MEHMET KOÇ


AĞRI`DA SEÇİM

AĞRI?DA SEÇİM


Aslında seçime yönelik hiçbir tartışmanın içinde olmak istemezdim. Fakat her nedense insan seçim gibi önemli sosyal olaylara kayıtsız kalamıyor, bir şeye yaramazsa bile yine de düşündüklerini bir şekilde açıklamak istiyor. Çünkü seçim, ifade ettiği anlam itibariyle büyük bir olaydır.
Ne yazık ki son yıllarda Ağrı’da yapılan seçimler o kadar sıradanlaştı ki insanlar artık seçimlere fazla ilgi duyamıyor ya da hiç heyecan vermiyor Ağrı seçimleri.
Çünkü Ağılılar artık kişileri seçemiyor, bizim seçtiğimiz siyasi partilerdir. İlgili siyasi parti, milletvekili ya da belediye başkanı olacak kişiyi resen belirliyor, biz de siyasi partiye oy vermek suretiyle, istemezsek bile o kişi ya da kişileri seçmek durumunda kalıyoruz.
Aslında, seçtiğimiz siyasi parti ile birlikte seçilecek kişileri de belirleme imkânımız olsaydı, o zaman seçimler çok daha şık ve anlamlı olurdu.
O sebeple, Ağrı seçimlerinde ne milletvekillerini belirleme şansımız var ne de belediye başkanlarını. AK Parti isim belirliyor, Ağrılı seçmen de Başbakanın şahsında AK Partiye oy vermek suretiyle milletvekili ya da belediye başkanını belirliyor. Hali hazırda Ağrı’da seçim çarkı böyle işliyor.
Durum böyle olunca da halen görev başındaki mevcut milletvekilleri ile İl Belediye Başkanı, sanki birer kamu görevlisi pozisyonunda oluyorlar ve dolayısıyla Ağrılılara layıkıyla hizmet vermiyorlar, bir takım yapay davranışlarla sadece Başbakanın gözüne girmeye çabalıyorlar hepsi o kadar.
Bundan dolayı, milletvekili ve belediye başkanından memnun olan hemşeri sayısı, her geçen gün daha da azalıyor
Öyle olmuş ki sanki Ağrı’da birilerine iş bulmak için insanlar sandık başına gidiyor. Ağrı milletvekilleri ve belediye başkanı, seçmene rağmen belirlendiği için, rutin işler dışında ne bir hizmet üretiyorlar ne de her hangi bir şekilde vatandaşlara bir hayırları dokunuyor.
İşleri güçleri, sosyal medyada Başbakan ve Hanımefendi hakkında methiyeler düzmek ve sözüm ona başbakana ve partiye sadık olduklarını ifade ediyorlar.
Yaptıkları bir iş daha var o da, arada bir takvimlerde yazılı bulunan özel gün ve haftalar nedeniyle yerel medyaya ve önceden belirledikleri bazı vatandaşlara birer mesaj atmak suretiyle var olduklarını hatırlatmaktır. Diğer zamanlar da ise sadece kendileri ve yakın çevreleri için vardırlar.
Muhteremler, uyguladıkları bu politika ile bir sonraki seçimlerde yeniden aday olabileceklerinin hesabını yapıyorlar. Oysaki Başbakan Erdoğan, böylesi ucuz siyasetlere itibar etmiyor.
AK Parti tarafından yapılan bunca değişim ve dönüşüme rağmen eğer Partinin oyları Ağrı’da artmazsa, bunun esas müsebbibi halktan uzak Ağrı Milletvekilleri ve Ağrı Belediye Başkanıdır.
Binaenaleyh, Ağrı’nın bu sıkıntısı göz önüne alınarak İl Belediye Başkan adayı belirlenmelidir. Temsil kabiliyeti yüksek, üretken ve Ağrı için hizmet edebilecek bir adayla yerel seçimlere girilmelidir.
Aksi takdirde, Ağrı’da, BDP’nin şansı daha yüksek olur…

  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32