda da uzmandır Ağrılılar. İran´a yakınlık sebebiyle, doğal olarak Sınır Ticareti her zaman yapıldığı için halk, bu işi de çok iyi biliyor. 
 
Binaenaleyh Valilik, Üniversite ve Yerel İdarelerin işbirliği yapması durumunda, Ağrı´nın mevcut kaynakları, her türlü üretim ve istihdama olanak verecek durumdadır.
 
  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43