MEHMET KOÇ


Abdulbari Gozal'in Diyadin ve Doğubayazıt'a

Yaptıkları - Yapmak İstedikleri


Komşu Diyadin, bir süreden beri ciddi sayılabilecek bir değişim ve kalkınma içine girmiştir. İlçedeki bazı doğal kaynakların harekete geçirilmesi ile birlikte Diyadin Tarım” adlı marka, her yerde konuşulmaya başlandı bile.  

Bir başka ifade ile Diyadin, Abdülbari Gozal Tarafından  keşfedildi, Gereği de vakit geçirilmeden yapılmaya başlandı.

 Diyadin denildiğinde ilk akla gelen çevredeki termal kaynaklarıdır. Buradaki kaplıcalar, bu zamana kadar çevredeki insanlar tarafından sadece hamam olarak kullanılıyordu.

 90'lı yıllarda yatırımcı vali olarak tanınan Lütfü Yeğenoğlu'nun çabaları sonucu içinde Diyadin termal sularının kullanıldığı bir otel yapıldı.

O yıllarda ilçenin bir bölümü de termal suları ile ısıtıldı. Vali Yeğenoğlu, Ağrı ve Doğu Beyazıt'ın da Diyadin Termal suları ile ısıtılacağını hedeflemişti, lakin ömrü buna yetmedi, Yeğenoğlu Muğla'ya atanınca proje yattı. Yerine gelen vali ise bu projeyi tamamlamak yerine onun hakkında suç dosyası hazırlamakla meşgul oldu. 

Önceki valimiz Mehmet Tekinaslan ve rektör İrfan Aslan`ın birlikte ünlü işadamı Abdulbari Gozal'ı keşfetmeleri ve kendileri ile  tanışmaları üzerine, Gozal'ı Doğu Beyazıt'ta Yüksek Okul Yapmaya ikna ettiler.

 Abdulbari Gozal'ın, Yüksek Okul inşaatı için Doğu Beyazıt'a gelmesi, bir yerde daha çok Diyadin'e yaradı. Vali Mehmet Tekinaslan'ın teklifi üzerine Gozal, Diyadin Kaplıcalarını incelemeye aldı ve ilk etapta organik tarım yapma talimatı verdi.

 Termal bölgesinde çok kısa bir sürede yapılan dev seralarda organik domatesler üretilmeye başlandı. Öyle ki her hafta en az 20 ton organik domates toplanarak Ağrı'da ve çevre illerde piyasaya sunuluyor.

 Domates seralarının yapılması ile birlikte Diyadin'de bir istihdam sahası da yapılmış oldu. Halen 90 dolayında kişinin bu tesiste çalıştığı anlaşıldı. Tesisin genişletilmesi ile birlikte çalışan sayısı daha da artacak.

 Anlaşılan Sayın Gozal, Diyadin`e yüksek bir kredi açmış bulunuyor. Seracılık ile birlikte Termal turizmi alanında da hatırı sayılır bir yatırım yapmayı planlıyormuş. Ne mutlu Diyadin`e.

 Aslında kafası çalışan ve ileriyi görebilen yöneticiler, devlet yatırımları olmadan da bölgelerine pek ala gerekli olan yatırım ve yardımları sağlayabilirler. 

 Abdülbari Gozal, Doğu Beyazıt`ın eski hastanesi yerine modern bir park yapma sözü verdiği halde, mangalda kül bırakmayan bizim yönetici ve siyasetçiler iki yıldan bu yana buranın formel işlemlerini bile tamamlamadılar. 

Mezbelelik hastane yeri  orta yerde durmaya devam ediyor. 

 Oysa ki lütfedip bu yerin Bürokratik işlemlerini sonuçlandırsalar, ilçeye güzel bir park yapılacak ve hemşehrilerimiz nefes alınabilen bir mekana kavuşmuş olacaklardır…. 

park yapılacak ve hemşehrilerimiz nefes alınabilen bir mekana kavuşmuş olacaklardır…. 

 

 

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43