MEHMET KOÇ


ABDULBARİ GOZAL`DAN YÜKSEKOKUL

Çok kereler yazdık ve söyledik, ?Doğubayazıt Yüksek Okulunun açılması isteniyorsa, Ağrı?da hamaset yapacağınıza, bir heyet oluşturun, yapması için Bakü?ye gidip Sayın Abdulbari Gozal?dan talep edin, o mutlaka gereğini yapar?.


Çünkü Sayın Gozal başarılı bir müteşebbis olmanın ötesinde, sosyal konulara son derece duyarlı, eğitim faaliyetlerinden ise özellikle mutluluk duyan, hayırsever bir insandır.
Bu güne kadar Diyarbakır, Muş ve Doğubayazıt’ta yaptırdığı okul ve diğer eğitim tesisleri, bunun açık örnekleridir. Ağrı yetkilileri, üretken ve müteşebbis olsalardı, Abdulbari Gozal’ın eğitim yardımlarından öncelikle Doğubayazıt yararlanırdı. 
Ancak bizimkiler hiçbir zaman böyle bir arayışın içinde olmadılar. Sadece bol bol konuşup hamaset yaptılar. Okul yatırımları için İstanbul’daki Ağrı’lı iş adamlarına gitmenin dışında fazla bir çaba göstermediler.
O nedenle Doğubayazıt Yüksekokulu hakkında yaptığımız yayınları ne zamanın valisine ne de rektör İrfan Aslan’a, ne yazık ki duyuramadık ya da onlar duymak istemediler. Adeta ‘aman kim uğraşacak Doğubayazıt Yüksekokulu ile arada bir yüksek okul lafı edelim yeter’ mantığı ile bu güne kadar gelindi.
Neyse ki Ağrı’ya yeni vali atanması ile birlikte konu tekrar gündeme geldi. Vali Sayın Dr. Mehmet Tekinarslan, kısa sürede Yüksekokul sorununu teşhis etti, içinde BDP’li ilçe belediye başkanı Dr. Canan Korkmaz ve Ağrı milletvekili Fatma Salman’ın da bulunduğu bir heyetle birlikte Bakü’ye giderek ünlü, iş damı Sayın Abdulbari Gozal’ıi ziyaret etti ve Doğubayazıt Yüksekokulunun sözünü aldı.
Öteden beri yazıyorum, Ağrı gibi geri kalmış bölgelere; ödenek, yatırım vs. göndermekten ziyade buralara atanacak yöneticilerin, becerikli ve risk alabilen müteşebbis kişiler olmasına dikkat edilmelidir. Diğer bir anlatımla Ağrı’nın helva yapmasını bilen amirlere ihtiyacı vardır. Zira helva yapmak için Ağrı’da, yeterince malzeme vardır.
Nitekim vali Tekinarslan Doğubayazıt’a gelir gelmez Yüksekokul sıkıntısına hemen nüfuz etti ve sonuçta meseleyi çözmeyi başardı. Oysaki Rektör İrfan Aslan yıllardır Ağrı’dadır. Bu gösteriyor ki rektörümüz helva yapmasını bilmiyor ya da işi ağırdan alıyor. Çünkü istenseydi bunca zaman heba edilmeden, bu organizasyon çok önceleri yapılabilirdi.
Yaklaşık üç yıl önce bu konuda yazdığım yazıdan bir paragraf aynen şöyle; “ Yüksekokul için yaptığımız haber ve yorumlara, henüz valilik ve rektörlükten doğrudan bir tepki gelmedi. Ancak Ağrı milletvekilleri Yaşar Eryılmaz, Fatma Salman Kotan, Doğubayazıt Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz ve işadamı İbrahim Çeçen; Fakülte hakkındaki yayınlarımızı olumlu bulduklarını ve bu konuda Sayın Abdulbari Gozal ile görüşmeler yaptıklarını, yetkililerden oluşacak bir heyetin Abdulbari beye gitmesi halinde Yüksekokulun yapılabileceğini söylediler. Aynı duyarlılığın Ağrı valisi Mehmet Çetin ve üniversite rektörü İrfan Aslan tarafından da gösterilmesi durumunda büyük bir olasılıkla Fakülteye kavuşmuş olacağız, aksi durumda daha çok bekleyeceğiz”
Tabi ki netice yine de güzel. Sayın Abdulbari Gozal’ın sayesinde Doğubayazıt modern bir Yüksekokula kavuşmuş olacak.
Fakat Doğubayazıt için sadece bir Yüksekokul yeterli değildir. Hazır Abdulbari bey bu işe el atmışken Ahmede Xani Yüksekokuluna ilaveten bir de fakülte kurulmasına gayret edilmelidir.
AK Parti döneminde böyle bir karar çıkarmak hiç de zor değildir. Patnos’ta mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi kurulabildiğine göre Doğubayazıt’ta da ABDULBARİ GOZAL adını taşıyacak bir fakülte kurulabilir.

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43