Fırat Beyazıt ÇELİK


ACIYI BAL EYLEDİK...

.


   Hayat hep mutluluk üzerine kurulu değil elbet. Mutluluk; yoğrulan acılar arasında gizli hep. Kendi hayatımı gözden geçiriyorum; Büyük acıların arasına gizlenmiş, küçük mutluluklar buluyorum. Bazıları bir anlık, bazıları üç-beş gün süren. Daha sonra acılarımı tartıyorum; Hepsi ömrümden ömür çalan, en kısası yıllarımı alan...
                  Hayat..... Hey hatttt. Ne garip bir şey yaşamak. Onca acılara rağmen, küçük mutluluklara sarılıp yaşamak... İnadına, inadına. İhanetine rağmen, zamanın çaldıklarına rağmen, zamana meydan okuyup yaşamak. Hey hatttt. Ne garip bir şey yaşamak.
                    Derler ki, Allah acıyı insanoğlu  dışında tüm canlara vermiş. Hiç biri taşımamış. Daha sonra heybetli dağlara ve taşlara vermiş. Taş üstüne taş kalmamış ve en son insanoğluna vermiş. Bakmış insanoğlu acıyı zamanla yoğuruyor.
Ağlasada gülmekten vazgeçmiyor. Bırakmış insanoğlunun üstüne. İyimi yapmış...
Kötü mü tartışılır... Acıya  dayanma sınırı  her insanda farklı, bunun için derler ki, Allah her insana ancak taşıyabileceği kadar acıyı  yükler. Burada da bir haksızlık  var elbet. En güçlü insanlar en çok acıyı yoğuranlar çünkü  zaman, zaman  yoğurulmakla da kalmıyor, boğuluyor.
          Öyle anlar oluyor ki, en sevdiklerimiz gözlerimizin önünde acıylan boğuşurken çaresizce izliyoruz.
Paylaşarak azaltmak istiyoruz, paylaşmayı beceremiyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor, çünkü. Ve her kes payına düşen ateşle yanıyor.
             En son komşumuz Düzce eşrafından Hacı Şerafettin Öztürk´ün eşi, çok sevdiğimiz ablamız, Müzeyyen Öztürk´ün ani ölümü bizi şoke etti.
         Müzeyyen abla bizim için bir abla ötesinde bir anaydı, bir candı, cana can katandı. Ölümü bize çok ağır geldi. Hep beraber ağladık, Altuğ Durgu, Özlem, Aslı Öztürk, Anıl ve Kerem. Göz yaşlarımızı  savurduk kurak topraklara, topraklar yeşerlendi fidan oldu, fidanlar meyve verdi, ama ne var ki, bizim acımız hiç dinmedi ve dinmiyecek.
           Aslı Öztürk annesinin acısına dayanmayıp, kendini yerden yere vururken, Özlem Öztürk ayakta durmaya çalışıyordu tıpkı babası Hacı Şerafettin Öztürk gibi. Müzeyyen abla torunu Anıl´a isim koyarken, Anıları hep taze kalsın, tozlu raflara koyulmasın. Anıl, anneannesinin tabutu başında  fenalık geçirdi, aslında Anıl kalıbının adamıdır, hiç bir şeye eyvallahı yoktur,ama acı işte,acı çektikçe zordur insanı yatıştırmak.Anıl iyidir, saygıdan kusur etmez,ter temiz bir yüreğe sahip...
            Oy havar  acılar dağları deldi, yüce Ağrıdağı bu acıya boyun eğdi, şimdi artık kimse bana hesap sormuyacak, Fırat nerden , geledin nereye gididyiyorsun?, demiyecek, ah ablam ah, Yusuf Hayaloğlu´nunun dediği gibi bu kühne dünyanın neyini beyenmeyip  öbür tarafa taşındın?..
        Ablamızın mekanı cennet olsun. Geriye kalanlara Allah sabırlar versin.
        Ama öylede, böylede yaşam devam etmek zorunda... Kolay olan vazgeçmek, zor olan mücadele etmek. Güçlü olanlar acıları taşıyan olduğuna göre  mücalededen vazgeçmek korkaklara kalıyor...
             Acıyı bal eylemek kolay olmasa  da her durumda.Acıyı taşımak yiğitlerin işi.Onu törpülemek te zamanının sanırım. En çaresiz  anılarımızda  zamana sarılın. Bırakın sürükleyip alsın kötü olan hatıraları,güzellikler kalsın geride bıraktığı.
           Gidenin yokluğu acıtır canımızı,bıraktığı hayal ise canlı tutar yaşamımızı.Yaşamak için yaşatırım...
            Giden gitmiştir, giderken paylaşılan anılarına emanet etmiştir.
            Vazgeçmek paylaşılan anlara,emanet kalananılara ihanet olur.
        Anlardır,anılardır insanoğlunu her koşulda  ayakta tutan.İnsana yaşama gücü  veren.
            Hayat; yoğrulan acılar arasında gizli olan  mutluluklarda saklı.
           Demem o dur ki, nasıl bir sevdiğimizi yitirir üzülürüz, dünyaya annesinin karnına tekmayi atıpta,hayata merhaba diyen,aramıza katılan bebeğede seviniriz.Bebek ağlar bu sefer biz güleriz.
Acı ile kederi bir arada yaşamaya mecburuz. Hayat dediğimiz budur işte sevgili okurlar ve dostlar...
 
  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43