Fırat Beyazıt ÇELİK


AĞRI VE İLÇELERİNDE YARIYIL TATİLİ BAŞLARKEN?

Yaklaşık 4 aydır devam eden eğitime kısa süre ara veriliyor.


Her yerde olduğu gibi Ağrı´da da 206-2017 eğitim ve öğretim döneminin yarıyıl tatili karnelerin dağıtılması ile başladı. 

Doğubayazıt´ta ve tüm yurtta karne heyecanı, yarıyıl tatili böylece başlamış oldu.

Doğubayazıt´taki öğrenciler ve öğretmenler bu gün son defa karneleri almak ve karneleri dağıtmak için bir araya geldiler.

Yaklaşık 4 aydır devam eden eğitime kısa süre ara veriliyor. Meşakkatli geçen bu süre içerisinde herkes eğitim adına bir şeyler yapmaya çalıştı. İstenilen seviye elde edilmese bile mücadele, girişim ve koşuşturmalar ilerisi için olumlu gelişmeler yaşanacağını vaat etti. 

Özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Derslik sorununun ortadan kaldırılması adına atılan adımlar beni gerçekten umutlandırdı. Aynı şekilde öğrencilerin barınma sorununu gidermek için atılan adımları da önemsiyorum.

Eğitimdeki sorunları çözüme kavuşturmak, sadece Valiliğin, Milli Eğitim Müdürlüğü´nün görevi değil. Halkın geneli bu sorunların çözümünde aktif görev almalıdır. 

Eğitim sezonu her yıl bir takım sancıyla başlıyor. Derslik sıkıntısı, öğretmen sıkıntısı, lojman sıkıntısı, yurt sıkıntısı derken sorun ve sıkıntının bitmediği bir camia olarak ifade edebiliyoruz. Büyük başın büyük derdi olur derler ya, aynen öyle. 

Nereden bakarsanız bakın Ağrı´da 5 binden fazla öğretmeni ve idarecisi var. Haliyle bu kadar insanın olduğu yerde sorun ve sıkıntı bitmez. Mesele bunları asgari düzeyde tutmaktır.

Bundan 10 yıl önce eğitimin ne halde olduğunu çoğumuz biliyoruz. Bir sınıfta 50 öğrencinin eğitim gördüğü günleri unutmadık.

Öğretmenlerin yokluğundan koca bir yılın ders işlenmediği günleri de unutmadık. Barınacak yerleri olmadığı için okula gidemeyen öğrencilerin neler çektiğine tanıklık ettik geçmişte.

Şimdilerde çok şükür en azından öğrencilerin barınacak yerleri var. Okula gitmemek için bahaneleri kalmadı.
Öğrencilerinin eğitimi için imkan ve olanaklar elverdikçe çalışan, koşturan, didinen, hafta sonu demeden, mesai saati gözetmeden çabalayan, emek veren idarecileri unutmuyoruz.

Öğrencisini en iyi şekilde eğitmeye çalışan cefakar, fedakar öğretmenler, sizlerin emeğini göz ardı edemeyiz. Hele AĞRI gibi eğitim seviyesi alt sıralarda bir ilde öğrenci yetiştirmenin zorluğunu az buçuk anlıyoruz. 

Sınıfa girer girmez tebeşiri kullanmadan önce sobayı yakmaya çalışan öğretmenlerin olduğunu da biliyoruz.

Öğrencinin ayağında yazlık ayakkabı veya terlik olduğu için huzursuz olan öğretmenlerimizin de olduğunu biliyoruz.

Kütüphanesi olmayan okul için kitap kampanyası başlatan öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz.

Eğitim döneminin yarısına geldiğimiz şu günde, uzun bir tatil dönemi için bir yarıyıl süremiz daha var. Sömestr tatilinden sonra dört elle işe sarılacağınızdan da hiç kuşkumuz yok. Yorucu, yıpratıcı ve bir o kadarda heyecanlı günler yaşayan öğretmenlerimiz, sizlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Eğitilmesi gereken o kadar çok öğrencimiz var ki, varlığınız ile hayat bulacaklar. 

Karnelerini alacak olan öğrencilerimiz 3 hafta sürecek tatile başlıyorlar. Bu süre zarfında hep tatil yaparak günlerini değerlendirmemeleri gerekir. Tatili en iyi şekilde geçirmelerini diliyoruz.

Sizden hiçbir şey esirgemeyen ve varını yoğunu çocuğunun eğitimi için harcayan velilerinizin hayallerini boşa çıkarmayın.

Velilerimizin de eğitim adına biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz. En az bir öğretmen kadar sorumluluk üstlenmeleri gerekir.

Yarıyıl tatilinin simgesi olan karneler konusunda biraz daha hassas davranmalısınız. Öğrencinin karnesindeki kırık notlara karşı şiddete başvurmanız sonucu değiştirmez. Öğrenci psikolojisini etkileyecek davranışların hesabını yapmakta yarar var. 

Bu nedenle ikinci dönem sonunda görmek istediğiniz başarı dolu bir karne sonucu için sizlerde elinizi taşın altına sokun.

Hatanın bir kısmının kendinizde olduğunu unutmayın. Çünkü sizler, eğitim adına çalışan, görevlilerden daha çok sorumlusunuz.

Hem yarıyıl tatilini fırsat bilip öğrencinize yol gösterin, hem de ikinci dönemde işi biraz daha ciddiyet ve ehemmiyetle takip edin. 

Acısıyla, tatlısıyla, çilesiyle neşesiyle, eğlenceleri ile bugün başlayan yarıyıl tatilinin tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

 
  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43