MEHMET KOÇ


AĞRI MİLLETVEKİLLERİ ÇOK RAHAT

AĞRI MİLLETVEKİLLERİ ÇOK RAHAT


Bu dönemki Ağrı milletvekilliği çok rahat. Eski tabirle “sallabaşını al maaşını”. Ağrı için fazla kafa yoran yok. Ağrılılar da artık bu duruma alıştıkları için öyle eskisi gibi vekilleri rahatsız etmiyorlar. O sebeple hemşerilerin çoğu vekillerden umudunu kesmiş gibi.
Çünkü milletvekilleri, ne doğru dürüst vatandaşın işini takip ediyorlar, ne de Ağrı’nın genel sorunları ile alakadar oluyorlar. Onun için, vekillerin arayan ve soranı her geçen gün daha da azalıyor.
Ağrı milletvekillerinin uyguladıkları bu strateji hemşerilerimizin çok gücüne gidiyor. Çünkü önceki dönemlerde bir hemşerimiz Ankara’ya gittiğinde, vekiller tarafından hem itibar görüyordu, hem de işi görülüyordu.
Aynı şekilde Ankara’da çalışan bürokratlar da bir sıkıntı yaşadıklarında, milletvekilleri hemen devreye girer onların sıkıntılarını giderirlerdi. Onun için geçmiş dönemlerdeki milletvekilleri, Ağrılılar için adeta birer kalkan işlevi görüyorlardı.
Ağrı milletvekillerinin odaları dolup taşardı adeta... Çok sıkı bir ilişki vardı vekillerle halk arasında. Vatandaşların makul talepleri ile anında alakadar oluyorlardı. Telefon ettikleri yerlere gidildiğinde, orada çok sıcak karşılanıp itibar görüyordu Ağrı’lılar.
Ağrı ve Ağrılılara karşı bir haksızlık yapıldığında, Mikail Aydemir ortalığı titretirdi, Mikail geliyor dendiği vakit bakanlar ve bürokrasi ayakta karşılardı onu.
Yaşar Eryılmaz, saygınlığı, hekimliği ve bürokrasi birikimi ile tanınan bir kişilikti ve Ağrı’yı layıkıyla temsil ediyordu.
Mehmet Hanefi Alır, samimiyetle çalışan, herkesin güvendiği, Ağrı’nın her bölgesi ile aynı oranda alakadar olan, mütevazi ve bir o kadar da alçak gönüllü idi.
İbrahim Taşdemir, fırtınalı ve yasaklı dönemde vekillik yapmasına rağmen Ağrı’ya halel gelmemesi için çok çaba göstermişti, yaptığı yasa çalışmaları ile de Ağrı için adeta bir marka olmuştu.
O nedenle eski milletvekillerini düşündükçe, onları şimdikilerle mukayese etmek gerçekten çok zor. Kabul etmek gerekir ki mevcut milletvekilleri Ağrı’yı temsil etmede yetersiz kalıyorlar. Her biri alt kademeden yetkisi az birer memur gibi, halkın da çok uzağında duruyorlar.
Belki de tamamen halk iradesi ile milletvekili seçilmiş olsalardı böyle davranmazlardı. Çünkü ne halka karşı bir minnetleri var, ne de hesap verme gibi bir sorumlulukları... Halk da bunu bildiği için, onlardan fazla bir şey beklemiyor.
Başbakan onları aday yapmasaydı nereden milletvekili olacaklardı ki. Çünkü ne halktan ne de delegeden yeterli desteği bulamazlardı. Ama tepeden aday yapılınca onlarda Başbakanın şahsında AK Partiye verilen oylarla rahatça milletvekili seçildiler. Aynı durum BDP milletvekili için de geçerlidir. O da halka rağmen aday oldu ve onun da şimdiye kadar bir varlığı görülmedi.
Bu durum Ağrı için çok üzücüdür. Türkiye’de bilinen bir gerçek var ki, milletvekilleri istedikleri vakit meşru olan her işi başarabilir, takibe aldıkları işleri rahatlıkla sonuçlandırabilirler. Ama işi yapmak istemedikleri zaman ise “ başbakan iş takibini yasaklamış, söylüyoruz yapmıyorlar” diyerek geçiştiriyorlar.
Ankara’daki Ağrı’lı bürokratların tamamı milletvekillerin gözleri önünde tek tek harcandı, hiç birinin sesi çıkmadı. Bu nasıl bir acımasızlık anlaşılır gibi değil. Bu haksızlıklara neden müdahale etmiyorsunuz diye sorulduğunda ise, “ söylüyoruz yapmıyorlar” diyorlar ya da biri birlerini suçluyorlar.
Bir milletvekilimiz eğer Ağrı’lı olmayan bir danışmanını büyük bir vilayete İl Müdürü yaptırabiliyorsa, onlar için Ağrılı bürokratlara sahip çıkmak zor olmasa gerek.
Bütün bunlar gösteriyor ki Ağrı AK Parti milletvekillerinin üçü de kesinlikle Ağrı’lı bürokrat istemiyor. Çünkü Bürokratların daha sonra aday olmalarından endişe duydukları için, yeni bürokrat tayın etmedikleri gibi eski bürokratları da bir bir tasfiye edilmelerine göz yumuyorlar.

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43