NEZİR ÇELİK


AĞRI VALİSİ MUSA IŞIN GAZETECİLERİ UNUTMADI?

Vali Işın, Gazetecilerle Biraraya Geldi


 Ağrı Valisi Musa Işın 10 Ocak günü il ve ilçelerde görev yapan Gazetecilerle bir araya geldi.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevi´nde düzenlenen toplantıya, kentteki basın kuruluşlarının temsilcileri ve çalışanları katıldı.

Işın, burada yaptığı konuşmada, basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak, halkın özgür haber alma hakkına sahip olmasını istediklerini söyledi.

Gazetecilerin sorumluluğunun çok fazla olduğunu ifade eden Işın, "Taraflı ya da yanlı bir haber yapmak, birilerinin özel hayatını deşifre etmek ya da insanların haysiyet ve şerefine dokunmak, bunlar da maalesef zaman zaman bizim ulusal basınımızda görülen hadiselerdir" dedi.

Işın, gazetecinin önemli bir görev ifa ettiğini ve toplumun çok bilinçlenmesine sebep olduklarını da sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi 10 Ocak, hem çalışan gazeteciler günü hem de idareciler günü olarak kutlanmaktadır.

Günümüzde neredeyse herkesin, her kesimin özel günü var. Hatta bazı kesimlerin birkaç günleri oluyor. Yine böyle bir günün arifesindeyiz.

Bu yıl 10 Ocak hafta sonu tatiline denk geldi. Bu vesile ile idareciler günü ile ilgili yazımızı bugün yayımlamak istedik. Çalışan gazeteciler günü ile ilgili görüş ve düşüncelerimizi de kısmetse bir sonraki yayında siz değerli okuyucularımıza aktaracağız.

Ülkemizin çeşitli bölgelerinde, farklı vilayetlerinde görev yapan idarecilerin sergilediği başarılı performans zaman zaman bizim de dikkatimizi çekmiştir. Fedakar olan, daha fazla mesai yapan ve daha fazla hizmet sunan idarecilerin halkın gönlünde taht kurduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Evet, idareciliğin okulu yoktur. Herkesten de idareci olmaz. Geçmişte torpille, adamcılıkla idareci olanların nasıl bir performans sergilediğini de hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Gücünü siyasetçilerden alan idarecilerin başarısından, çalışkanlığından da pek söz edilmez.

Vali, kaymakam, daire başkanı, il müdürü gibi görevleri yürüten idareciler, görev yaptıkları süre zarfında kentin ve dolayısıyla ülkenin gelişmesine, kalkınmasına ve güzelleşmesine katkı sağlayamamışlarsa iyi bir dönem geçirmemişler demektir.


İdareciler adaletli, eşit, haktan yana tavır aldıkça insanların nezdinde itibar sahibi olurlar. Makamlar gelip geçicidir. Bir insan görev yaptığı makamda ne kadar mütevazi olursa halkın gözünde o kadar büyür. 

 

  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30