MEHMET KOÇ


ADAYLARDAN BEKLENEN?


ADAYLARDAN BEKLENEN?


            Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, mahalli idare aday adaylarının bekledikleri süreç de resmen başlamış bulunmaktadır. Bu nedenle seçimlerde aday olacak kamu görevlileri de dün itibariyle görevlerinden istifa ettiler.


         Böylece aday adayları gazete sayfalarında boy göstermeye başladılar. Bölgemizde kendilerini yakinen tanıdığımız aday adayları, basına verdikleri beyanatlarda seçildikleri takdirde çok farklı bir anlayışla hizmet edeceklerini dahi şimdiden deklere etmeye başladılar.


         29 Mart 2009 tarihinde iş başına gelecek yerel yönetim temsilcilerinden halkın beklentileri o kadar çok ki. Yaptığımız görüşmelerde seçmenlerin büyük çoğunluğu mevcut belediye başkanları,  belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin değişmesini istiyorlar.


         Seçmenler mevcutların bu güne kadar ne yaptığını ya da ne yapacağını bildiği için daha çok yeni simaların iş başına gelmelerini istiyor. Diğer bir anlatımla halk yerel idarelerde değişiklik olmasını arzuluyor. Yeni simaların gelmesini, dolayısıyla yeni projelerin uygulanmasını arzu ediyor.


         Bir de hemşerilerimiz AğRI ıÇıN ELELE GÜNLERıNıN GELMESıNı bekliyor. 81il içinde sondan 1.olan Ağrı nın kalkınması için seçilecek belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin birlikte hareket etmelerini istiyor. Böyle bir birlikteliğin meydana getireceği sinerji ile Ağrı nın bu kötü talihini yeneceklerini düşünüyorlar.


         Bu nedenle Ağrı nın Doğubayazıt ın yeni yerel yöneticilerinin titizlikle seçilmesinde yarar vardır. Tabiri caiz ise dişini tırnağına takıp çalışacak yerel yöneticilere ihtiyacımız var.


         Çünkü gerçekten bölgemizin sorunları diz boyu. 22 Temmuz 2007 tarihinden bu yana insanlarımız sınır ticareti ile yatıp kalkıyorlar. Bu gün yarın derken iki yıl geçti.


Çok yüksek bir oy oranı ile seçilen AKP li  beş milletvekili seçimlerde verdikleri sözleri tutmadılar ya da tutamadılar. Milletvekillerinin girişimlerine her nedense başbakan bu güne kadar onay vermedi.


         Gene büyük umutlarla beklenen yeni vali Mehmet Çetin de kayda değer bir icraata başlamadı. Oysaki valinin arkasında hem halk desteği var hem de siyasi destek var. Bu destek halen de devam ediyor.


         Buna rağmen halkın validen beklentileri gene de devam ediyor. Zira vali hakkında o kadar olumlu şey söylendi ki. Bendeniz de sayın vali için birkaç yazı yazmış ve Mehmet Çetin in Ağrı için bir şans olduğunu ifade etmiştim.


Ne yazık ki esnafın sorunları, işsizlik sorunları,  gençlere yönelik sorunlar, çevre sorunları hasıla yığınla sorun orta yerde durmaya devam ediyor. Binaenaleyh aday adayları eğer rakiplerine fark atmak istiyorlarsa, Ağrı nın bütün bu sıkıntılarını programına alarak öyle halkın karşısına çıkmaları gerekir. Gerçi diyeceksiniz ki   sanki eskiler verdiği sözü tuttu mu

         Yoksa hele bir seçilelim ondan sonra icabına bakarız anlayışı ile yapılacak bir seçim propagandası yumuşak koltukta hemen unutulur. Ağrı halkı artık bu numaraları yutmaz?
  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43